Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

DOTAZY

<< < (26/41) > >>

Yan:
No konečně rozumnej názor. S jednou drobnou výhradou. Já jsem to uváděl jako možnost (chcete-li výhodu) která existuje, nijak jsem nespecifikoval jak moc velká výhoda to je, a ani jsem nijak nehodnotil její morálnost či amorálnost. Šlo mi pouze o její existenci. Původní dotaz přece zněl na existenci, nikoliv na její velikost. Druhá strana se naproti tomu nedokázala odpoutat od klišé o "nutnosti patřičného přesvědčení".
No a protože já nesouhlasil s nutností patřičného přesvědčení, logicky jsem z jejich pohledu tedy musel být tím kdo něco propaguje (Elazar), musí tím něco sledovat (Vader), má blbý kecy (Elazar).

Elazar:

--- Citace: Yan kdy 31. Prosince 2007, 12:37:56 ---A ty to tam nevidíš?

--- Ukončit citaci ---

Ne, nevidím. Je mi líto. Vidím jen někoho, kdo ryje (proti čemuž nic nemám) do něčeho, o čem ví prd (a proti tomu už něco mít mohu, že). Řečeno slovy Samuela, vzteklé dítě dupající nohama. Mimochodem, ta Samuelova reakce je naprosto perfektní.

Je zkrátka fakt, že adekvátní odpovědí na Chaimovu otázku bylo
--- Citovat ---Tady asi došlo k omylu. To není o "kšeftu", to je o přesvědčení.
--- Ukončit citaci ---

Zatímco tvoje reakce na danou odpověď

--- Citovat ---Jedna věc je teorie, druhá praxe.
--- Ukončit citaci ---
byl jen blbý kec bez hlubší znalosti věci, což sám musíš přiznat, pokud si jen trochu vidíš do úst. Nehledě na to, že otázka se týkala a priori konverze a ne zákona o návratu nebo izraelského občanství. Na tyto dvě témata jsi to vztáhl ty, tak se teď nevztekej jak malej.

Yan:
Ahá, tak teď jsem to pochopil...... tobě vadí že jsem připustil že by někdo mohl konverzi dělat i bez hlubšího přesvědčení, jenom proto že by to pro něj mohlo být výhodné.......
Takže se domníváš že nikdo takový prostě nemůže existovat....... tak jsi to myslel?

Yan:

--- Citace: Elazar kdy 31. Prosince 2007, 16:18:24 ---.....Nehledě na to, že otázka se týkala a priori konverze a ne zákona o návratu nebo izraelského občanství. Na tyto dvě témata jsi to vztáhl ty, tak se teď nevztekej jak malej.
--- Ukončit citaci ---

- Konverze s tim Zákonem o návratu souvisí v tom smyslu že bez ní (pokud nejseš žid od narození) se na tebe Zákon o návratu nebude vztahovat, zatímco pokud ji absolvuješ tak již jo (s nějakými technickými detaily)......
- Já se přece nevztekám, to vy mě neustále podezíráte z nějakých pokoutných úmyslů (viz Vader - co tim k sakru u vsech vsudy sledujes). Mimochodem, i to slovo ksakru jsem použil až po tom jeho ksakru...... a k blbým kecům jako TY jsem se vůbec neuchýlil. Tak kdo se tady rozčiluje?

Scooolie:

--- Citace: Yan kdy 31. Prosince 2007, 02:22:17 ---Já už fakt nevim v čem je problém. Asi v mym nicku.

--- Ukončit citaci ---

Přátelé, nezlobme se na sebe. Berme to tak, že psaná debata má zásadní nevýhodu, že neslyšíme tón hlasu druhého. A proto někdy nemusí být psaný text pochopen tak, jak pisatel zamýšlel.

Mimochodem, ta narážka na nick je zajímavá. Proč by v něm mohl/měl být problém?  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi