Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Litvinov
dudusko:
--- Citace: Scooolie kdy 18. Listopadu 2008, 19:17:25 ---
--- Citace: BaF400 kdy 18. Listopadu 2008, 19:12:54 ---Já prostě nevím, nenašel jsem žádné řešení, než řešení spočívající v intenzivní práci, osvětě, vzdělávání - prakticky poevropštění.
--- Ukončit citaci ---
Přesně tak. Jediným správným řešením je maximální asimilace. Pokud se nechtějí asimilovat, ať jdou jinam. Pokud se jim v Evropě líbí, fajn, ale pak ať se poevropští. Jenže to naráží na různé ty multi-kulty aktivisty, kteří mají vliv až do špiček EU...
--- Ukončit citaci ---
Zkusím nesouhlasit s požadavkem asimilace. Žádné rádoby hluboké analýzy.
Pro bezproblémovou existenci je od minority očekáváno, že přijme (někdy úplně,někdy jen "navenek") hodnoty okolní společnosti. Co se děje "za zavřenými dveřmi" to už je jiná věc. Tedy jenom vítám pěstování tradic romského národa, pokud jejich tradicí není okrádání chodců v nočních ulicích, žebrání a dalo by se pokračovat. A v tomto okamžiku zabere požadavek na "politicku korektnost" a je to v loji. Dochází k směšování Velkých Ideí (vládnoucích politiků) s Malými idejemi (zelinářky na rohu, co jí deti kradou zeleninu).A uvažte, co je Mařce odvedle bližší a komu tedy bude fandit. Navíc, tradičně pěstovaný český "domácí rasismus" je vždy po ruce. Děsí mne to.
A tedy prvotním požadavkem asimilace by mělo být...neprudit většinovou společnost...ale k tomu je potřeba sociální inteligenci. A tu získáte jen postupně a za cenu vnějšího tlaku.
dudusko:
Tak zrovna v prvním odstavci jste vedle jak ta jedle. Palestinci jsou uměle vytvořený národ, to jistě. Cikáni ne. Mají svůj vlastní jazyk, svoje dějiny (a ne zrovna krátké). To, že zůstali u kočovného stylu života, který uchovávání jakýchkoli památek činí mírně řečeno problematickým - no a co. Náš národ nebyl jiný.
S druhým odstavcem naopak téměř bezezbytku souhlasím.
[/quote]
Máte pravdu,před "Palestinský národ" měl být odstavec. Takto vznikl dojem, že Romové jsou uměle vytvořený národcož je evidentně hloupost. Souhlasím i s tím, že Romové je jen jedna z větví tohoto etnika,jak je uvedeno níže. Moje chyba, mám si dávat pozor, co píšu...
Vader:
DULEZITE UPOZORNENI
Chvilemi to tu graduje zu moc. Chci predem upozornit, ze jestli se tu vyskytnou dalsi, byt sebemensi naznaky rasizmu, budou padat ne varovani, ale podminecne (tyden) nebo uplne bany. Panove a damy, krotte se. Ja se budu krotit taky.
Tamar:
--- Citace: Scooolie kdy 18. Listopadu 2008, 19:17:25 ---Přesně tak. Jediným správným řešením je maximální asimilace. Pokud se nechtějí asimilovat, ať jdou jinam.
--- Ukončit citaci ---
https://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/klara-samkova-vesela-.php?itemid=4983
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 18. Listopadu 2008, 22:39:06 ---
--- Citace: Scooolie kdy 18. Listopadu 2008, 19:17:25 ---Přesně tak. Jediným správným řešením je maximální asimilace. Pokud se nechtějí asimilovat, ať jdou jinam.
--- Ukončit citaci ---
https://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/klara-samkova-vesela-.php?itemid=4983
--- Ukončit citaci ---
Díky za odkaz na zajímavou úvahu.
Potřebuji nicméně podotknout, že moje citovaná věta se týkala imigrantů - nikoliv lidí, kteří v České republice žijí dávno, jsou občany a jsou tu doma.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi