Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Letniční křesťané

<< < (9/19) > >>

daniel lehotsky:
to Vodnik,samozrejme,ze mate pravdu,vy to viete,ja to viem,niektori my to vieme,ale tu je problem medzi ,,mat pravdu"a ,,mysliet si,ze mam pravdu",ale toto im nevysvetlime. ;).Vziadnom pripade som nedaval Petra do roviny.(vid predchadzajucu dichotomiu.) ;)

Vader:

--- Citace: Vodník kdy 16. Prosince 2008, 16:02:07 ---My, co jsme v dětství poslouchali ty pohádky "když Pán Ježíš ještě se svatým Petrem po zemi chodil"...

--- Ukončit citaci ---

Nahodou, tyhle pohadky sesbirane neznamymi autory po venkove jsem cetl rad (vytisk cca rok 1920). Melo to hodne etickeho a moralniho ponauceni. Dodnes si nejvic pamatuju pohadku, kde Nazaretskemu a Kefovi vari polevku dve odlisne zeny - chuda a ta druha chamtiva bohatice  ;)

Vodník:
Ad Daniel: aha, zmátlo me, jak jste psal: "odkial vzal Kefas one veci,no predsa odkial Letniciari,Dar Ducha.proste." My píšeme s velkým D- jen Ducha svatého.
Ad Vader: já je znám ze sbírek Boženy Němcové, ovšem za bolševika to nevycházelo, až po r. 1989.

eleazar:
Kéfas viděl lidi posedlé démony na vlastní oči. A v mladých letech jednoho takového démona prokazatelně nevymetl ;), celou situaci dořešil až Nocri.

Scooolie:

--- Citace: Vader kdy 16. Prosince 2008, 03:07:12 ---
--- Citace: Vodník kdy 15. Prosince 2008, 23:37:49 ---Lidé, kteří tak učinili, nejsou nějací nahodilí fanatici nebo paranoici, ale lidi se zkušeností v rozeznávání duchů. Nedělají nic jiného, sami s nimi zápolí a vedou v tomto zápasu jiné. Takže jejich posudek má autoritu.

--- Ukončit citaci ---
A muzete mi, prosim, nekdo vysvetlit, co znamena vyraz "mluvit v jazycich" ? Znakovou rec neovladam, takze jinak, nez mluvit skrze jazyk neumim. Kdyz nekdy mluvim ze spani (u me bezna vec) svedsky ci islandsky, je to mluvenim v jazycich ? Toto neni ironie, toto je vazne minena otazka.

--- Ukončit citaci ---
Stačí si přečíst některý z těch článků, které jsem linkoval. Tam je to vysvětleno.

--- Citace: Vader kdy 16. Prosince 2008, 03:21:31 ---
--- Citace: Scooolie kdy 16. Prosince 2008, 00:19:26 ---Teď už jsi doufám na správné palubě - https://cs.wikipedia.org/wiki/Evangelikalismus  :)

--- Ukončit citaci ---

Spolupracovnik mi kdysi (domnival se, ze provadi misii) poslal jakysi evangelikalni horor/myst-fi, jmenovalo se to tusim "Chvile pote". Po deseti minutach titulku a mizeni ruznych lidi beze stopy jsem to stopnul pri scene, kdy ortodoxni rabin po slabem zemetreseni vyndal ze Schrany Novy zakon (sic) zabaleny v izraelske vlajce (double sic) a utikal se nechat pokrtit (triple sic). Horsi filmy uz asi toci jen Dolly Buster...

--- Ukončit citaci ---

Mohu vědět, jak jsi přišel na to, že nějaký béčkový film je evangelikální?  :o Jak se to pozná?
Přijde mi to jako říct, že film Rabín, kněz a krásná blondýna je židovský  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi