Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
Ako naštartovať
Tamar:
--- Citace: Elazar kdy 8. Listopadu 2008, 22:02:49 ---
--- Citace: Marcela kdy 7. Listopadu 2008, 15:48:08 --- ;) chi chi chi.. myslím, že Dudusko je na té cestě už déle a žádný problém s tím nemá,
--- Ukončit citaci ---
A nebuď si jistý sám sebou až do dne své smrti.
Avot 2:5
--- Ukončit citaci ---
:) .. to se nevylučuje.. :)
zoom:
Všichni, kdo začínají a přibližují se, musí vědět, že se vydávají na dlouhou a obtížnou cestu, na které je čekají mnohá překvapení, přijemná ale i nepříjemná, zklamání a útěcha. Kdo to bere vážně, tak se každopádně dostane do situace, kdy bude mít radost z každého nového dne, z každé micvy, kterou se naučí dodržovat a z každé modlitby, kterou se naučí. Možná že se potká i s lidskými zklamáními - tehdy si musí uvědomit, že mezi člověkem a Bohem není žádný prostředník a musí vědět, že lidé se občas mýlí a nechovají se vždy tak jak by se to očekávalo.
dudusko:
;) chi chi chi.. myslím, že Dudusko je na té cestě už déle a žádný problém s tím nemá,
A nebuď si jistý sám sebou až do dne své smrti.
Avot 2:5
:) .. to se nevylučuje.. :)
Ale kdeže, problémy žijí svým vlastním životem,nikomu se nevyhýbají. Zajímavá je korelace "žádných problémů" a "jednoduchého myšlení" (viz heslo "to neřeš").
A nebýt si jistý sám sebou je skoto nezbytné pro cestu vpřed. Ovšem přehnat to,skončíte v lepčím případě u psychologa, či jiné havěti. ;)
brian04:
Dobrý den,
Mám na Vás prosbu, je mi 23let a nemám žádné židovské předky. Avšak o judaismus se velice zajímám, jen mám drobný problém s tím že jsem byl vychován jako "bezverec", a přibližně 4roky si pohrávám s myšlenkou o konvertování k judaismu. Dlouho jsme zvažoval zda-li ano či ne. A nyní jsme se rozhodl, že se na tuto cestu rozhodnu vkročit. můžete mi prosím pomoci kde začít??
Momentálně nemohu navštívit žádného rabína v naši zemi, protože jsme studijně v Indonesii, vracím se červenec-2010. Již jsme začal studovat základy hebrejštiny z LAMEDAW., že by to šlo rychle se říci nedá ale věřím, že pokud vytrvám tak přijde zlom ;) , samozřejmostí je znalost dějin Izraele.
Prosím pokud mi pomůžete se začátkem byl bych Vám opravdu moc vděčný. A prosím mějte se mnou trpělivost :)
Tamar:
ha ha.. tak na ten "zlom" ve studiu hebrejštiny s napětím čekám.. ale zatím je to pořád - velmi krásná - ale přece jen pořádná dřina.. ;D
Přečti si všechno, co je tu napsané.. Přečti si pokud možno vše, co je napsané tady:
https://web.archive.org/web/20080105051310/www.kicur.com/obsah.htm
a ber to velmi vážně..
Sežeň si sidur
https://forum.eretz.cz/index.php/topic,632.0.html
A začni se učit liturgii.. je toho docela hodně..
Rabína bys navštívit měl. Akorát si nejsem úplně jistá tím, zda to nebude snazší v Indonesii než v ČR.. Podle toho, kde se pak budeš v ČR vyskytovat..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi