Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (72/77) > >>

gvodrazka:
Ano Scooolie, takový je rozdíl mezi zlodějem bez vize a zlodějem s vizí, že jedná ve vyšším zájmu.
Anabáze některých je i taková, že původně začínají jako obyčejní kriminálníci a teprve dodatečně si svoji kriminalitu zdůvodní vědecky – třeba teorií „vůle k moci“, či „diktatury proletariátu“ a prozpěvují si u toho „Die Fahne hoch …“ či  „ça ira, ça ira, ça ira…“ nebo „Debout, les damnés de la terre, debout, les forçants de la faim…“
Jde to i naopak – idealista a původně člověk dobrotivý může skončit jako cynický pouliční mordýř.

Riziko nástupu neonacismu je velmi vysoké - nemylte se. Mentalita a morálka lidí v Evropě, ale i jinde mi připadá tak nějak "předválečná".  Aby to nakonec neskončilo tím, že spousta lidí uvolní ruce náckům proto, aby zatočilo s komunisty - aneb čerta ďáblem vyháněti... :-\
gv

Scooolie:
Zoom: Že je islám agresivní utlačovatelský systém, není pochyb. Stačí se podívat na Súdán, Nigérii. Ani o Íránu si nedělám iluze. Přesto sovětské gulagy překonaly vše, co kdy existovalo. Jen Mao se jim snažil jednu dobu vyrovnat a pak Hitler.

Ultralevice a tzv. ultrapravice jsou totéž. Podíváte-li se na volební program Dělnické strany, tak kromě toho, že se ohánějí národem a národními zájmy je to program sociálně a ekonomicky zcela levicový. Stejně tak NSDAP nebo italští fašisté v sobě neměli zhola nic pravicového. Rozumím tomu nálepkování, kdy je třeba nějak od sebe odlišit krajní levici internacionalistickou a nacionalistickou, ale rozdíly nejsou velké.

To, že spolupracují s islamisty je pochopitelné. Mají společného nepřítele - západní demokracie. Stejně tak Němci obcházeli zákaz budovat po WWI letectvo a silnější armádu tím, že vyvíjeli a testovali zbraně se Stalinovým souhlasem a pomocí v SSSR. A v době bitvy o Británii německé ponorky tankovaly v Murmansku a ze SSSR se valily po železnici vlaky plné obilí, ropy, železné rudy, manganu. Prostě společný nepřítel.

Scooolie:

--- Citace: gvodrazka kdy  3. Listopadu 2008, 10:10:46 ---Riziko nástupu neonacismu je velmi vysoké - nemylte se. Mentalita a morálka lidí v Evropě, ale i jinde mi připadá tak nějak "předválečná".  Aby to nakonec neskončilo tím, že spousta lidí uvolní ruce náckům proto, aby zatočilo s komunisty - aneb čerta ďáblem vyháněti... :-\
gv

--- Ukončit citaci ---

Při vší úctě, kde to riziko vidíte? Nezapomínejme prosím, že nálepkami "krajní pravice" apod. jsou často účelově nálepkovány i strany radikální, avšak neextrémistické.

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy  3. Listopadu 2008, 10:10:18 ---
--- Citace: Scooolie kdy  3. Listopadu 2008, 09:55:21 ---
--- Citace: Elazar kdy  3. Listopadu 2008, 09:44:35 ---....
Kdo tenkrát věděl o tom, co se dělo ve 20. a 30. letech v SSSR? Kdo tenkrát věděl o gulagu?
...

--- Ukončit citaci ---

Souhlas bez výhrad. Až na tu jednu citovanou větu. Řekl bych, že kdo chtěl vědět, věděl. Praha byla vedle Paříže centrem ruské "bílé" emigrace. Zpráv o hrůzách v Sovětském svazu bylo dostatek. Myslím, že to spíše bylo tím, že někteří lidé se o to nezajímali a jiní to slyšet nechtěli.

--- Ukončit citaci ---

:) To bude ono, kdo chtěl? Kdo z nás ví, co se děje např. v Barmě? A proč chodit tak daleko, kolik z nás ví, co se děje v Bělorusku?
A to máme nesrovnatelně lepší podmínky pro zjišťování informací, než před šedesáti lety.

Občas tu zazní argument, že zločinnou povahu komunismu je možné vystopovat už v Marxových a Leninových spisech. Ale Scooolie, upřímně, kolik znaj lidí, co přelouskali tři díly Kapitálu? Znaj někoho, kdo přečetl celý Mein Kampf?  ;)

--- Ukončit citaci ---

Přesně tak. Ovšem kdyby u nás vznikla "barmánská" nebo "běloruská" strana, pak bych si dal sakra práci zjistit, do čeho to lezu, než bych vstoupil.

No neznám  ;D To se totiž nedá číst  ;) Nicméně nejde o ty spisy jako takové. Jde třeba o Stalinovy projevy, které citovány byly ve "zkrácené" formě. Jenže mnoho levičáků pohlíželo na Stalina stejně jako dnes na Ahmadinežáda - hrdina, který si dovolil postavit Západu, a proto mu nasazují psí hlavu.

Míla:
Scooolie, jezdíte do východního Německa, nebo i na Slovensko o nás nemluvím, tady si pochody ještě dokážeme zastavit před synagogama. Naprosto souhlasím ta radikalizace je hrozná. Nevím, zda jste byl v Dessau, ale vemte si, že jsou tam prázdné paneláky, kde byty dostávají tito mladí lidé, kteří jsou všichni bez práce a kde se schromažďují ? Všichni jsou vyholení, potetovaní a to není jenom Dessau. Na Slovensku, díky nezaměstnanosti radikalizace vzrostla. Kde myslíte, že se bojím chodit s hvězdičkou a pak v tom Jeruzalémě v arabské části, kde mi ty krásné arabské děti praštily zepředu a zezadu, to jsou nebezpečí. Tady komunisti nemají šanci a ještě úplně nenormální Paroubek, toho se nebojím. Jeďte do Vídně! Pak uvidíte nebezpečí! Z Rakouska při přístupu jeho vedení bude za pár let muslimský stát, jako Kosovo a to jsou pro naší komunitu nebezpečí, ale komunistů se nebojím a těch pár,které se dostali do vedení krajů jsou asi lidmi podporováni a také uznávaní. Vy vidíte nebezpečí jen v komunismu já ho vidím i v něčem jiném. Je mi líto, že s Vámi nesouhlasím, protože jste mi sympatický, ale podle mě máte klapky na očích. Já vím, že asi od dětství máte trauma z komunistů, ale jsem přesvědčená, že to nehrozí, protože jsme národ Švejků.Míla

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi