Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Nová forma odmítání všeho, co se týká židů?
Tamar:
Nechtělo se mi zakládat nové téma - a sem se to docela hodí
Docela mě překvapilo, co jsem se dočetla v tomhle článku.. Jsou tyto tendence jen v těchto severských zemích nebo v celé západní Evropě?
https://lazerbrody.typepad.com/lazer_beams/2008/11/discrimination-scan-style.html
BaF400:
Domnívám se že se jedná o jednoznačný projev postupné islamizace Evropy.
Francie je v tom už dlouho.
Německo sice "trpí" ještě pořád pocitem viny za holocaust, ale i to se postupně vytrácí.
Dánská islamizace je v procesu.
Británie taktéž.
Švýcarsko bude za pár let stát s převahou islamistů.
a tak dále a tak dále....
Nedávno jsem nad tím přemýšlel, ale dospěl jsem k názoru, že islamizace asi nejméně momentálně hrozí Polsku, protože to je silně hegemonní římsko katolická bašta. Otázka je, jak dlouho. Ale to neznamená, že by zde nepanovalu protižidovské nálady. Řekl bych spíš naopak....
Někdy si říkám že jsem rád že jsem už vcelku starý a že se některých událostí asi nedožiji. Nechtěl bych být za tohoto vývoje v kůži svých potencionálních vnuků....
Vodník:
--- Citace: BaF400 kdy 9. Ledna 2009, 22:31:27 ---Domnívám se že se jedná o jednoznačný projev postupné islamizace Evropy.
--- Ukončit citaci ---
Já myslím, že ne. V článku se píše o odporu k obřízce a košer porážkám; obojí je jak v islámu tak u židů.
Rudolf Sob:
Zda se mi, ze reakce na obrizku je mnohdy spojena zmatene s mutilaci (ponicenim) pohlavi mladych divek, praktikovane nekterymi Muslimy, i kdyz spolu maji pramalo spolecneho. Malo informovana verejnost pak smahem odmitne oboji. Vim ze Svycarsko, pomerne antisemiticka zeme bez pocitu viny za Holocaust, nepovoluje Koser reznictvi . ale nezakazuje dovoz masa - pokud se to nejak nezmenilo.
Vodník:
--- Citace: Rudolf Sob kdy 12. Ledna 2009, 23:29:41 ---Zda se mi, ze reakce na obrizku je mnohdy spojena zmatene s mutilaci (ponicenim) pohlavi mladych divek, praktikovane nekterymi Muslimy, i kdyz spolu maji pramalo spolecneho.
--- Ukončit citaci ---
Zmatené je spíš spojování ženské obřízky/mutilace s Islámem. Jedná se o kulturní zvyklost, praktikovanou v pásmu celé rovníkové Afriky, ale hlavně na východě, a v Jemenu. V této oblasti jsou tím postiženy stejně i křesťanské dívky. Onehdá proti tomu tady mluvil v TV Tariq Ramadan a dokazoval, že praktikování tohoto barabarství je možné jen díky neznalosti Islámu u tamějších lidí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi