Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (75/77) > >>

Míla:
Navrhuji tuto debatu ukončit a vrátit se k tomu, že je 70 výročí Kříšťálové noci, která v té době nejen stála náš majetek, a take i první naše oběti. Vypálené synagogy, rozbité obchody Židů, první zalágrovaní. Proto já se bojím neonacistů a ne komunistů(těch pár, co bude někde ve vedení nam nemohou vůbec už v současné době nic změnit). Chodím pravidelně s kamínkem, kde byla vypálená synagoga v Jablonci a vždy si to připomínám, co to muselo být za hrůzu, to jsem ještě nebyla na světě Zdraví Míla

Scooolie:

--- Citace: zoom kdy  6. Listopadu 2008, 05:00:58 ---Scoolie podle me uplna blbost, napsano spatne a demagogicky. POdle tehle teorie je i Vase clenstvi v jiskrickach zlocin. A treba i ucast treba na spartakiade. A prominte mi tahat do toho Mengeleho mi pripada vic nez nemistne.
Radeji tuhle debatu nechte plavat.

--- Ukončit citaci ---

Nikoliv. Je to napsáno velmi přesně. Pokud jste četla pozorně, tak v tom článku nikdo nesrovnává zločiny Mengeleho a Kunderou. Ale srovnává se ta demagogie, když se tvrdí, že zločinné chování "z přesvědčení" je vlastně ospravedlnitelné. A to je srovnáno velmi trefně. Věřící komunista i věřící nacista podporují zločinecký režim v dobré víře, z přesvědčení. Máme-li měřit stejným metrem, pak musíme říct, že buď jsou oba nevinní anebo oba viníci.

(Členství v Jiskrách bych do toho nepletl - já jsem těm bolševickým snahám o indoktrinaci v tom věku nerozuměl. A když jsem začal rozum brát, tak jsem komunistickému učení nikdy neuvěřil. Nikdy jsem nebyl věřící komunista.)

--- Citace: Míla kdy  6. Listopadu 2008, 17:35:13 ---Navrhuji tuto debatu ukončit a vrátit se k tomu, že je 70 výročí Kříšťálové noci, která v té době nejen stála náš majetek, a take i první naše oběti. Vypálené synagogy, rozbité obchody Židů, první zalágrovaní. Proto já se bojím neonacistů a ne komunistů(těch pár, co bude někde ve vedení nam nemohou vůbec už v současné době nic změnit). Chodím pravidelně s kamínkem, kde byla vypálená synagoga v Jablonci a vždy si to připomínám, co to muselo být za hrůzu, to jsem ještě nebyla na světě Zdraví Míla

--- Ukončit citaci ---

Pokud by dnes pohrobci nacistů měli 15 % ve Sněmovně a dostávali se u moci ve většině krajů, pak bych Váš strach chápal. Ale takhle to nemá reálné opodstatnění. Připomíná mi to polský "antisemitismus bez Židů" - kdy mnoho lidí v Polsku je přesvědčeno o neblahém a nebezpečném vlivu Židů v Polsku, přestože dnes jich tam žije minimum.

P.S. Chodíte také 25. února k památníku obětí komunismu?

Míla:
Ujišťuji Vás, že nechodím. Chodím jen k té synagoze, něco takového asi tady je, ale ani mě to nikdy nezajímalo. Já vím, jak jste to Scooolie napsal vypadá, ale kté radikalizaci dochází a zhoršení ekonomických poměrů, to byl přeci začátek fašistického Německa. Já už jsem psala, viděl jste Dessau ? Źádná práce a mladí se srocují.Zdravím Míla

Scooolie:
Ale o čí radikalizaci mluvíte? Já vidím v ČR jen nárůst levicových extrémistů - komunistů!
Zhoršení ekonomických poměrů pomáhá radikalizaci vždy a všude. Ale v ČR zhoršení poměrů vedlo vždy jen k posílení krajně levicové - komunistické - chátry. Obdobně třeba těsně po WWI v Maďarsku nebo Bavorsku. Po WWII ve Francii, Itálii či Řecku - tam to ovšem Američané ráznou podporou nekomunistických sil zatrhli. I ten Franco ve Španělsku a Pinochet v Chile jen reagovali na brutální levicovou radikalizaci.

zoom:
Scoolie, to je jasne, ja jsem Vas nepodezirala ze by jste byl komunista, ale při té logice by se i nevinne členství v jiskřičkách mohlo stát politickým prohřeškem. Já prostě nemám ráda ode zdi ke zdismus.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi