Judaismus > Obecná náboženská debata
Tibetský budhismus a jeho přijatelnost
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 22. Října 2008, 19:06:17 ---
--- Citace: Vader kdy 22. Října 2008, 11:58:44 ---
--- Citace: chaje kdy 21. Října 2008, 23:10:30 ---BTW proti šamanismu taky nic nemám ;D
--- Ukončit citaci ---
Samanismus nebrat, vzyvani duchu a demonu nebrat, dest brat jen od Sefa, ne ho vyvolavat... ;)
--- Ukončit citaci ---
Jedno druhé přece nevylučuje. Můžete šamanismus "nebrat", aniž byste proti němu musel něco mít. :)
--- Ukončit citaci ---
Ovšem je možné, aby někdo, kdo věří v B*ha Abrahámova, Jákobova, Mojžíšova, měl neutrální vztah k šamanismu, který je rouháním proti Němu?
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 19:16:30 ---Ovšem je možné, aby někdo, kdo věří v B*ha Abrahámova, Jákobova, Mojžíšova, měl neutrální vztah k šamanismu, který je rouháním proti Němu?
--- Ukončit citaci ---
:-X ;)
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 22. Října 2008, 19:22:37 ---
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 19:16:30 ---Ovšem je možné, aby někdo, kdo věří v B*ha Abrahámova, Jákobova, Mojžíšova, měl neutrální vztah k šamanismu, který je rouháním proti Němu?
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
Zajímavá diskuse. Vy a Vader (ten u jiného tématu) jste se prostě rozhodli, že své názory budete jen nadhazovat, ale ne vysvětlovat. Originální.
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 19:26:11 ---
--- Citace: Vodník kdy 22. Října 2008, 19:22:37 ---
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
Zajímavá diskuse. Vy a Vader (ten u jiného tématu) jste se prostě rozhodli, že své názory budete jen nadhazovat, ale ne vysvětlovat. Originální.
--- Ukončit citaci ---
Korrekce, s omluvou Vaderovi: :-X ;) (© Vader)
Tamar:
--- Citace: Scooolie kdy 22. Října 2008, 15:39:24 ---Při vší úctě - co je mi do etiky a morálky, která není založena na B*hu?
--- Ukončit citaci ---
hi hi.. těsně před tím, než se rozpoutala tahle větev debaty, jsem se s Chaje přela o to, jestli víra severoamerických indiánů je víc podobná šamanismu anebo judaismu... Já jsem vycházela z toho, co o tom napsal Ernest Thompson Seton, ona ze skript, protože to studovala na vysoké škole.. ;D .. pak jsem usnula, neb jsem byla po noční.. ;D
Šamanismu se vyhýbám, nicméně je mi blízký vztah a úcta (netvrdím že všichni ti indiáni to měli stejné) těch indiánů k životu jako takovému.
Protože žiju tady a v této době, mám za to, že lidé, jako je dalajláma si úctu a uznání zaslouží..
..a kromě toho, přátelé.. Bůh je jen jeden.. a já a ani nikdo jiný nevíme, jak komunikuje s kýmkoli druhým.. ;D :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi