Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

Operace Lité olovo v Gaze - DISKUZE

<< < (50/90) > >>

BaF400:

--- Citace: ada kdy 16. Ledna 2009, 15:49:28 ---S istym casovym odstupom sa mi dostala ta vycitka od ineho, preco si myslim, ze sa treba za nich modlit, ked bombarduju nemocnice, vrazdia a su bezohladni.

--- Ukončit citaci ---
No já nevím, jak moc vzdělaní a uvažující Tvoji známí jsou, ale asi bych začal následujícími argumenty.

1) Z hlediska ,,civilizačního" -  i zabití lze považovat za přiměřenou obranu. Kdopak donekonečna vykřikuje o vyhlazení Izraele a nenechává ho na pokoji, vyhazuje se v restauracích, střílí rakety, pomlouvá, atd....?

2) Z hlediska křesťanského - pokud se jedná o obranu (což v tomto případě bezpochyby je), nemůže se čin zabití považovat za vraždu a není tak považován.

3) Z hlediska židovského - mám rozebírat B-ží příkaz jak se měl již dávno zachovat k Filištýnům (Filištýni ---> Palestinci - to je dokázáno nejen linguisticky)? Myslím si že na podobný výklad jsou zde povolanější než já.

4) Z hlediska muslimského - sorry, tam žádný "kdo po Tobě kamenem, ty po něm chlebem" není. Naopak - v Koránu je několik jasných míst vyzývajících k boji proti nevěřícím. V Koránu např. 2:191, 9:29, 18:100. To dávám namátkou  - teď jsem to fyzicky hledal (BTW - vřele doporučuji si Korán přečíst).

Sám za sebe říkám ještě toto:
To co se děje v Izraeli není náhodné ani samoúčelné. Boj Izraele proti národům, kteří jej trvale ohrožují a snaží se jej celou svojí mocí vyhladit není jenom bojem ,,těch dobrých a zlých" (ještě jde o to, kdo je ten dobrý a zlý ;) ), ale je vcelku jasným pokračováním boje dobra se zlem, chcete li to takhle nazvat.
Jenomže odpůrci Izraele dodnes nepochopili jednu podstatnou věc.

Už od dob Abraháma a Jákoba je Izrael národem vyvoleným, B-žím. Viz. Genesis 17.4-17.8, Genesis 22.16-22.18, Genesis 35.9-12, a tak dále a tak dále.....

A proti B-hu či jeho národu může bojovat snad jenom blázen..............

zoom:
K tomu prusvihu kolem bombardovani prohlasil ministr obrany, ze se jedna o politovanihodny omyl. O poctu zabitych, ktery je tam uveden jsem neslysela. Oba linky pod clankem jsou nedostupne, jeden z nich je eljezira, to se musi brat s rezervou. Je to opravdu hloupe to rikat, ale bohuzel, pokud se tam v okoli schovavali nejaci lumpove z Hamasu, tak se nelze divit.
Je to skutecne smutne, ze trpi nevinni, ale znovu je treba se zeptat, proc svetu nevadilo, ze trpeli a trpi nevinni ve Sderotu a okoli, tedy dnes uz i v Beer Sheve, Ashdodu a dale. Navic nikdo nikde nepise o tom, ze nevinni muslimove umiraji i v jinch castech sveta. A nic ... O Darfuru nemluve.Takze pokud se nekdo rozciluje, je dobre mu rict, ze i zide maji  pravo se branit. Casy se zmenily.

Vader:
Nevite nekdo, co to je za blbost, ze Izrael hodla ukoncit valku ? nebyla by to vlastizrada ? Avizovano dnes TV N@va, cili to beru jako bulvarni hoax.

Tamar:
třeba nějak "nepřesně" přečetli informace.. (četl jsi dnes Daníčka? https://danicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=65975&bk=87384)

Vader:

--- Citace: Marcela kdy 17. Ledna 2009, 21:05:58 ---třeba nějak "nepřesně" přečetli informace.. (četl jsi dnes Daníčka? https://danicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=65975&bk=87384)

--- Ukončit citaci ---

Nemuzu si pomoct, ale valka neni Winamp, aby se dala jen tak zapauzovat uprostred akce. Hluboce bych se za Izrael a Cahal stydel, kdyby to udelali byt jen na minutu (Hamas dele nestrilet nevydrzi). Stydel bych se snad hur, nez za Arikovo stazeni.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi