Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

Vojenský pohřeb nehalachiského občana Izraele

<< < (3/6) > >>

petahyah:

--- Citovat ---
Pokud znáš odpověď, tak proč se ptáš? (poprvé s eleazarem souhlasím)

BTW - já sice také beru Jicchakovy výlevy o tom, jak je všichni nemají rádi, s rezervou a myslím si svoje, ale výroky typu "pejzáči" by si mohl petahyah pronášet na nějakém naciserveru mezi svými hnědými soukmenovci, ne?

--- Ukončit citaci ---

Slovo "pejzáč" jasně specifikuje jakou část Izraelské společnosti mám na mysli. Nevěděl jsem že nacisté poukazovali, nebo že skinheadi poukazují na diskriminaci padlých "nehalachických" izraelských hrdinů?

Samozřejmě že znám odpověď, čekal jsem jestli se najde nějaký zastánce, který se nebude stydět tuto praxi obhajovat.

Pepino65:
Asi je to tím, že jsem bezvěrec, ale já bych ho na vojenský židovský hřbitov pohřbil. Jestli ten Váš Šéf je, tak by mi doufám odpustil (a zemřelému také). Zajímalo by mě, jestli by odpustil "pejzáčovi" (omluvte mě, že to opakuji po petahyahovi)  ;D . Jestli Bůh existuje, tak by přece nemohl strpět takové chucpe.

Elazar:

--- Citace: petahyah kdy 11. Listopadu 2008, 17:18:34 ---
--- Citovat ---
Pokud znáš odpověď, tak proč se ptáš? (poprvé s eleazarem souhlasím)

BTW - já sice také beru Jicchakovy výlevy o tom, jak je všichni nemají rádi, s rezervou a myslím si svoje, ale výroky typu "pejzáči" by si mohl petahyah pronášet na nějakém naciserveru mezi svými hnědými soukmenovci, ne?

--- Ukončit citaci ---

Slovo "pejzáč" jasně specifikuje jakou část Izraelské společnosti mám na mysli. Nevěděl jsem že nacisté poukazovali, nebo že skinheadi poukazují na diskriminaci padlých "nehalachických" izraelských hrdinů?

Samozřejmě že znám odpověď, čekal jsem jestli se najde nějaký zastánce, který se nebude stydět tuto praxi obhajovat.

--- Ukončit citaci ---

Slovo pejzáč je nadávka stejně jako židák a tebe jasně specifikuje jako obhroublého sprosťáka, který patří mezi hnědokošiláče, kteí tato slova používali rovněž. tato část populace se dá nazvat i slušně, jako třeba "ultraortodoxní", "charedim" atd.

--- Citace: Pepino65 kdy 11. Listopadu 2008, 18:07:14 ---Asi je to tím, že jsem bezvěrec, ale já bych ho na vojenský židovský hřbitov pohřbil. Jestli ten Váš Šéf je, tak by mi doufám odpustil (a zemřelému také). Zajímalo by mě, jestli by odpustil "pejzáčovi" (omluvte mě, že to opakuji po petahyahovi)  ;D . Jestli Bůh existuje, tak by přece nemohl strpět takové chucpe.

--- Ukončit citaci ---

Drúzové, kteří padnou v armádě jsou také pohřbíváni na svých hřitovech, ne na židovských. Ovšem přiznávám, že netuším, zdali existuje sekulární vojenský hřbitov v Izraeli. Pokud ne, měl by.

Pepino65:
Elazare, smekám. Věřím, že nějaký takový hřbitov musí v Izraeli být. Přece jenom taková paralela, kde jsou pohřbíváni Spravedliví mezi národy, vždyť to také nebyli Židé. Možná by to ale mohlo cosi napovědět.

Elazar:

--- Citace: Pepino65 kdy 11. Listopadu 2008, 20:46:02 ---Elazare, smekám. Věřím, že nějaký takový hřbitov musí v Izraeli být. Přece jenom taková paralela, kde jsou pohřbíváni Spravedliví mezi národy, vždyť to také nebyli Židé. Možná by to ale mohlo cosi napovědět.

--- Ukončit citaci ---

Ale ti spravedliví tam (snad až na Schindlera) pohřbíváni nejsou. Ti jsou pohřbeni doma, ve své vlasti (většinou). Ale společnost se mění, už jsou možné sekulární civilní pohřby, budou tedy asi brzy možné i sekulární vojenské pohřby. Sice to padlým životy nevrátí, ale alepsoň něco.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi