Judaismus > Obecná náboženská debata

Smrt velekněze smiřuje ? Ježíš coby velekněz ? Co je to *korban.

<< < (42/44) > >>

daniel lehotsky:
Mila Sad,neviem odkial ste vydedukovala,ze pre mna je NZ svata kniha,ale budiz.Mozno metodou a minori ad majus sa da k tomu dospiet,ale mna skor zaujima len Autor a co mi chce povedat. :).AD2)Na dodrziavani a nedodrziavani sa nezhodneme,mila Sad,ja sa tak ani nechcem zhodnut,(samozrejme pri vsetkej ucte),ja sa chcem skor dozvediet a vediet ako ludia ,,napredujeme",ako s prienikom Svateho,nech je Jeho Meno pozehnane,(pod prienikom rozumiem Dar Tory,napr.)dokazeme  tu narabat a aky to ma vyznam pre zivot jednotlivca.AD3)Byt proklet a ,,nemit nadeji"sa mi zda to prve menej skodlive,lebo ide o cin ludi,ale v Druhom o prosbu  k niecomu Vacsiemu,pri splneni o to destruktivnejsiemu.Ale to je len nazor.(Opat prizvukujem,chapem tich ludi).

sad:
Vazeny Danieli,
a co se Vam v tomto pripade zda tak slozite (Tora prece "mluvi jazykem lidi"... a "ta vec je Ti velmi blizko, abys ji dodrzoval")? Praktikujici zid se snazi dodrzovat Toru, jak nejlepe dovede, nebot Ji chape jako aspekt B-zi Vule. Samozrejme bychom se mohli bavit o mystickem vyznamu Tory atd.; nicmene pro dilo tikunu uplne postacuje ridit se peshatem (ale, to zalezi na duchovnim rozvoji kazdeho jednotlivce, ktery je ovsem soucasti komunity atd....).

chawwa:

--- Citace: daniel lehotsky kdy 21. Prosince 2008, 19:37:08 ---Mila Sad,neviem odkial ste vydedukovala,ze pre mna je NZ svata kniha,ale budiz.

--- Ukončit citaci ---
:D :D tak to už jsme dva, co se takovým dedukcím zdejších udivuji...

eleazar:

--- Citace: chawwa kdy 23. Prosince 2008, 12:22:01 ---
--- Citace: daniel lehotsky kdy 21. Prosince 2008, 19:37:08 ---Mila Sad,neviem odkial ste vydedukovala,ze pre mna je NZ svata kniha,ale budiz.

--- Ukončit citaci ---

--- Ukončit citaci ---
Milá chawwo, nic si z toho nedělejte, někteří lidé občas prostě dedukují ;D i já  :-[.

chawwa:

--- Citace: eleazar kdy 23. Prosince 2008, 12:26:10 ---
--- Citace: chawwa kdy 23. Prosince 2008, 12:22:01 ---

--- Ukončit citaci ---

--- Ukončit citaci ---
Milá chawwo, nic si z toho nedělejte, někteří lidé občas prostě dedukují ;D i já  :-[.

--- Ukončit citaci ---
tak abych začala s dedukcí i já...to by bylo pěkné maso >:D hi hi. Raději se ptám přímo, když mně něco zajímá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi