Judaismus > Obecná náboženská debata
Tibetský budhismus a jeho přijatelnost
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 22. Října 2008, 21:53:00 ---Protože žiju tady a v této době, mám za to, že lidé, jako je dalajláma si úctu a uznání zaslouží..
..a kromě toho, přátelé.. Bůh je jen jeden.. a já a ani nikdo jiný nevíme, jak komunikuje s kýmkoli druhým.. ;D :D
--- Ukončit citaci ---
Hmmm.... zkuste mi někdo vysvětlit za co přesně si dalajláma zaslouží úctu. Třeba si pak uvědomím, že se mýlím...
Bůh je jen jeden. Ale to neznamená, že není řada duchovních sil, které jsou vůči němu v opozici. Takže "duchovní komunikace" nemusí být vždy jen s tím Dobrým... Mimochodem - pokud Bůh v Bibli cosi prohlašuje a pokud víme, že je pravdivý, tak jaksi není možné, aby bylo pravdivé i něco jiného, co je s tím v rozporu.
Elazar:
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 21:59:48 ---
--- Citace: Marcela kdy 22. Října 2008, 21:53:00 ---Protože žiju tady a v této době, mám za to, že lidé, jako je dalajláma si úctu a uznání zaslouží..
..a kromě toho, přátelé.. Bůh je jen jeden.. a já a ani nikdo jiný nevíme, jak komunikuje s kýmkoli druhým.. ;D :D
--- Ukončit citaci ---
Hmmm.... zkuste mi někdo vysvětlit za co přesně si dalajláma zaslouží úctu. Třeba si pak uvědomím, že se mýlím...
--- Ukončit citaci ---
Třeba že vede svůj národ vyhnaný do exilu, bojuje proti okupaci a nikdy se nesnížil k tomu, aby vyzval své stoupence, aby se např. vyhazovali do vzduchu v čínských autobusech. To dokáže málokdo.
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 21:59:48 ---Bůh je jen jeden. Ale to neznamená, že není řada duchovních sil, které jsou vůči němu v opozici. Takže "duchovní komunikace" nemusí být vždy jen s tím Dobrým... Mimochodem - pokud Bůh v Bibli cosi prohlašuje a pokud víme, že je pravdivý, tak jaksi není možné, aby bylo pravdivé i něco jiného, co je s tím v rozporu.
--- Ukončit citaci ---
Jaké další duchovní síly? Scooolie, vy věříte na další duchovní síly? Teda... B-h je jen jeden a Nebudeš mít jiných bohů mimo mě.... :D
Tamar:
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 21:59:48 --- Mimochodem - pokud Bůh v Bibli cosi prohlašuje a pokud víme, že je pravdivý, tak jaksi není možné, aby bylo pravdivé i něco jiného, co je s tím v rozporu.
--- Ukončit citaci ---
Dobře.. co v Bibli je v rozporu s tím, kdyby (teoreticky) Bůh dal indiánům tohle přikázání: "Buď čistý ty sám, i místo, kde žiješ." ??
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 21:59:48 ---Bůh je jen jeden. Ale to neznamená, že není řada duchovních sil, které jsou vůči němu v opozici. Takže "duchovní komunikace" nemusí být vždy jen s tím Dobrým...
--- Ukončit citaci ---
Možná. Ale to (někdy) opravdu spadá mezi ty věci, které my prostě nevíme.
Scooolie:
--- Citace: Elazar kdy 22. Října 2008, 22:19:10 ---
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 21:59:48 ---
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
Třeba že vede svůj národ vyhnaný do exilu, bojuje proti okupaci a nikdy se nesnížil k tomu, aby vyzval své stoupence, aby se např. vyhazovali do vzduchu v čínských autobusech. To dokáže málokdo.
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 21:59:48 ---Bůh je jen jeden. Ale to neznamená, že není řada duchovních sil, které jsou vůči němu v opozici. Takže "duchovní komunikace" nemusí být vždy jen s tím Dobrým... Mimochodem - pokud Bůh v Bibli cosi prohlašuje a pokud víme, že je pravdivý, tak jaksi není možné, aby bylo pravdivé i něco jiného, co je s tím v rozporu.
--- Ukončit citaci ---
Jaké další duchovní síly? Scooolie, vy věříte na další duchovní síly? Teda... B-h je jen jeden a Nebudeš mít jiných bohů mimo mě.... :D
--- Ukončit citaci ---
Měl jsem na mysli v duchovní oblasti. Co se Tibetu týče jsem velmi rozpolcen v otázce, zda jeho (znovu) začlenění do Číny lze nazývat okupací. Jinak jeho chování nepovažuji za nějak úžasné, ale pouze za racionální. Kdyby prostě Tibeťané začali s terorem, následovali by velmi brutální represálie a ztráta zahraniční politické podpory. Srovnejme třeba s Ujgury v (okupovaném?) Východním Turkestánu.
Vy nevěříte na síly Zla? Na Satana, který popichuje a svádí ze správné životní cesty? Já ano, vidím jeho dílo dnes a denně.
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 22. Října 2008, 22:22:04 ---
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 21:59:48 --- Mimochodem - pokud Bůh v Bibli cosi prohlašuje a pokud víme, že je pravdivý, tak jaksi není možné, aby bylo pravdivé i něco jiného, co je s tím v rozporu.
--- Ukončit citaci ---
Dobře.. co v Bibli je v rozporu s tím, kdyby (teoreticky) Bůh dal indiánům tohle přikázání: "Buď čistý ty sám, i místo, kde žiješ." ??
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 21:59:48 ---Bůh je jen jeden. Ale to neznamená, že není řada duchovních sil, které jsou vůči němu v opozici. Takže "duchovní komunikace" nemusí být vždy jen s tím Dobrým...
--- Ukončit citaci ---
Možná. Ale to (někdy) opravdu spadá mezi ty věci, které my prostě nevíme.
--- Ukončit citaci ---
Nic. Ale v rozporu by třeba bylo, kdyby indiáni věřili (a já mám pocit, že někteří věří) v magickou moc zvířat.
Ano. Ale právě proto musíme být velmi obezřetní v tom, jakým duchovním vlivům se otevíráme, jaké dovolíme, aby nás ovlivňovali. Ač jsem křesťan a z mého pohledu to je věcně nesprávné (protože věřím v Ježíše jako Mesiáše), přesto naprosto chápu, proč drtivá většina rabínů zakazuje svým lidem jakýkoliv kontakt s křesťanským učením. Prostě s čím nezacházíš, tím se nenakazíš.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi