Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

Operace Lité olovo v Gaze - DISKUZE

<< < (17/90) > >>

Samuel:
Omlouvám se za off topic, jen reaguji.
Eleazare, jako je vévoda z Kentu vévodou ať se zrovna nachází v Anglii, nebo kdekoli jinde, je i Karl von Schwarzenberg jako současný hlavní představitel rodu Schwarzenbergů knížetem kdekoli se nachází. To, že Česká republika zrušila šlechtické tituly na tom nic nemění. Pouze si zde nemůže uvádění tohoto titulu nárokovat.
Ostatně spíše než Krumlov je asi signifikantnější místo, ke kterému bych tento rod vázal rodový zámek Schwarzenberg v bavorském Scheinfeldu nebo palác Schwarzenberg ve Vídni.

zoom:
Já ten titul knižeti Schwarzenbergovi vůbec neupírám a vůbec mi nevadí, naopak domnívám se, že byl jmenován ministrem zahraničí právě proto, že je knížetem a že ví jak se chovat a je docela šaramantní pán. Až potud dobré, ale to je také vše.  (sorry provokuji, ale mám to povolené).  ;D

Pepino65:

--- Citace: Samuel kdy 29. Prosince 2008, 18:23:44 ---
BTW. Pan kníže Schwarzenberg má i rakouské občanství a nejsem si jistý, že by užívání šlechtických titulů zde bylo zakázáno.

--- Ukončit citaci ---

V Rakousku jsou tituly zakázané od r. 1918, hned když vyhnali Habsburgy. Doslova: vyhnali je.

zoom:
Ale abychom nebyli off topic, vsem, kdo umi anglicky doporucuji stranky el jaziry
https://english.aljazeera.net/

Scooolie:

--- Citace: zoom kdy 29. Prosince 2008, 13:32:12 ---geršom položil velice zajimavou otázku na kterou neni asi tak úplně lehké odpovědět. Především je třeba bohužel vycházet z premisy, že svět si zvykl za mnoho staletí, že židé jsou oběť a proto se tak na ně dívá. Mě například vytáčí k nepříčetnosti ono: "židovský stát" obecně používané v českých mediich. Přece se neříká křesťanský stát o Italii anebo nikdo neřekne o vojácích Egypta, vojáci muslimského státu.

--- Ukončit citaci ---

Já tedy zcela důsledně používám obrat "islámští teroristé", "Hnutí islámského odporu (Hamas)" a "Islámská republika Írán". Velmi důsledně  ;)

Jinak o Vatikánu se tradičně mluví jako o "papežském státu". Mluvit ale o Itálii jako o katolické nebo Egyptu jako muslimském nemá smysl, protože katolických a muslimských států je hodně. "Papežský stát" nebo "židovský stát" je jen jeden.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi