Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (8/77) > >>

zoom:
Jiste v ledascems mate pravdu a Vaseho usudku si velmi vážím, ale s Basarem se dneska paktuje kde kdo. Dokonce soudruh Bush mu slibuje nase Golany, kdyz se vzda kamaratschaftu s Iranem. Neni to jeste horsi nez Paroubkuv pokus o zviditelni se anebo exotický honey moon.
Take CR ve sve dobe odmitla spolupracovat na atomovem urychlovaci v Buschreru. Kdo vzal ten kšeft, jenom Rusove?
No a k te ekonomicke anexi, kam zašantrocili polistopadove vlady zlaty poklad, na který si ani bolševici netroufli sahnout? Proc se hrouti tradicni cesky prumysl? Proc jsou veskere papirny v rukou ciziho (prevazne nemeckeho) kapitalu? Není to jednoduché, podle všeho by si musely všechny rozvědky v čechách rejdit jak ryby v akvárku, ale možná že jsou dávno dohodnuti a Rusům stačí přiškrtit kohoutek a Amíci budou mít svých starostí dost a pak se česká kotlina zase stane provinční šedou ospalou zónou jako tomu bylo např. za vlády Marie Terezie.

Scooolie:
Zoom: Rozdíl v tom je. Bush, Kalousek nebo Topolánek jsou oficiální státní představitelé a dělají státní politiku. Musí dělat, co je nejlepší pro  stát, i když to nemusí být vždy podle našeho soukromého gusta.

Paroubek v době syrské návštěvy nebyl nic. Byl vůdce opoziční strany, bez jakékoliv státní funkce. Kromě toho, co napsala SANA, že tam jel "posilovat a prohlubovat přátelství se stranou Baas" (tedy stranická družební návštěva u jedněch z největších vrahounů na Blízké východě) není vůbec jasné, co tam ještě kul. To se dozvíme až zase za pár let, až někdo z BIS nebo ÚZSI se rozpovídá...

Zlatý poklad? K čemu je komu zlato :o? Vždyť je směnitelná komodita jako každá jiná... Tradiční český průmysl se hroutí?? Kde? Škoda Auto vyrábí jak o závod, pivovary po celé ČR vaří jak divoké. Zhroutily se textilky, protože neustály asijský tlak - ale to nikde na světě, včetně Izraele. A zhroutil se tradiční NĚMECKÝ sklářský průmysl v českém pohraničí, protože prostě je velká konkurence a silná koruna.
S těmi papírnami je to stejné, jako se ptát, proč je část Izraele v rukou ruských agentů FSB s izraelským pasem. Prostě měli peníze, mnohem víc peněz než kdokoliv jiný. Prosté.

A rozvědky v ČR samozřejmě rejdí. Nedělám si iluze o německé BND, že nepodávala a nepodává dlouhé a podrobné reporty. Stejně tak počátkem 90.let CIA pomáhala vzniku a financování českých pravicových stran - ODA a ODS. Problémem je, že německé a americké zájmy se s českými více méně kryjí - provázání ČR na Západ, společná ekonomická a strategická spolupráce. Naopak ruské zájmy jsou v ostré kontradikci s našimi...
Přiškrtit kohoutek si Rusové ZATÍM netroufnou, protože by tím přiškrtili i západní Evropu, což by jim šeredně zamíchalo s příjmy z prodeje ropy. Ale jakmile bude postaven Nord Stream z Ruska přímo do Německa mořem - při obejití Polska - jak prosadil ruský agent Gerhard Schröder (tedy spolkový kancléř, posléze za pár týdnů až dosud štědře honorovaný zaměstmanec Gazpromu, https://en.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Schr%C3%B6der#Gazprom).

Scooolie:
Gvodrazka: Přesně tak.

Vader: Nikdo nácky nebagatelizuje. Jen říkám, že je směšné, jak se křičí kvůli bezvýznamné straničce s podporu 0,9 % hlasů, zatímco se nekřičí kvůli nástupu komunistů s podporou 15 %. Je to jako dělat poplach kvůli partě kluků, co ukradli karton cigaret, zatímco na druhé straně obchodu někdo přes rampu nakládá kradeným zbožím kamion...

Mimochodem - objevuje se tu nefér argumentace ohledně vítězství ČSSD. Já je nemám rád, nesouhlasím s nimi. Ale respektuji je i výsledek voleb a jejich právo vládnout a přivést to tu zase na buben. Ale kategoricky odmítám nástup komunistů k moci. Pokud ČSSD dokáže odolat spolupráci s KSČM je to pro mě prostě opozice, s kterou nesouhlasím a respektuji ji. Pokud neodolají, pak jsou ohrožením národní bezpečnosti této země a vůči nim nastává z mé strany nulová tolerance.

chaje:
hurá, Mr. GV je zpět  :D

Myslím si, že se nesmí bagatelizovat ani náckové, ani komunisti, ani komunisti maskovaní jako sociální demokrati.
Bagatelizace jak nácků, tak i komunistů tu už jednou byla a víme, jak to dopadlo...i ministrana se může dostat k moci, chytit se drápkem a postupně politickou scénu ovládnout...čím extrémnější strana (jak doprava, tak i doleva), tím víc by se měla hlídat...ve finále je pak jedno, jestli nedemokratický režim vraždí a okrádá lidi ve jménu levičácké nebo pravičácké ideologie, proto bych tolik nedebatovala o tom, co je horší...obojí je funkční, pokud se to blíží více ke středu a méně k okraji

já osobně jsem založením pravičák (co si ale v současnosti vybrat, že?), ale slušná levice (ne současná ČSSD) je taky zapotřebí

Vodník:

--- Citace: chaje kdy 20. Října 2008, 10:56:49 ---...slušná levice (ne současná ČSSD) je taky zapotřebí
--- Ukončit citaci ---
Přesně tak! Já se nepovažuju ani za levičáka ani za pravičáka (z obou táborů je mi spíláno názvem těch druhých ;)), ale nějaká rovnováha je zapotřebí (pouze v USA maji dvě pravicové partaje). Jenže v Česku, kde není ani slušná pravice, nemůžete čekat slušnou levici. Já mám na politiky (všechny všude) názor, který na tomto foru nemohu vyjádřit, protože to místní pravidla nedovolují. Nicméně ve fungující parlamentní demokracii (která, opakuji, bohužel v ČR chybí) jedni graselové hlídají druhé, aby nekradli víc než oni sami a když někdo šlápne do lejna, jde okamžitě od válu! Tak se dá předejít těm nejhorším excessům v tomto systému, který se nazývá "demokracie".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi