Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Chanuka
Elazar:
Tak ukaž pravou tvář chanuky u eleazarových :D
Místo osmi svic čtyři na věnci, co? ;D
eleazar:
--- Citace: Elazar kdy 23. Prosince 2008, 13:27:40 ---Tak ukaž pravou tvář chanuky u eleazarových :D
--- Ukončit citaci ---
Osmiramenný svícen channukeia má s channukou společné asi jen to, že je to svícen. (Svícen 7mi ramenný byl skutečně do Chránu vrácen 25/9) Největší ironií je, že v noci z 24 na 25, kdy oslava začíná se tehdy Chrám nacházel ve stavu znesvěsení, a ta nejhorší práce makkabejce ještě čekala.
Elazar:
--- Citace: eleazar kdy 23. Prosince 2008, 13:38:06 ---
--- Citace: Elazar kdy 23. Prosince 2008, 13:27:40 ---Tak ukaž pravou tvář chanuky u eleazarových :D
--- Ukončit citaci ---
Osmiramenný svícen channukeia má s channukou společné asi jen to, že je to svícen. (Svícen 7mi ramenný byl skutečně do Chránu vrácen 25/9) Největší ironií je, že v noci z 24 na 25, kdy oslava začíná se tehdy Chrám nacházel ve stavu znesvěsení, a ta nejhorší práce makkabejce ještě čekala.
--- Ukončit citaci ---
Jenže to nebyla noc z 24. na 25. kislevu, to byl 25. kislev.
eleazar:
Snad mi nechceš tvrdit, že ještě večer se vykonala regulérní oběť?
To by mou vírou hluboce otřáslo. :o
Elazar:
Co tvou vírou třese nebo ne je mi jedno, a otřást něčí vírou není ani můj záměr. Pouze jsem poukázal na to, že žádná noc z 24 na 25 kislevu neexistovala, protože nic takového zkrátka není. Ta noc už byl 25. kislev, a protože den začíná večer, je první připomínka chanuky ihned po začátku toho dne. Na tom není nic podivného
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi