Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Litvinov

<< < (13/15) > >>

Elazar:

--- Citace: dudusko kdy 18. Listopadu 2008, 19:07:28 ---
--- Citace: Elazar kdy 18. Listopadu 2008, 16:02:08 ---Než jsem to stačil odeslat, hned tu je další příspěvek. Mluvíte mi z duše. Tak nějak se nepamatuju, že by se nějaký rom/cikán (jak kdo chce) odpálil v autobuse plném dětí, toužil zničit ČR a prohlašoval, že Češi ukradli jeho zemi.

--- Ukončit citaci ---

Je tu jedna oblast, kde jsou si obě výše uvedené národnosti (?) ZCELA podobné. A to v profesionálním natahování ruky po darovaných penězích, v naprosté nespolehlivosti, v nedodržování vlastních slibů a také v pozitivní diskriminaci. "Palestinský národ" vytvořil arcilotr Arafat na radu Velkého Fidela (ne, že by se tihle dva příliš lišili...). Milý Fidelko se zase řídil doktrínou KGB...vytvořze ze skupiny lidí národ a pak křičte v OSN, že jste utlačováni. Spolehlivý recept na získání peněz,území a prebend. Setkal jsem se s názorem, pánové znalí situace vědí, že Palestinci jsou mezi Araby v podobném postavení jako tady Cikáni. A V OBOU případech mohou posloužit jako klacek k prosazování toho kterého politického názoru.

Jistě, asi si "naběhnu", ale znám Cikány z obou stran - jak ty, kteří parazitují, tak ty, kteří tvrdě pracují - obojí z Ostravy a Bohumína. Pokud pochopíte, jak funguje jejich systém hodnot - mezi nimi navzájem a pak směrem k "bílým" - máte vyhráno. A tady je "zakopaný pes". Dokud nebude přístup a aktivity státu respektovat a doslova využívat styl myšlení této komunity, tak všechna opatření těsně netrefí. A fakt, že Litvínovský incident je manipulován některými cikánskými lichváři a o jejich propojenosti s lokální PČR (která, uplacená, nevidí a neslyší) si v novinách nepřečtete.  :-\

--- Ukončit citaci ---

Tak zrovna v prvním odstavci jste vedle jak ta jedle. Palestinci jsou uměle vytvořený národ, to jistě. Cikáni ne. Mají svůj vlastní jazyk, svoje dějiny (a ne zrovna krátké). To, že zůstali u kočovného stylu života, který uchovávání jakýchkoli památek činí mírně řečeno problematickým - no a co. Náš národ nebyl jiný.

S druhým odstavcem naopak téměř bezezbytku souhlasím.

BaF400:

--- Citace: eleazar kdy 17. Listopadu 2008, 23:00:18 ---Osobně jsem zastáncem rychlých a rázných řešení....

V tomto případě je nabíledni:
1) nezvyšovat už tak velkou přistěhovavost těchto etnik - tj. přestat vydávat občanství/povolení k pobytu těmto lidem do té doby, než se jejich soukmenovci integrují, aspoň do pracovního procesu a základního slušnéhochování
2) vyhostit všechny neobčany, co se hrubě či setrvale prohřešují proti občanskému soužití
3) důrazně zamítnout vstup/prodlužení pobytu na území EU všem cizincům, co nemají předepsaná očkování či nespolupracují v léčbě nebezpečných nemocí (jsem mikrobiolog)
4) vyžadovat znalost místního jazyka pro udělení povolení ktrvalému pobytu
5) vydávání pracovního povolení pouze pro určitou profesi a určitého zaměstnavatele, jak je to na Západě běžné, aby se zabránilo penetraci imigrantů, vstoupivších pod záminkou práce na nepopulárních/neobsaditelných pozicích, do šedé ekonomiky

--- Ukončit citaci ---

Rychlá řešení nebývají vždy ta nejlepší i když se nabízí jako první, zvlášť když v tomto případě řešíme nejen přistěhovalce, ale v Evropě druhou generaci přistěhovalců a v českém případě právoplatné občany tohto státu.

Není problém odmítat azyl, ale co s uprchlíky, kteří se prostě namjí kam vrátit - třeba černí mořeplavci v Itálii a Španělsku? Ty vrátíte a když se neutopí při dalším pokusu o přechod, tak je máte za týden nazpátek....
Já prostě nevím, nenašel jsem žádné řešení, než řešení spočívající v intenzivní práci, osvětě, vzdělávání - prakticky poevropštění.

Scooolie:

--- Citace: dudusko kdy 18. Listopadu 2008, 19:07:28 ---
Jistě, asi si "naběhnu", ale znám Cikány z obou stran - jak ty, kteří parazitují, tak ty, kteří tvrdě pracují - obojí z Ostravy a Bohumína. Pokud pochopíte, jak funguje jejich systém hodnot - mezi nimi navzájem a pak směrem k "bílým" - máte vyhráno. A tady je "zakopaný pes". Dokud nebude přístup a aktivity státu respektovat a doslova využívat styl myšlení této komunity, tak všechna opatření těsně netrefí. A fakt, že Litvínovský incident je manipulován některými cikánskými lichváři a o jejich propojenosti s lokální PČR (která, uplacená, nevidí a neslyší) si v novinách nepřečtete.  :-\

--- Ukončit citaci ---

Přečtete. Ale kromě náznaku v Mosteckém deníku už jen - a to je smutné - v nacionalistických plátcích. Že jedním z hlavních problémů cikánských ghet je lichva, kdy jsou příšerně okrádáni lichváři, takže jim z královských sociálních dávek zbude jen pramálo, je smutná pravda. Takže naprosto souhlasím.

Scooolie:

--- Citace: BaF400 kdy 18. Listopadu 2008, 19:12:54 ---Já prostě nevím, nenašel jsem žádné řešení, než řešení spočívající v intenzivní práci, osvětě, vzdělávání - prakticky poevropštění.

--- Ukončit citaci ---

Přesně tak. Jediným správným řešením je maximální asimilace. Pokud se nechtějí asimilovat, ať jdou jinam. Pokud se jim v Evropě líbí, fajn, ale pak ať se poevropští. Jenže to naráží na různé ty multi-kulty aktivisty, kteří mají vliv až do špiček EU...

eleazar:

--- Citace: dudusko kdy 18. Listopadu 2008, 19:07:28 ---Je tu jedna oblast, kde jsou si obě výše uvedené národnosti (?) ZCELA podobné. A to v profesionálním natahování ruky po darovaných penězích, v naprosté nespolehlivosti, v nedodržování vlastních slibů a také v pozitivní diskriminaci.

--- Ukončit citaci ---
A to je přesně to, co mě na těchto dvou komunitách vadí nejvíc

--- Citace: dudusko kdy 18. Listopadu 2008, 19:07:28 ---A fakt, že Litvínovský incident je manipulován některými cikánskými lichváři a o jejich propojenosti s lokální PČR (která, uplacená, nevidí a neslyší) si v novinách nepřečtete.  :-\
--- Ukončit citaci ---
Problémem cikánů v ČR je, že místní vláda přesně jak je řečeno, neví, jak daná komunita funguje, a tak se k nim podle toho chová. A Cikáni vládnou a systemem hodnot majoritní společnosti pohrdají.
Kdyby se vláda chovala k těmto lidem v podobném duchu, jako jejich vajdové, tak by nejspíš nastaly výrazné změny k lepšímu (z pohledu sousedů hlučných a nepřizpůsobivých příživníků)
--- Citace: Elazar kdy 18. Listopadu 2008, 19:11:31 ---Cikáni ne. Mají svůj vlastní jazyk, svoje dějiny (a ne zrovna krátké). To, že zůstali u kočovného stylu života, který uchovávání jakýchkoli památek činí mírně řečeno problematickým

--- Ukončit citaci ---
Přesněji řečeno Cikáni je souhrným pojmem pro několik různých etnik (Romů, Sintů a dalších), mluvících různými dialekty, které si navzájem nejsou srozumitelné.

--- Citace: Elazar kdy 18. Listopadu 2008, 19:04:29 ---Tvoje názory a přesvědčení že jsi Žid jsou plivancem do tváře všem Židům, kteří kvůli své víře trpěli a neodpadli od ní

--- Ukončit citaci ---
Doufám, že máme oba na mysli oběti lisabonského pogromu v 1506.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi