Judaismus > Obecná náboženská debata
Tibetský budhismus a jeho přijatelnost
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 22. Října 2008, 22:53:21 ---Magická moc zvířat je v rozporu s Biblí? (Já fakt nevím, jen se ptám).. moje kočka dovede být občas velmi magická... ;D
--- Ukončit citaci ---
Pokud je B*h jen jeden, pak jaksi asi nebude zrovna v souladu s tím uctívat nějakou zvířenu. Najdete v Bibli někde kladné vyjádření o uctívání zvířat? Anebo naopak (nápověda: býček pod Sinajem)?
Tamar:
.. no moment.. (teoreticky) Ten fakt že může mít nějaké zvíře nějakou schopnost (jinou, než má člověk) ještě nutně neznamená, že ho uctívám. to spolu přece vůbec nemusí souviset..
Já (zatím) vůbec nevím, co všechno je v bibli o zvířatech.. Ale třeba ta oslice v příběhu o Balakovi toho anděla viděla a Balam ho neviděl, takže zjevně ta oslice měla prostě jiné schopnosti než člověk..
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 22. Října 2008, 23:04:45 ---.. no moment.. (teoreticky) Ten fakt že může mít nějaké zvíře nějakou schopnost (jinou, než má člověk) ještě nutně neznamená, že ho uctívám. to spolu přece vůbec nemusí souviset..
Já (zatím) vůbec nevím, co všechno je v bibli o zvířatech.. Ale třeba ta oslice v příběhu o Balakovi toho anděla viděla a Balam ho neviděl, takže zjevně ta oslice měla prostě jiné schopnosti než člověk..
--- Ukončit citaci ---
Psal jsem, že by bylo v rozporu s Biblí, kdyby indiáni věřili, že zvíře má magickou moc. Pod pojmem magická jsem měl na mysli, že to zvíře má nějaké nadpřirozené schopnosti či vlastnosti. Že zvíře má jinou schopnost než člověk se samozřejmě nerovná víře v magickou moc zvířat. Že vlk slyší lépe než člověk je jasné. Magie začíná ve chvíli, kdy někdo věří, že nějakými rituály nebo uctíváním si může od vlka tuto schopnost "přičarovat".
Tamar:
No dobře.. Židé by neměli věřit tomu, že zvířata mají magickou moc.. Ale zakázal Bůh věřit v tuhle moc i indiánům? Uznávám, že indiáni často věří tomu, že schopnosti zvířat jim za určitých okolností mohou být prospěšné a často věří tomu, že to je projev Velkého Ducha.
Scooolie:
M8m ten pocit, že 7 Noemových přikázání platí zcela univerzálně pro všechny lidi. Takže zakázal.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi