Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (13/77) > >>

gvodrazka:
 :)
Štastnou ruku 24.-25.10. u druhého kola senátních voleb. Modrá pevnost Praha! ;D

gv

Vader:
Ted uz fakt mlcet nemohu, odpustte Gugi  :-[ Myslite "modrou pevnosti" jakousi volieru, kde bude dominantnim druhem sup modrobrky ? Ten stejny sup, ktery deklaroval jakousi smlouvu s volici, ze ktere porusil snad vsechny body, ale dusledky (ktere rovnez deklaroval) nevyvodil ? Je mi mdlo az nevolno.

Scooolie:
Kolego, máte na mysli tu smlouvu, kde mj. slíbili, že uzákoní rovnou daň? Abych z 10.000 Kč příjmů platil daň 1.500 a ze 100.000 platil 15.000 a ne ještě mnohem víc, jaksi "progresivně", za "odměnu", že se snažím vydělávat co nejvíc a nechci nic od státu? Inu tu zčásti splnili. Jiné části ne, ale to je jaksi výsledek poměrů ve Sněmovně a vládní koalici, kde Modří nejsou sami, ale jsou tam také Zelení a Černí.

Vader:
Zkuseny poli.... Ale nic, s tebou si to brachu vyridim - upecu ti tresnovy dort a oblozim ho ruzemi  :P

A stejne to reknu  :D Kdyz je nekdo kleptoman, nema sepisovat smlouvu s mistnimi, ze je neokrade. ODS vedela, ze za naprosto zadnych okolnosti nemuze ten paskvil nikdy splnit, ale prostacci se na to chytaji jak rybky na zizaly. "Smlouvu" nesplnili (stejne ji splnit nechteli). Nesplnili by ji, ani kdyby vladli sami a vetsinove; nesplnili by ji ani kdyby prsela ropa. Jen pro priklad - nebyla chucpe lekova politika drasticky zhorsena prave ODS, ktera ve "smlouve" (tfujtajxl) slibuje pravy opak ?

Pepino65:

--- Citace: Scooolie kdy 21. Října 2008, 12:04:28 ---Jak řekl pan GVodrazka, tak jest! Samozřejmě, zcela základní pojištění bych nechal. Ale proč má mít stejnou cenu někdo, kdo pije, kouří, horolezcuje a skáče padákem jako někdo, kdo se těmto rizikovým chováním vyhýbá to také nechápu. Jinak americký systém pojištění mi není příliš znám, takže nejsem schopen říct, co vše se  mi líbí a co ne.
--- Ukončit citaci ---

Takhle to zjednodušovat nelze, co je to základní pojištění? Kuřák k tomu platí spotřební daň a ne malou - neláteřím, i když jsem kuřák, ať zruší daň z tabáku a vypočtou mi větši pojistné. Jsem pro odstupňování pojistného (ono je odstupňováno a odvíjí se od výše příjmů), ale chci platit pojistné na 100 % rizik a poplatků, ať to stojí i víc, ale ať je to pojistné, nechci platit k pojistnému 30 Kč nebo 90 Kč kámošovného nebo jak si chcete nazvat ten poplatek, tak si ho nazvěte.

--- Citace: Scooolie kdy 21. Října 2008, 12:04:28 ---K té pravicovosti nicméně je třeba vyzdvihnout přesně to, co zdůraznil GVodrazka - vědomí odpovědnosti za svůj život. To je základní pravicový přístup. Já jsem strůjcem svého osudu (tedy samozřejmě v rámci toho, co Šéf dovolí) a já musím nést odpovědnost za to, jak se chovám. V ČR je to však přesně naopak - většina obyvatel má pocit, že se musí vždy a všude postarat stát. Kouřím, chlastám? No a co, však mě vyléčí, mám přece všeobecné pojištění ne? Cpu peníze za nesmyslně vysoký úrok do kampeliček a některých bank? No a co, stát mě odškodní. Nespořím si na stáří? No a co, stát  mi dá důchod takový, abych měl z čeho přežít. Nestřádám dětem na školy? No a co, budu volit komunisty, aby školství zůstalo komplet "bezplatné".
Že je takové jednání hluboce asociální a sprosté vůči těm, kdo se odpovědně starají o své zdraví, investují s opatrností, šetří na důchod a studia je nabíledni. Z jejich daní se pak platí nároky lidí, kteří na vše kašlou a jen mají nataženou dlaň.
Samozřejmě nechci házet všechny lidi do jednoho pytle a respektuji, že jsou případy, kdy člověk objektivně šetřit nemůže, neb není z čeho. Od toho je sociální síť. Ale jen v nezbytné míře. Co mě dokáže vždy dostat je maminka, která před obchodem láteří na drahé dětské pleny - a připaluje si jedno cigáro od druhého.

--- Ukončit citaci ---

Scoolie, já s Vámi v mnoha ohledech souhlasím, ale například šetřím si na důchod a podle Nečase (to mi došlo po přečtení toho, co se v penzijním připojištění chystá) jsem povinen svěřit své úspory v stávajícím připojištění soukromému subjektu, zdůrazňuji povinnost, který mě může připravit o úspory na důchod nebo mi vydělat na lepší živobytí v penzi. Okamžitě si vzpomenu na WolrdCom před 4 lety, zbyla po nich díra 40 mld USD a mimo jiné vykradené účty penzijního připojištění. Jak to dopadlo? Bez náhrady i u těch penzí. Nelze dohledat. Já si spořím na penzijním připojištění (neinvestuji - spořím) a v důchodu si chci své úspory utratit po svém.
Tak to třeba nepovažuji za pravicovost, ale za svinsto, a proč? Protože ti, kteří tyto fondy spravovali a nepovedl se jim jakýsi investiční záměr, nebyli zastřeleni, nebyl vyvlastněn majetek rodin těchto osob až do 5. kolena. Je jim dobře a těm co spořili zbyli oči pro pláč. Nenásledoval adekvátní trest ani ponaučení (lidé v Americe opět přišli o úspory - tentokrát vložených do akcií, a to jak individuálně, tak ve fondech).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi