Všeobecná kategorie > Dnešek v Zemi Izrael

Kníže, osady a zákon o familiantech

<< < (7/12) > >>

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy  3. Prosince 2008, 10:26:02 ---
--- Citace: Elazar kdy  3. Prosince 2008, 10:13:34 ---Ti, o nichž se domníváš, že jen po generace pásli velbloudy, vládli před pár staletími známému světu a určovali běh dějin - a to i bez ropy; znali filosofii, medicínu, astronomii, zatímco Evropané lezli po stromech, a jejich životní úroveň byla oproti Evropě o tolik vyšší, jako je dnes úroveň v Norsku oproti Nigérii.

--- Ukončit citaci ---
Arabové vládli známénu světu cca 500 let po převzetí islámu; byli to tehdy výborní válečníci a geopolitické konstelace stály na jejich straně (devastovaná Persie a Byzanc, nespokojené menšiny v hraničních provinciích).
Ale vzdělanost tam kvetla zejména proto, že přebírali antická díla, nechali Židy a další svobodně bádat narozdíl, ale většina oůvodních vědců z té doby bli spíše arabsky píšící Peršané, než Arabové.
Ovšem všechno tohle, bylo v době I.álije minimálně 300 let passé.

--- Ukončit citaci ---

Tvé vědomosti nemohou hodnotit jinak, než jako značně zkresené a nedostatečné (tj. za 5), ostatně jako ty sám.
--- Citace: Samuel kdy  3. Prosince 2008, 11:30:28 ---
--- Citace: Elazar kdy  3. Prosince 2008, 09:56:18 ---

--- Citace: Samuel kdy  3. Prosince 2008, 09:01:23 ---
--- Citace: achab kdy  2. Prosince 2008, 23:53:12 ---
... Možná chtěl jen říci, že když se to teď skoro stele k válce, je další jitření napětí ohledně nových  (i staronových) osad ne zrovinka nejšťastnější řešení...

--- Ukončit citaci ---
Že tak nikdo z těchto chytrých pánů politiků jasně nedeklaruje, že ani jitření napětí neustálým ostřelováním Israele Kássamy, teroristickými útoky zaměřenými proti židům není zrovinka nejšťastnější řešení.
Ta nevyváženost postoje EU k problému je do očí bijící, přesto takřka všemi akceptována.

--- Ukončit citaci ---

Samueli, i EU má zájmy. V současnosti je zájmem levná energie, tedy i ropa. Podporou Palestincům, která se je z evrpského pohledu naprosto nesmyslná, uvolňuje EU ruce bohatým naftovým státům, které na "nebohé palestinské bratry" nedají ani cent a ještě je drží zavřené v lágrech, jako zvěř, čímž si sychrují přísun ropy od těchto států do Evropy, a koneckonců ani technologie a kvalifikované síly, kterými Evropa disponuje, nejsou zadarmo... Nemyslím, že EU vysloveně "nenávidí" Izrael a chce mu škodit - ono se jí jen víc vyplatí podporovat Araby, než Židy. Nebo si aspoň myslí, že se jí to vyplatí. Toť vše.

--- Ukončit citaci ---
Elazare, to já vím, že každý má své zájmy a hájí je, jak si myslí, že je to nejlepší. Je li to objektivně nejlepší je však často diskutabilní. To samé bych si dovolil říci i o vztahu EU k arabskému světu.
Ale bez ohledu na výše uvedené, pravé přátelství, které EU (a někteří politici zvlášť) tak rádi vůči Israeli deklaruji, si představuji poněkud jinak než hájení především svých zájmů. Proto nemám ty řeči o přátelství z úst politiků moc rád.

--- Ukončit citaci ---

Cheche, to jsme u toho - co je objektivně nejlepší - to při vší dobré vůli nedokážeme posoudit nikdo, jen B-h  :)
Pochopitelně, že slovo "přítel" z úst politika NIKDY nesmíte brát vážně!!!  :D

--- Citace: Samuel kdy  3. Prosince 2008, 13:17:01 ---A dnešní článek na hlavní straně https://eretz.cz/content/view/7376/ je dalším důkazem chucpe arabů. A věřte, že se najdou v EU parlamentu příznivci a obhájci tohoto názoru.

--- Ukončit citaci ---

Přesně tak Samueli, a stejně tak se jako o chucpe musí vyjádřit všichni arabové, kteří slyší, jak European jewish congress říká evropským politikům, co by měli dělat a že by neměli podporovat Palestince a že je v Evropě antisemitismus - každý arab si musí pomyslet "Ejze chucpa!!!"  :D

Samuel:

--- Citace: Elazar kdy  3. Prosince 2008, 16:29:28 ---...

--- Citace: Samuel kdy  3. Prosince 2008, 09:01:23 ---
--- Citace: achab kdy  2. Prosince 2008, 23:53:12 ---
... Možná chtěl jen říci, že když se to teď skoro stele k válce, je další jitření napětí ohledně nových  (i staronových) osad ne zrovinka nejšťastnější řešení...

--- Ukončit citaci ---
Že tak nikdo z těchto chytrých pánů politiků jasně nedeklaruje, že ani jitření napětí neustálým ostřelováním Israele Kássamy, teroristickými útoky zaměřenými proti židům není zrovinka nejšťastnější řešení.
Ta nevyváženost postoje EU k problému je do očí bijící, přesto takřka všemi akceptována.

--- Ukončit citaci ---

Samueli, i EU má zájmy. V současnosti je zájmem levná energie, tedy i ropa. Podporou Palestincům, která se je z evrpského pohledu naprosto nesmyslná, uvolňuje EU ruce bohatým naftovým státům, které na "nebohé palestinské bratry" nedají ani cent a ještě je drží zavřené v lágrech, jako zvěř, čímž si sychrují přísun ropy od těchto států do Evropy, a koneckonců ani technologie a kvalifikované síly, kterými Evropa disponuje, nejsou zadarmo... Nemyslím, že EU vysloveně "nenávidí" Izrael a chce mu škodit - ono se jí jen víc vyplatí podporovat Araby, než Židy. Nebo si aspoň myslí, že se jí to vyplatí. Toť vše.

--- Ukončit citaci ---

--- Citace: Samuel ---Elazare, to já vím, že každý má své zájmy a hájí je, jak si myslí, že je to nejlepší. Je li to objektivně nejlepší je však často diskutabilní. To samé bych si dovolil říci i o vztahu EU k arabskému světu.
Ale bez ohledu na výše uvedené, pravé přátelství, které EU (a někteří politici zvlášť) tak rádi vůči Israeli deklaruji, si představuji poněkud jinak než hájení především svých zájmů. Proto nemám ty řeči o přátelství z úst politiků moc rád.

--- Ukončit citaci ---

--- Citace: Elazar ---Cheche, to jsme u toho - co je objektivně nejlepší - to při vší dobré vůli nedokážeme posoudit nikdo, jen B-h  :)
Pochopitelně, že slovo "přítel" z úst politika NIKDY nesmíte brát vážně!!!  :D

--- Ukončit citaci ---

--- Citace: Samuel kdy  3. Prosince 2008, 13:17:01 ---A dnešní článek na hlavní straně https://eretz.cz/content/view/7376/ je dalším důkazem chucpe arabů. A věřte, že se najdou v EU parlamentu příznivci a obhájci tohoto názoru.

--- Ukončit citaci ---

--- Citace: Elazar ---Přesně tak Samueli, a stejně tak se jako o chucpe musí vyjádřit všichni arabové, kteří slyší, jak European jewish congress říká evropským politikům, co by měli dělat a že by neměli podporovat Palestince a že je v Evropě antisemitismus - každý arab si musí pomyslet "Ejze chucpa!!!"  :D

--- Ukončit citaci ---
Jistě, že na zcela objektivní vidění všeho má "gebír" jen ON, ale pokud bychom přijali tento Váš argument na 100% a nemohli tedy pro jakékoli naše vnímání reality, příčin a důsledků používat přívlastek objektivní dost by to omezilo veškeré možnosti našeho rozhodování a hodnocení těchto rozhodnutí.
Vaše srovnání co je a co není chucpe trochu pokulhává. Pokud jsem si stačil všimnout, mezi Israelci se nevyskytuje mnoho teroristů, natož sebevražedných teroristů, kteří by bez jakéhokoli ohledu zabíjeli civilní obyvatelstvo, ženy, děti. Rovněž si nemyslím, že by židovští obyvatelé Israele cíleně usilovali a přáli si likvidaci celého společenství palestinských arabů. Neslyšel jsem žádného israelského politika vyhlašovat, že zaženou palestinské araby do moře. Nemyslím, že by podpora kultivovaného, civilizovaného státu žijícího v trvalém obklíčení když ne zcela otevřeně nepřátelských režimů, tak alespoň ne úplně spolehlivých a plně přátelských, ze strany EU měla být něco nenormálního a nepochopitelného. Ať to cítí kdo chce jak chce, Israel je prostě jediná civilizovaná demokracie v dané oblasti. Proto i doporučení k tomuto jednání (rozumějte podpoře), ať pocházejí od kohokoli považuji za normální a rozumné.
Takže shrnu li to, pokud by si snad arabové mysleli, že doporučení nebo chcete li jistá forma lobbingu Evropského židovského kongresu v EU je chucpe, mají na to sice právo, ale jen tím dokazují svou odtrženost od reality a totální nedostatek sebereflexe, nebo možná lépe, je to možno považovat za chucpe na druhou.

eleazar:

--- Citace: Samuel kdy  3. Prosince 2008, 18:08:14 ---Pokud jsem si stačil všimnout, mezi Israelci se nevyskytuje mnoho teroristů, natož sebevražedných teroristů, kteří by bez jakéhokoli ohledu zabíjeli civilní obyvatelstvo, ženy, děti. Rovněž si nemyslím, že by židovští obyvatelé Israele cíleně usilovali a přáli si likvidaci celého společenství palestinských arabů. Neslyšel jsem žádného israelského politika vyhlašovat, že zaženou palestinské araby do moře.
--- Ukončit citaci ---
Samueli, já jsem sice velký fantasta, ale tohle si opravdu nedovedu představit, jak by mohlo v současnosti vypadat :-\

Samuel:
Eleazare, zkuste si to přečíst ještě jednou v kontextu s tím, na co jsem reagoval. Snad ta trocha ironie již bude více patrná :)

eleazar:

--- Citace: Samuel kdy  3. Prosince 2008, 20:05:53 ---Eleazare, zkuste si to přečíst ještě jednou v kontextu s tím, na co jsem reagoval. Snad ta trocha ironie již bude více patrná :)

--- Ukončit citaci ---
Já jsem ironii pochopil, jen jsem se trochu zasnil a zkusil si představit, že nějaký následovník A. Sterna by měl širokou podporu mezi izraelskou veřejností. Občas by nějaký nadmíru horlivý straník zopakoval Deir Jasín v Ješe, zatímco vedení Cahalu by plánovalo tankovou ofenzívu, za kterou by se nemusel stydět ani von Moltke starší, jež by spočívala v prekročení Jordánu u Skythopole a zatlačení Arabů k moři u Akaby.
To by prostě nešlo :-[

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi