Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

Operace Lité olovo v Gaze - DISKUZE

<< < (36/90) > >>

Tomsik:

--- Citace: Vader kdy  6. Ledna 2009, 04:09:09 ---Smutna vec  :'(  Pred neco vic nez hodinou bylo uvolneno ke zverejneni, ze pri "pratelske palbe" na severu Gazy padli 3 vojaci IDF a 20 dalsich bylo zraneno, z toho 3 vazne. Tank omylem vypalil na budovu, kde se vojaci nachazeli.

--- Ukončit citaci ---

RIP bratri...to je zlo, smula...ach jo  :'(

gvodrazka:
Izrael povolil, aby 80 vozů s humanitární pomocí a dodávkami vjelo dnes dopoledne do Gazy skrz přechod Keren Šalom.

Předtím dnes brzo ráno v Toulouse (v jihozáp. Francii) najel hořící vůz do brány místní synagogy.

gv

achab:
Pardon, můžete mi někdo vysvětlit termín "přátelská palba" ?  určitě se to tu řešilo, ale asi mi to uniklo.  Díkes
Je to zajímavý novotvar, ale nějak mi za tím chybí ta správná asociace. Že by se koulovali jako naše děcka v Potštejně - o tom maličko pochybuji  o:)

gvodrazka:
"Friendly fire" v originále. A aby se odlišila tato palba od "nepřátelské", tak se říká "přátelská", což je ptákovina, vyvolávající scestné asociace, protože by se mělo raději říkat "střelba do vlastních řad".

lechem:
Zdravím,

termín "přátelská palba" se užívá od II.SV. Označuje neštěstí, ke kterému dojde když jedni neví, co dělají, nebo kde mají být druzí. V tomto případě k tomu pravd. došlo tak, že pěší jednotka se ukryla před minom. palbou do nějakého domu a osádka tanku z jiné jednotky když zahlédla pohyb tam kde neměl být na to reagovala. Je to velmi smutné. Riziko, že se něco takového stane, je zvláště při boji ve městě velmi vysoké.

Lechem

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi