Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (71/77) > >>

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy  3. Listopadu 2008, 09:44:35 ---....
Kdo tenkrát věděl o tom, co se dělo ve 20. a 30. letech v SSSR? Kdo tenkrát věděl o gulagu?
...

--- Ukončit citaci ---

Souhlas bez výhrad. Až na tu jednu citovanou větu. Řekl bych, že kdo chtěl vědět, věděl. Praha byla vedle Paříže centrem ruské "bílé" emigrace. Zpráv o hrůzách v Sovětském svazu bylo dostatek. Myslím, že to spíše bylo tím, že někteří lidé se o to nezajímali a jiní to slyšet nechtěli.

Scooolie:

--- Citace: Míla kdy  3. Listopadu 2008, 09:51:49 ---Zoom, děkuji za pochopení, je to přesně tak, jenomže mám takový pocit, že Ti mladí se neumí vžít do doby, kterou neprožili. A debata o Kohoutovi mi připadá na našich stránkách směšná, protože tady v současné Evropě jsou daleko větší nebezpečí pro naší komunitu : neonacismus, který sílý hlavně ve východním Německu a vytvoření muslimského státu v Evropě a to bude pro nás horší. Kohoutovi je přes 80. let, Jolana je o rok starší než já, vůbec nechápu. Znám je jako velice čestné lidi. Poznala jsem je v Sázavě, po roce 68, co museli prožívat a on se tomu režimu dokázal postavit. Kde v té době byl Klaus, ale i já? Neměla jsem takovou odvahu. Já jsem jen tiskla ty tajné noviny a pak jsem měla strach, kdy mě seberou.Zdravím Míla

--- Ukončit citaci ---

Neonacismu dnes skutečnou hrozbou není. Je to ohyzdná a násilnická ideologie, ale její nástup k moci je nereálný. Při vší úctě - to nástup komunistů je mnohem reálnější. Stačí se podívat na výsledky voleb v ČR.

Nástup islámu je velice podobný nástupu komunismu. Většině společnosti je to jedno a establishment se v rámci tolerance neodváží nic udělat. A za 50 let se bude vést na jiném fóru debata o tomu, jak kolaboranti s islámem to mysleli upřímně (což mysleli). Na druhou stranu srovnávat islám v komunismem je vůči islámu nespravedlivé. Nevím nic o islámských táborech smrti s miliony lidských otroků.

zoom:
No ja bych s tim "kdo vedel" byla velice opatrna, vime dnes ve stoleti internetu a medii temer online vse co se delo v byvale Jugoslavii, je to par let... Otazka co CHCEME vedet a co jsme ochotni akceptovat. Ja jsem vyrostla na tom, ze 60 km od PRahy byl Terezin a v PRaze se tancilo a chodilo do kina  a  do kavarny.... A kolik km od hranic byl Osvetim atd. Sama jsem to prozila pred 2 roky v Izraeli, i kdyz solidarita byla znacna, tak krome severu sel zivot dal. My jsme byli na severu zalezli a kdyz jsme prijeli do Jeruzalema, tak jsme sebou trhli i kdyz projela kolem sanitka a houkala, protoze nam to pripominalo sireny. Ono s tou informovanosti a s tim jak veci prijimat je to vzdy dost problematicke.

zoom:
Scoolie< My o tom, jak se chovaji islamsti extremiste ve svych zemich moc nevime. (vedet nechceme, neumime) ale myslim, ze tam maji vsechno co pisete, ze nemaji. Nezapomente na Islam v Africe a o Iranu bych si take iluze nedelala.
Nacizmu v Evrope se take bojim a zdaleka nejsem sama. Vznika totiz podivna symbioza mezi islamisty a ultralevicaky a ultrapravicaky. Da se to i dohledat. Ale jsou dobre schovani. 

Elazar:

--- Citace: Scooolie kdy  3. Listopadu 2008, 09:55:21 ---
--- Citace: Elazar kdy  3. Listopadu 2008, 09:44:35 ---....
Kdo tenkrát věděl o tom, co se dělo ve 20. a 30. letech v SSSR? Kdo tenkrát věděl o gulagu?
...

--- Ukončit citaci ---

Souhlas bez výhrad. Až na tu jednu citovanou větu. Řekl bych, že kdo chtěl vědět, věděl. Praha byla vedle Paříže centrem ruské "bílé" emigrace. Zpráv o hrůzách v Sovětském svazu bylo dostatek. Myslím, že to spíše bylo tím, že někteří lidé se o to nezajímali a jiní to slyšet nechtěli.

--- Ukončit citaci ---

:) To bude ono, kdo chtěl? Kdo z nás ví, co se děje např. v Barmě? A proč chodit tak daleko, kolik z nás ví, co se děje v Bělorusku?
A to máme nesrovnatelně lepší podmínky pro zjišťování informací, než před šedesáti lety.

Občas tu zazní argument, že zločinnou povahu komunismu je možné vystopovat už v Marxových a Leninových spisech. Ale Scooolie, upřímně, kolik znaj lidí, co přelouskali tři díly Kapitálu? Znaj někoho, kdo přečetl celý Mein Kampf?  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi