Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie
Operace Lité olovo v Gaze - DISKUZE
chaje:
Myslím, že předhodit Gazu Egyptu není špatný nápad (a postavit velmi silnou zeď a stráž), pokud jde o Západní břeh, tam bych váhala...přece jen gazanští Arabové jsou utrošku jiní než ti ze Západního břehu, ne? A vzdát se území Západního břehu mi nepřijde rozumné..možná zbavit se Gazy by umožnilo soustředit se na Západní břeh....
zoom:
Problem je, ze Egypt Gazu nechce, nechtel ji ani v dobe, kdy dostal Sinaj. Tehdy mu byla nabidnuta a asi vi, proc ji nechtel. Ale musim rict, ze kdyz jsem se divala na nektera videa, tak tam bylo videt, ze zdaleka ne vsechno v Gaze je ubohe a znicene. Nektere domy jsou velmi pekne. Podle me nejvetsi problem jsou ty dotace odevsud, na jedne strane se buduji luxusni vily a na druhe strane chatrce, kde lidi nemaji co jist. Proste vzdy podle toho jaka zaba na kterem prameni zrovna sedi. Ted EU rekla, ze bude pomahat jenom humanitarne a zadne prachy tam nazdarbuh cpat nebude. Uvidime... Ovsem on se nekdo najde kdo tam ty prachy na zbrane stejne naleje. Skoda.
eleazar:
--- Citace: zoom kdy 20. Ledna 2009, 14:39:56 ---Probl0m je, ze Egypt Gayu nechce, nechtel ji ani v dobe, kdy dostal Sinaj.
--- Ukončit citaci ---
Nedivím se, též bych tento milionohlavý problém nechtěl. :-[
--- Citace: chaje kdy 20. Ledna 2009, 12:46:10 ---pokud jde o Západní břeh, tam bych váhala...přece jen gazanští Arabové jsou utrošku jiní než ti ze Západního břehu, ne? A vzdát se území Západního břehu mi nepřijde rozumné
--- Ukončit citaci ---
Jsou trošku jiní. Zvlášť jedna menšina v Betlmě, ta je úplně jiná.
Kdysi jsem psal, že by Izrael měl anektovat velké bloky osídlení (Guš Ecion, Mále Adumim), řídce osídlené oblasti, kde by získal relativně velkou plochu s malým počtem Arabů, kterým by se to občanství prostě dalo.
A pak bych osobně chtěl, aby se anektovaly Hebron s Betlémem (=nádherná potenciální periferní čtvrť Jeruzaléma ;)) i s určitou částí mistních Arabášů, aby se dalo remcajícímu světu vhodit do tváře, že to není nacionálně motivovaná akce.
gvodrazka:
;D
To Zoom:
To je fakt...a táhne se to už od r. 1967, že nikdo nechtěl Gazu...
A co z toho udělat rekreační středisko se statutem mezinárodního města, resp. - demilitarizované mezinárodní zóny spravované mezinárodním kontrolním výborem - jako třeba svého času Tanger... (Medinálně-džamahiriálně rekreační brothel of Aza)
;D
zoom:
Gugi / skutecne dobry for, ale obavam se, ze to asi nepujde. Ale mozna ze se tam dobre vari, nikdo na tech zaberech nevypadal podvyzivene. Takze treba by to slo ve vsi pocestnosti, eastern-gurme.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi