Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (16/77) > >>

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 21. Října 2008, 18:34:02 ---Scoolie: Vámi uváděné body pochopitelně diskvalifikují takovou partaj značným způsobem. Pokud bych takovou partaj přesto volil, musel by být zbytek jejího programmu naprosto úžasný. A to si o pravicové ekonomické politice rozhodně nemyslím. Máte zřejmě pravdu, že v českém politickém spektru chybí skutečně konservativní směr (Konservativní strana je pidipartaj, na jejíž "konservativism" se dívám s notnou dávkou skepse), stejně jako tam chybí skutečně slušná levice.

V USA je poměrně dost lidí, kteří na pojištění nemají. Dávají se kvůli tomu např. nalejt do armády a pak jim iráčtí partisani uříznou hlavu... :(

A to s tím workoholikem + Tórou beru pochopitelně jako vtip...

--- Ukončit citaci ---

Souhlasím. ODS jsem volil kvůli rovné dani a v tomto směru slib splnili. Ve zbytku se moc neliší od jiných, takže jsem volil menší zlo.

Říkat těm šmejdům džihádistickým "partyzáni" mi přijde  roztomilé...

Vodník:

--- Citace: Scooolie kdy 21. Října 2008, 18:39:14 ---Tak já nejsem příliš pravicoví. Na české poměry asi ano. Ale třeba v USA bych byl někde na levém křídlu Republikánské strany...
--- Ukončit citaci ---
Ano. Tady je krásná ukázka, jak jsou ty pojmy "pravice" a "levice" relativní, tj. na draka. Kdysi jsem o tom napsal pojednání, na kterém stále trvám. "Konservativní" vs. "liberální", popř. "progressivní" trpí podobným problémem.

Ne všichni v Iráku, co bojují proti Američanům, jsou džihadističtí šmejdi. Jen ti, co řežou hlavy novinářům nebo jiným civilům. Boj proti okupační armádě je legitimní. Kubiš s Gabčíkem taky nebyli džihadisti.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 21. Října 2008, 18:46:33 ---
--- Citace: Scooolie kdy 21. Října 2008, 18:39:14 ---Tak já nejsem příliš pravicoví. Na české poměry asi ano. Ale třeba v USA bych byl někde na levém křídlu Republikánské strany...
--- Ukončit citaci ---
Ano. Tady je krásná ukázka, jak jsou ty pojmy "pravice" a "levice" relativní, tj. na draka. Kdysi jsem o tom napsal pojednání, na kterém stále trvám. "Konservativní" vs. "liberální", popř. "progressivní" trpí podobným problémem.

Ne všichni v Iráku, co bojují proti Američanům, jsou džihadističtí šmejdi. Jen ti, co řežou hlavy novinářům nebo jiným civilům. Boj proti okupační armádě je legitimní. Kubiš s Gabčíkem taky nebyli džihadisti.

--- Ukončit citaci ---

V tomto směru doporučuji test Politického ikompasu (https://www.politicalcompass.org), který kombinuje dvě osy - ekonomickou a sociální. Test začíná zde - https://www.politicalcompass.org/test, překlad otázek do češtiny zde - https://www.ods-trebic.cz/storage/kompas.rtf

Americká armáda je na irácké půdě se souhlasem iráckého parlamentu a vlády, zvolených v demokratických volbách. Gabčík a Kubiš byli vysláni demokratickou exilovou vládou bojovat proti genocidnímu režimu. Naopak Američané genocidní režim  Sadáma Husajna svrhli a proti vůli irácké vlády proti nim bojují různé zločinecké gangy.

Scooolie:
Jak jsem říkal, jsem umírněný pravý střed - tedy podle amerických měřítek,

Samuel:

--- Citace: gvodrazka kdy 20. Října 2008, 14:16:12 --- :)
...
3. Au je vysoce kredibilní komodita. Pro nepodnikatelskou fyzickou osobu má však malou likviditu - stejně jako 1 až 5 ct brilianty... :D;
...
6. Zoom, Chaje, Scooolie, Vadere, Samueli, Elazare, Tomsiku, človíčkové roztomilí (neurážejte se prosím kvůli pořadí, v jaké jsem Vás jmenoval), Benjamin Disraeli kdysi prohlásil něco v tom smyslu, že nejlepší román je ten, který si napíšete sami. Předkládám Vám proto k úvaze jako duchovní elitě a IQ aristokracii - založme si vlastní partaj, když nám ti okolní čučkaři nejsou dost dobří!
Navrhuji název: Bejt Čechy. Což znamená pro našince: Dům Čechy (když už jsme tedy tak rozprsklí po Čechách místo v Erecu) a pro externí neználky: být (opravdovými, vlasteneckými) Čechy.
Naše partaj se bude vyznačovat důsledným centrismem (pod tím si představuji oproštění se jakýchkoliv pravých i levých deviací), pragmatismem, religiozitou a humorem. Naše barvy: černá s bílými proužky, nebo bílá s černými proužky - značí mříže od lochu ve dne a v noci... ;D
Předseda partaje bude revolvingově střídán, pokladníci budou admini, řadový člen budu rozhodně já, stínový ministr obrany bude Tomsik a časem si opatříme i profesionální denuncianty. ;D

Pamatujte, že z daleko více pitomějších začátků vzrostla později hrozná partajní monstra... ;D
...

--- Ukončit citaci ---
Vy mně milý gv dokážete velmi často potěšit svými příspěvky. Na tento jen dvě reakce :)
Myslím, že byste si stejně jako já dělal starosti s likviditou 5ct briliantu velice rád. I když já bych se zřejmě briliantu 3-5ct (zvláště barvy řekněme od D do F, čistoty IF-VVS2, brus/symetrie/vyleštění Ex nebo VG) nezbavoval, pokud bych nepotřeboval hotové peníze zcela akutně. Scooolie někde jinde píše o velké hmotnosti zlata. Tak zde má řešení do náprsní kapsičky u košile. :)

Děkuji za "zařazení" do Vaší imaginární partaje. :) Dovolte, abych jako absolutní nepřítel organizovanosti v takových spolcích (partajích) jako nestraník i dožil :)
Mohu Vám však fandit, i když fan klub bych také asi nezakládal :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi