Judaismus > Obecná náboženská debata
sidury
Elazar:
Já myslím, že chyby tam jsou, jako ostatně všude. Jde jen o to, jestli to budou chyby (že to někomu připadá jako chyba) nebo CHYBY (že tam jsou pitomosti).
achab:
--- Citace: Elazar kdy 9. Listopadu 2008, 21:02:26 ---Já myslím, že chyby tam jsou, jako ostatně všude. Jde jen o to, jestli to budou chyby (že to někomu připadá jako chyba) nebo CHYBY (že tam jsou pitomosti).
--- Ukončit citaci ---
I pitomosti .o))
achab:
--- Citace: achab kdy 18. Prosince 2008, 13:59:13 ---
I pitomosti .o))
--- Ukončit citaci ---
Včera jsem se dostal k pečeti *Daat - resp. k havdalové vsuvce do *Daat v Amida. No to je teda "darda" . Ale Adir pořád považuju za super příručku. Ty chybky v češtině vnímám jen jako šikovnou motivaci k tomu, aby ti, co zájem pomodlit se mají, pokročili ve své hebejštině natolik, aby všechna latinkou psaná písmenka mohli brát jen jako komentář. Nemáte, prosím někdo kontakt na autora/ překladatele siduru ? Dík
achab:
B*H
Tak už jsem se spojil s Markétou Holubovou. Ujistila mne, že se chystá dotisk. Prý (bli neder) někdy v březnu a dubnu a že mouchy se již vychytávají a vychytají. Takže můžeme doufat, že neslavné *birkat "Hnus Jisroele" v novém vydání přeci jen nebude. :o)
(p.s. pro zvědavce p. 173)
Vader:
Skoda ze tisteny sidur nelze updatovat a patchovat jinak, nez koupi dalsiho :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi