Judaismus > Obecná náboženská debata
Symboly v judaismu etc.
eleazar:
--- Citace: Vader kdy 26. Října 2008, 13:25:57 ---
--- Citace: zoom kdy 26. Října 2008, 13:24:40 ---Vader, to ty ty ty jste si udelil za urazku krestanstvi. 8)
--- Ukončit citaci ---
Mate pravdu v tom, ze se lidi nemaji urazet. Nejsem to nakonec ja, kdo rika ze nesnasi zlobu mezi lidmi ?
--- Ukončit citaci ---
Mě to nijak neurazilo. Vader neřekl nic, co by v podstatě nebylo pravdou, jen jej poopravím, že se nemodlíme k justične zavražděnému člověku, ale modlíme se podle návodu justičně zavražděného, protože jsme přesvědčeni, že to je ta cesta, aby naše modlitby byly vyslyšeny lépe a radostněji v důsledku vlivu/moci tohoto rabína.
Elazar:
--- Citace: eleazar kdy 25. Října 2008, 21:35:37 ---
--- Citace: zoom kdy 25. Října 2008, 21:28:08 ---No je sice vse v rukou Pane, ale precejen co kdyby a pak.....
--- Ukončit citaci ---
Jestli je v Izraeli víra na této úrovni, tak se pak nemůžeme divit, že Arabové vyhrávají na plné čáře :'(
Ti svému Alláhovi věří na 100% a víc.
--- Ukončit citaci ---
Vzhledem k tomu, že tu sektář nosí cicit (a de facto se tím 613 micvot i B-hu vysmívá), tak mi chamsa přijde jako to nejmenší zlo :D
Elazar:
--- Citace: Scooolie kdy 25. Října 2008, 21:42:50 ---
--- Citace: zoom kdy 25. Října 2008, 21:28:08 ---No je sice vse v rukou Pane, ale precejen co kdyby a pak pojistka a tak podobne. A pak prelozte si co to znamena talisman talis = modlitebni sal, man = muz, takze precejen ten modlici se muz, je to nejlepsi co muze ochranit. Ale lidi radi jeste neco navic. A podivejte se treba na takovou svatbu, proc se nosi svicky, aby se zmatli demoni a mysleli si, ze kolem jde pohreb a neskodili.
--- Ukončit citaci ---
Já to lidsky chápu, proč se to dělá (koneckonců řada křesťanů zase nosí aspoň pod košilí na krku křížek), ale stejně si myslím, že to je k ničemu. A díky tomu, že Šéf je shovívavý a vševědoucí, tak to snad přehlédne, ale jinak je to projev nedostatku víry a hledání si náhrad. Jak to remcali na poušti? Udělej nám zobrazení, že?
Jinak démony bych rozhodně tak nepodceňoval, abych si myslel, že je ošálím tak lacino... Popravdě - mám za to, že jakýkoliv člověk bez pomoci Páně je proti nim asi jako mravenec proti botě metrákového muže.
--- Ukončit citaci ---
Viděj Scooolie, vždyť oni zase věřej v démony a bubáky (a hastrmany...) ;D
Židovství je zkrátka směr rozmanitý a stejně jako se nalezli lidé, kteří nošení jakýchkoli amuletů zakazovali nebo zakazovali uctívání některých předmětů jako amuletů (Rambam), tak byli i lidé, kterým to zas tak nevadilo.
eleazar:
--- Citace: Elazar kdy 26. Října 2008, 19:31:54 ---
--- Citace: Scooolie kdy 25. Října 2008, 21:42:50 ---
--- Citace: zoom kdy 25. Října 2008, 21:28:08 ---No je sice vse v rukou Pane, ale precejen co kdyby a pak pojistka a tak podobne. A pak prelozte si co to znamena talisman talis = modlitebni sal, man = muz, takze precejen ten modlici se muz, je to nejlepsi co muze ochranit. Ale lidi radi jeste neco navic. A podivejte se treba na takovou svatbu, proc se nosi svicky, aby se zmatli demoni a mysleli si, ze kolem jde pohreb a neskodili.
--- Ukončit citaci ---
Já to lidsky chápu, proč se to dělá (koneckonců řada křesťanů zase nosí aspoň pod košilí na krku křížek), ale stejně si myslím, že to je k ničemu. A díky tomu, že Šéf je shovívavý a vševědoucí, tak to snad přehlédne, ale jinak je to projev nedostatku víry a hledání si náhrad. Jak to remcali na poušti? Udělej nám zobrazení, že?
Jinak démony bych rozhodně tak nepodceňoval, abych si myslel, že je ošálím tak lacino... Popravdě - mám za to, že jakýkoliv člověk bez pomoci Páně je proti nim asi jako mravenec proti botě metrákového muže.
--- Ukončit citaci ---
Viděj Scooolie, vždyť oni zase věřej v démony a bubáky (a hastrmany...) ;D
Židovství je zkrátka směr rozmanitý a stejně jako se nalezli lidé, kteří nošení jakýchkoli amuletů zakazovali nebo zakazovali uctívání některých předmětů jako amuletů (Rambam), tak byli i lidé, kterým to zas tak nevadilo.
--- Ukončit citaci ---
A ty na démony nevěříš?
Scooolie:
--- Citace: Elazar kdy 26. Října 2008, 19:31:54 ---Viděj Scooolie, vždyť oni zase věřej v démony a bubáky (a hastrmany...) ;D
--- Ukončit citaci ---
Takže v Bibli se podle Vás nehovoří o posedlosti Zlem, o silách Zla, atd?
Mě nejde o to, zda je židovství rozmanité. To respektuji, stejně jako že křesťanství je široké jak řeka Volga při vtoku do moře. Nejde mi o to, co si myslí ten který směr či rabín. Jde mi o to, zda podle zde diskutujících je správné nosit cosi, co je jakousi náhradou za přímý vztah k Šéfovi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi