Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Chanuka

<< < (4/16) > >>

Elazar:
Tak ukaž pravou tvář chanuky u eleazarových  :D

Místo osmi svic čtyři na věnci, co?  ;D

eleazar:

--- Citace: Elazar kdy 23. Prosince 2008, 13:27:40 ---Tak ukaž pravou tvář chanuky u eleazarových  :D

--- Ukončit citaci ---
Osmiramenný svícen channukeia má s channukou společné asi jen to, že je to svícen. (Svícen 7mi ramenný byl skutečně do Chránu vrácen 25/9) Největší ironií je, že v noci z 24 na 25, kdy oslava začíná se tehdy Chrám nacházel  ve stavu znesvěsení, a ta nejhorší práce makkabejce ještě čekala.

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy 23. Prosince 2008, 13:38:06 ---
--- Citace: Elazar kdy 23. Prosince 2008, 13:27:40 ---Tak ukaž pravou tvář chanuky u eleazarových  :D

--- Ukončit citaci ---
Osmiramenný svícen channukeia má s channukou společné asi jen to, že je to svícen. (Svícen 7mi ramenný byl skutečně do Chránu vrácen 25/9) Největší ironií je, že v noci z 24 na 25, kdy oslava začíná se tehdy Chrám nacházel  ve stavu znesvěsení, a ta nejhorší práce makkabejce ještě čekala.

--- Ukončit citaci ---

Jenže to nebyla noc z 24. na 25. kislevu, to byl 25. kislev.

eleazar:
Snad mi nechceš tvrdit, že ještě večer se vykonala regulérní oběť?
To by mou vírou hluboce otřáslo. :o

Elazar:
Co tvou vírou třese nebo ne je mi jedno, a otřást něčí vírou není ani můj záměr. Pouze jsem poukázal na to, že žádná noc z 24 na 25 kislevu neexistovala, protože nic takového zkrátka není. Ta noc už byl 25. kislev, a protože den začíná večer, je první připomínka chanuky ihned po začátku toho dne. Na tom není nic podivného

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi