Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Benedikt XVI a Bratrstvo Pia X

<< < (10/50) > >>

Elazar:
Ne, nechápete mě dobře.  ;)  I když, pravda, před takovým jedním tisícem let bych souhlasil, že muslimská nadvláda je (někdy a trochu) lepší než křesťanská.

Z mého pohledu je ideální Dár al-churja. V dnešní době vzhledem k většinovému postoji islámu k židům by muslimská nadvláda byla pro židy katastrofou srovnatelnou se středověkou Evropou - nebo možná i s WWII.

Vodník:

--- Citace: petahyah kdy 29. Ledna 2009, 12:03:58 ---Jestli vás dobře chápu tak z vašeho pohledu Dar as Salám / Dar al Islám v Evropě by nemusel být tragédí pro židy, nebo by byl minimálně lepším řešením než vyhnání muslimů (a následně zcela logicky i židů) z Evropy ?  ??? ?
--- Ukončit citaci ---
Na toto thema - ve variantě "pro křesťany" - jsem si provokativně zaspekuloval skoro před dvěma lety... ;)

A opět podpora Scoooliemu: vyčítat Ratzingerovi členství v HJ nemají ani nesvazáci, natož členové SSM (kterým jsem já osobně nikdy nebyl). A co si římští katholící mezi sebou ustavují, do toho je v tomto případě židům stejně málo, jako římským katholíkům do vnitřních záležitostí nějakého rabinátu. Opět - zaráží mě, že některým lidem nedochází, jak se tímhle zprotivňují a pak se diví "nárůstu antisemitismu" (čti: tomu, že lezou stále více lidem na nervy).

Osobní noticka: tradiční pravoslavné křesťany ekumenismus postvatikánské ŘKC dost obtěžoval a jsou s Ratzingerem spokojeni víc než s jeho předchůdcem. Částečný návrat ŘKC před II. Vatikán nám vyhovuje a jí samé taky prospěje.

petahyah:

--- Citace: Elazar kdy 29. Ledna 2009, 12:24:17 ---Ne, nechápete mě dobře.  ;)  I když, pravda, před takovým jedním tisícem let bych souhlasil, že muslimská nadvláda je (někdy a trochu) lepší než křesťanská.

Z mého pohledu je ideální Dár al-churja. V dnešní době vzhledem k většinovému postoji islámu k židům by muslimská nadvláda byla pro židy katastrofou srovnatelnou se středověkou Evropou - nebo možná i s WWII.

--- Ukončit citaci ---

Co to je Dár al-churja ? Je to něco jako Dar al-dharb?  >:D Čte se to čurdža nebo churdja?

Abych řekl pravdu tak zrovna nezastávám názor, že by se "islamizovaná" Evropa stala novým Íránem, Súdánem či Saudskou Arábií, spíš by se podobala Turecku  ;D Zabíjení, mučení, vyhánění, islamizace,... "podrobených" dhimi židů a křesťanů by pro "vládnoucí" muslimy nemělo smysl  >:D

sad:
Vazeny Vodniku,
sama za sebe musim rici, ze tez nemam rada ekumenismus za kazdou cenu respektive takove to vzajemne poklonkovani, az "rektoskopii", coz jsou veci naprosto zbytecne. Kazdy by se mel drzet sve tradice, ale zaroven nebyt zaslepeny... v tomto pripade se vsak zrejme schyluje k procesu, jenz se bude tykat nejenom rimskych katoliku (a katoliku, kteri jsou s Rimem v unii), proto myslim, ze by se o soucasne deni mel zajimat kazdy trochu soudny clovek bez ohledu na vyznani.

Vazeny Scooolio,
nevim, zda onen Williamsonuv projev, byl prvni s takovymto obsahem; kazdopadne obdobne nazory nebyvaji plodem chvilkoveho "pominuti mysli"; v inkriminovane dobe vsak biskup Williamson musel vedet, ze se Vatikan chysta sejmout klatbu, jež byla na nej a jeho 2 kolegy uvalena, takze onen rozhovor byl vskutku zajimave nacasovan.

BTW: Domnivam se, ze nikdo neni prilis nadsen, pokud se mu jeho blizni smeje, pripadne jej lituje nebo se modli za zmenu jeho legitimniho (ci zdanlive legitimniho) nazoru, a stavi se tak do role nekoho osvicenejsiho (zdaleka se samozrejme nejedna pouze o neshody veroucne)...

Zustavam s pozdravem.

Vodník:

--- Citace: petahyah kdy 29. Ledna 2009, 14:43:30 ---Abych řekl pravdu tak zrovna nezastávám názor, že by se "islamizovaná" Evropa stala novým Íránem, Súdánem či Saudskou Arábií, spíš by se podobala Turecku  ;D Zabíjení, mučení, vyhánění, islamizace,... "podrobených" dhimi židů a křesťanů by pro "vládnoucí" muslimy nemělo smysl  >:D
--- Ukončit citaci ---
Rovněž souhlas.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi