Zoom, já myslím, že se tím jen znovu prokázal postoj Evropy (potažmo EU) k Israeli. Prostě politici Evropy nevidí, nebo nechtějí vidět stav věcí v Israeli. Oni budou do omrzení zaměňovat příčinu a důsledek. Palestinští arabové nechtěli, nechtějí a nebudou chtít nic jiného než likvidaci Israele. Oni mají zájem na "vlastním" státu ne proto, že by chtěli pracovat a ten stát budovat. Je to pro ně jen ten první krok, k odstraněné Israele z oblasti. Podívejte se na Gazu. Israel jim tam nechal funkční skleníky, oni je dokázali jen zničit. Pokud by měli zájem něco tvořit, mohli je, i když neprávem, použít dál k vlastní produkci. Ne, oni raději počkají na peníze od EU resp. USA.
Já si upřímně myslím, že vznik jejich státu, by byl i pro ně docela katastrofou. Po jistém čase by se asi ukázalo, jak jsou sami čehokoli neschopní a možná by se začaly tenčit přísuny dotací. Pak by asi museli opět najít další záminku, proč musí vystupovat proti Israeli, aby se ocitli v pozici obětí, které je nutné živit. Jinak by zřejmě při své lenosti pochcípali hlady.
Víte, já si poslední dobou kladu otázku, jestli se dá v případě pomoci Israeli spolehnout na někoho jiného, než zase jen na židy. Výjimky mezi nežidy mi prominou, ale ta promile budou asi opravdu malá. Ostatně i mezi židy se nacházejí ti, co to s Israelí nemyslí nijak dobře.