Judaismus > Obecná náboženská debata

Tibetský budhismus a jeho přijatelnost

<< < (16/29) > >>

Vodník:

--- Citace: Marcela kdy 23. Října 2008, 19:26:53 ---Vinetoua začal psát ve vězení, kde si přečetl knížku od Karla Postla Bílá růže..
--- Ukončit citaci ---
To je pravda. Ameriku navštívil, až když měl o Vinnetouovi napsanou hezkou řádku knížek...

chaje:

--- Citace: Marcela kdy 23. Října 2008, 18:42:38 --- ;D ;D Karla Maye jsem nikdy necitovala..  :D :D, vlastně to, co psal, ani moc neznám.. ;D

--- Ukončit citaci ---
však to nebylo na tebe  ;D ale jinak nějaké citáty ze Setona sem hoď, když ten znal Indiány dobře....ráda si to přečtu

chaje:

--- Citace: Vodník kdy 23. Října 2008, 19:28:52 ---
--- Citace: Marcela kdy 23. Října 2008, 19:26:53 ---Vinetoua začal psát ve vězení, kde si přečetl knížku od Karla Postla Bílá růže..
--- Ukončit citaci ---
To je pravda. Ameriku navštívil, až když měl o Vinnetouovi napsanou hezkou řádku knížek...

--- Ukončit citaci ---

dobře, tak že Ameriku nakonec navštívil jsem nevěděla, ale ty knihy rozhodně napsal jen na základě četby...a je i známo, že jsou tam věcné chyby...podal Evropě chybný-romantický-pohled na Indiány

Vader:
A to je duvod, proc nepisu knihy o shinto ani krestanstvi  ;D (Par blizsich poznamek a zdroju o Mayovi, jehoz pohadky mam pres to vsechno rad, jsem si dovolil prsknout na Skype Marcele, at tu neplevelime.)

Tamar:
tak třeba to dvanáctero, to mám opsaný...  ;D
(Je to z knihy E.T.Setona Poselství rudého muže..)

1. Je jeden Velký duch, je věčný, všemohoucí, vševědoucí, nepoznatelný.
2. Nezpodobňuj Velkého Ducha, nezobrazuj Ho jako viditelnou bytost.
3. Udržuj své slovo ve svaté počestnosti. Křivá přísaha ve jménu Velkého Ducha je hřích hodný smrti.
4. Zúčastňuj se slavností, uč se tancům, respektuj tabu, zachovávej zvyky svého kmene.
5. Cti a poslouchej svého otce a matku a jejich otce.
6. Nedopusť se vraždy.
7. Buď cudný v myšlení i skutcích.
8. Nepokradeš.
9. Nebuď chamtivý a lačný velkého bohatství.
10. Nedotkni se jedovaté ohnivé vody, která moudrého člověka mění v blázna.
11. Buď čistý ty sám, i místo, kde žiješ.
12. Miluj a zdokonaluj svůj život, zkrášluj všechny věci kolem sebe. Raduj se z plnosti svého života a naplň jej službou svému lidu. Připrav si vznešenou píseň smrti, abys ji mohl zazpívat v den, kdy přejdeš Velký předěl.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi