Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

Operace Lité olovo v Gaze - DISKUZE

<< < (58/90) > >>

gvodrazka:
 ;)
Tak za prvé jsem se mýlil, když jsem se domníval, že se budou stahovat jen miluim a za druhé: teď když vidím, že se to stihlo do inaugurace Obamy, domnívám se, že jsme mu patrně nechtěli zkomplikovat výchozí pozici při započetí úřadu, resp. jsme stihli z velké části vyčistit Gazu v časovém intervalu jakéhosi mezivládí - "Bush už ne, Obama ještě ne"... 

Ano, i mně se to zdá být nedodělaná práce, ale soudím, že tam vlítneme znovu při sebemenší křivárně hamasniků a navíc možná tentokrát i s "požehnáním od opravdového přítele Izraele" - Baracka Obamy (titulek z Hajom:...בחרנו בתקווה ) ;D

zoom:
Ja tedy nevim, ale lepsi "opravdovi pratele" nejsou vzdy to nejlepsi. Podivete se kolik opravdovych pratel v Bilem dome mel ale Pollard sedi porad. Dobre nastval amiky, ale za to by stacilo prece mnohem mene. Nevim, ale myslim, ze  nekdy jsou lepsi ne az tak dobri pratele, jako lide kteri jednaji rovne. Proc by treba Hamas mel poustet Shalita, kdyz ani nasi dobri pratele nepustili Pollarda / take logika, ze. Co myslite? Mohli ho pustit take v tichosti s podminkou ze z toho nebude medialni festival apod. Ale nic. Pollard sedi u dobrych pratel, jenomze ne v obyvaku, ale v kriminale. 

gvodrazka:
 ;)
Obrat "opravdový přítel" jsem myslel ironicky (už vzhledem ke svým dřívějším nedůvěřivým exposé k Obamovi). Já opravdu nevím, co lze od něj očekávat. Ale s Pollardem by se to u něj mělo zkusit znova, když to u Bushe tak dlouho neprošlo. Bude to myslím skvělá sondáž jeho postojů.

Pollarda nechtěj´pustit, protože žije. Gilada Šalita "nechtěj´" pustit, protože (chas ve chalila) nežije...   

(Rozumějte: říkám, že nežije, ale říkám to schválně ve stylu jedné povídky od J.L.Borgese, ve které hlavní aktér podléhá zvrácené logice, že to, nač pomyslí, se nestane..., že obavy, které procítí, se nevyplní...)   ;)

gv

analityk:
Zaujímavé:
https://zpravy.idnes.cz/cesky-velvyslanec-v-iranu-sel-kvuli-gaze-na-koberecek-p0h-/zahranicni.asp?c=A090121_145439_zahranicni_stf

gvodrazka:
 ;D
Wow!
Kadáfí se zbláznil - navrhuje jednostátní řešení pod názvem "Isratine".   ;D

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3660191,00.html

Nehledě k nepochopení historicko politického kontextu (jsme posíláni žít na Havaj nebo na Aljašku), to pokládám navíc za znesvěcení jména "Jisrael" - nebyla by již "bojovníkem b-žím", ale jakousi "bojovníko-tinou"... ;D

BTW: havajské "aloha" mi fakt trochu připomíná "elo_im" - dokonce i význam to má srovnatelný... ;D Že by Havajané byli potomci některého ze ztracených kmenů...? ;D

gv

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi