Judaismus > Obecná náboženská debata

Smrt velekněze smiřuje ? Ježíš coby velekněz ? Co je to *korban.

<< < (21/44) > >>

KarelG:
Achab: To je ovšem podraz, když to nemáš z Tóry. ;-) V tom pádě stačí odkaz na Bava mecja 58b.

KarelG:

--- Citace: daniel lehotsky kdy 23. Listopadu 2008, 18:27:31 ---KarelG vratil by som sa este k Malemu JHVJ.AD3 pises...anjel nemoze mat uplne rovnake meno ako Pan?Citujes vers Ex23,21,,..Moje Meno je v jeho vnutri"Ale slova predtym nam vela osvetluju a nasledne versu Ex6,3 treba pozriet vers Gen15,7.No este trosku nam to moze osvetlit vers,ked Mikajas hovori Achabovi(2Pa18,18),,..Uvidel som Pana sediaceho na Trone Svojom a cely zastup nebesky stal nad nim z Jeho Pravice a z Jeho  Lavice."V tomto kontexte treba nazerat na Maleho JHVH.Uz som sa stretol so stotoznenim Maleho s Jezisom. :)

--- Ukončit citaci ---
Daniel Lehotský: Mohl by ses, prosím, vyjádřit trochu jasněji? Z tvého příspěvku jsem nepochopil, nač mám vlastně reagovat. Pokud vůbec mám nějak reagovat – možná jsi to myslel jen jako doplnění.

Že někdo ztotožnil ‘Malého’ s Ježíšem, tomu se vůbec nedivím, protože to není od věci. Ono není od věci ani konstatování, že Metatron ve skutečnosti JE Šadaj. Ale tyhlety vztahy se mi ani trochu nechce rozebírat veřejně. I odhalování tajemství má své meze.

KarelG:

--- Citace: Vader kdy 23. Listopadu 2008, 19:26:13 ---
--- Citace: sad kdy 23. Listopadu 2008, 18:41:15 ---Jeste drobna poznamka k Malkicedekovi: z hebrejskeho textu Bible vubec neni jasne, kdo komu dava desatek – zda Avram Malkicedekovi ci Malkicedek Avramovi.

--- Ukončit citaci ---

Ze by knez B-ha nejvyssiho daval desatek Avrahamovi ? Ale prit se s vami nechci, mame prece kazdy svoji hlavu a svoje nazory  ;)

--- Ukončit citaci ---
Vader: To ale vůbec není nesmyslná myšlenka. SAD se jen vyjadřuje z pozice člověka, který má zasvěcenější vhled do textu. Rabíni totiž verš Gen 14,19 čtou takto: ‘A požehnal mu a řekl: Požehnán buď Abram Boha nejvyššího, majitel nebes a země!’

sad:
Mily KarleG,
zajiste, ze Jemenite kabalu neodmitaji; Sefer Zohar prece neni veskera kabala.
Dekuji za Vase slova, ale radeji se spokojim treba i s ponekud mene zasvecenejsim vhledem do textu, lec zcela prostym konstatovanim: Metatron neni Shadaj.
Aneb nespoleham se na cloveka ani na syna boziho, spoleham se toliko na B-ha Pravdiveho – Jedineho (kdyz uz jsme u Sefer Zohar).

achab:

--- Citace: KarelG kdy 23. Listopadu 2008, 23:58:58 ---Achab: To je ovšem podraz, když to nemáš z Tóry. ;-) V tom pádě stačí odkaz na Bava mecja 58b.

--- Ukončit citaci ---
Promiň, já to z tóry mám, jde o to, jestli si to připustíš  ty.(tedy pokud se pořád bavíme o tom posmívání a zlehčování bližníno...)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi