Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie
Operace Lité olovo v Gaze - DISKUZE
gvodrazka:
;)
Na tiskové konferenci v Kuwaitu varovali dva saudsko-arabští aktéři, že arabský svět stojí na pokraji kolapsu.
A to proto, že arabský svět se ocitá tváří v tvář anarchii, zaviněné dvěma faktory: násilím mezi Palestinci a izraelskou agresí.
Při příležitosti následující konference v katarské Dauhá (Doha) nebylo arabským účastníkům předem sděleno, že se účastní Ahmadinedžad a Chalid Mešal (syrská branže hamasu), aby si někteří náhodou svoji účast nerozmysleli.
Syrie obviňuje Egypt, že konspiroval s Izraelem při útocích na Gazu. Nejmenovaný francouzský diplomat naznačil, že syrská branže hamasu je daleko extremnější nežli gazanská.
Mubarak se konference v Dauhá neúčastní -odmítá jednat s těmi, kdož napadají Egypt kvůli jeho postojům během operace Lité olovo. Neví se také, zda se vůbec zůčastní Bašár.
Vrcholem všeho je, že 21 kuwaitských poslanců protestuje proti účasti palestinského Abbáse (z fattáhu), protože prý mu 9.1.2009 vypršel prezidentský mandát a žádají aby byl místo něj pozván zástupce hamasu.
https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129497
;D ;D
Sorry, teprve teď jsem zjistil, že na hlavní straně je lepší verze. ;D
eleazar:
--- Citace: gvodrazka kdy 19. Ledna 2009, 14:28:33 ---Syrian´s Bášár blábolil, aby Izrael byl přejmenován na „teroristickou entitu“ s tím, že to co se stalo v Gaze, je zločin.
--- Ukončit citaci ---
Ať si místo takového plkání raději hlídá vlastí zadek, aby jeho potomci nedopadli jako kusy Udaje a údy Kusaje.
--- Citace: gvodrazka kdy 19. Ledna 2009, 14:28:33 ---jen chvíle slabosti a Egypt skočí Izraeli zezadu po krku.
--- Ukončit citaci ---
To je normální, v tomto ohledu mám v Cahal plnou důvěru :)
--- Citace: Vader kdy 19. Ledna 2009, 17:10:28 ---Ovsem v obou pripadech dostal Egypt pres drzku, aniz by nekomu v Sarajevu zabijel strejcka :D
--- Ukončit citaci ---
Jelikož Sarajevo neleží v Egyptě, tak místo toho zabíjel kluky těšící se na univerzitní studia >:(
--- Citace: gvodrazka kdy 19. Ledna 2009, 17:11:42 ---varovali dva saudsko-arabští aktéři, že arabský svět stojí na pokraji kolapsu.
--- Ukončit citaci ---
Už aby to bylo. 8)
--- Citace: gvodrazka kdy 19. Ledna 2009, 17:11:42 ---francouzský diplomat naznačil, že syrská branže hamasu je daleko extremnější nežli gazanská.
--- Ukončit citaci ---
Nástupce Bernarda z Clairvaux opět objevil Ameriku. ;)
Vader:
--- Citace: gvodrazka kdy 19. Ledna 2009, 06:18:59 ---Tak už nevrčej´a čím bych mohl přihladit jejich naježený kožíšek? :)
--- Ukončit citaci ---
Cteny Gugi, ja jsem najezenej na vsechny strany, tak si z toho nic nedelaj. Jsem v tom po sve prababicce - ta se dokazala rozzurit uz jen pohledem na hodiny ;D Jedinej clovek, kterej nikdy nepocitil jeji hnev a dsteni kde ceho vseho, jsem byl ja :D
gvodrazka:
;)
Fakta o téměř jistém rozkolu v arabském světě mne přivádějí k úvaze, zda by většina arabských států raději obětovala „vzteklé psy z hamasu“ výměnou za všearabskou jednotu. Arabská jednota je ovšem z hlediska Izraele nepřijatelný, silně protiizraelský fenomén, takže není přece jen existence hamasu nutným předpokladem pro přetrvání nejednotnosti Arabů? Skoro abychom si hamasniky pěstovali? ;D
Nebylo by rovněž účelné pěstovat rivalitu mezi sunnou a ší´ou do té míry, že by vyústila v něco podobného, co se v tomto regionu před staletími již odehrálo a něco, co by z evropského hlediska šlo přirovnat ke 30leté válce ? ;D
gv
gvodrazka:
;)
Obama musí ustoupit od dvoustátní vize, píše rabi Levi Brackman.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3659043,00.html
Cesta k míru nevede přes Gazu nebo Ramallah, ale přes Ammán a Káhiru.
Příklad: Indiánské rezervace umožnily americkým domorodcům omezenou svrchovanost a autonomii pro jejich ekonomiku a systém vzdělání; zajisté nikoliv vlastní armádu a učinily je subjektem federálního práva.
Egypt vezme plnou odpovědnost za Gazu a Jordánsko za Západní břeh. Každé z těchto teritorií se stane Palestinskou rezervací ve vztahu k příslušné zemi: Egyptu a Jordánsku.
Co vy na to? Dostáváme se tím sice z pasti, zvané „muslimská země spravovaná nemuslimy“ , jak to chápe profesor Moše Šaron, ale je to v podstatě návrat ke stavu před rokem 1967… ;)
gv
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi