Judaismus > Obecná náboženská debata
Stvoření-evoluce-kreativismus...
xenakis:
;D
daniel lehotsky:
to Vader)ako pocitam,tak pocitam,mne to vyslo 38.690 rokov.pozehnane,gratulujem. ;D
xenakis:
Marcela:ano ano lamedwaw jsem pročetl.Můžem pokračovat zde? Zaujala mne tam slova Ester. Tedy že stvoření je myšleno obrazně. Já osobně si myslím, že nese více filosofickou otázku než-li historickou. Možná není vhodné říct filosofickou, myslím tím že jde o obraz jakéhosi konstituování, od večera do večera udělal..ustanovil...vytvořil je pro mě zde myšleno obrazně. Jěště jedna věcička. Co by bylo psáno, jestliže by text vznik (čistě hypoteticky) o pár tisíc let dříve? Dle vědy zde nebyla veškerá fauna a flóra. Nebo lépe z pravěku nám není známá taková fauna a flóra, která byla známá např. ve starověké Mezopotámii. ...Bůh učinil rozmanité druhy zemské zvěře i rozmanité druhy dobytka a rozmanité druhy všelijakých plazů...ok.ok...ale co ten dobytek?Já vím, že vlastně nevím a proto se ptám. Kdo to také tak vidí? Tedy že jde o "ukázku", že to, co tu je vedle nás, mezi námi , u nás, v nás, že má nasvědomí On, že je to také ukázka jistého postupu, vývoje...že to pak tamto ..to začíná a je (pak i končí,možná ...)ale to asi jindy..že nic se neděje jen tak..ano to je to hlavní..si myslím...nic se neděje jen tak...vše má "svou příčinu a svůj systém ". ::)Iannis
Vader:
--- Citace: daniel lehotsky kdy 22. Prosince 2008, 15:19:42 ---to Vader)ako pocitam,tak pocitam,mne to vyslo 38.690 rokov.pozehnane,gratulujem. ;D
--- Ukončit citaci ---
V klidu ;) Necidim duvod povazovat C14 nebo dusikovou metodu za hereticke. Jen mi uslo, na ktery muj prispevek reagujete. A ja jdu slavit a kaslat na forum.
xenakis:
vader)krom marcely, to však je lehce;-), nebyl text nikterak přímo směřován...jinak přeji hezké slavení :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi