Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (65/77) > >>

zoom:

--- Citovat ---Mimochodem: Zapomíná se na to, že komunistické a nacistické učení je ostře proti B*hu. Je to do nebes volající rouhání. Už jen proto je hanebné.
--- Ukončit citaci ---

Myslim Scoolie, ze jste to shrnul naprosto spravne a pojdme toto tema nechat trochu ustat. Deje se toho ted hodne vsude. Volby v Izr. a USA zacinaji se houfovat Hamasnici a Rusko vesele kseftuje s atomovym know how. MOzna ze to jsou temata zajimavejsi.

Zina:
Vite dobře,že nelze soudit lidi jen pro myšlenku.Vzpomeňte v jaké době začalo toto hnutí nabývat na síle.Lidí většina žila hůř než zvířata.To bylo v pořádků-takový řád u vás má opravnění?Starší generace chtěly lepší životní podmínky pro generace co příjdou po nich,tak jako rodič chtějí pro své děti ještě lepší život než třeba mají oni sami.Já se nezastávám zločinů ani zločinců-lidí kteří se dopustili něčeho mají být potrestání(víme ovšem,že vždy je potrestán někdo jiný).A ještě poznámka Hitler a jeho Německo dobře věděli proti komu půjdou.Hitlerova kniha je plná návodu k vyhlazování národů.

Scooolie:

--- Citace: Zina kdy  2. Listopadu 2008, 12:11:43 ---Vite dobře,že nelze soudit lidi jen pro myšlenku.Vzpomeňte v jaké době začalo toto hnutí nabývat na síle.Lidí většina žila hůř než zvířata.To bylo v pořádků-takový řád u vás má opravnění?Starší generace chtěly lepší životní podmínky pro generace co příjdou po nich,tak jako rodič chtějí pro své děti ještě lepší život než třeba mají oni sami.Já se nezastávám zločinů ani zločinců-lidí kteří se dopustili něčeho mají být potrestání(víme ovšem,že vždy je potrestán někdo jiný).A ještě poznámka Hitler a jeho Německo dobře věděli proti komu půjdou.Hitlerova kniha je plná návodu k vyhlazování národů.

--- Ukončit citaci ---

Za myšlenku ne. Za to, že se přidali k hnutí, které tuto zrůdnou myšlenku chtělo realizovat, ano.

Zlepšit podmínky chtěli sociální demokraté, křesťanští sociálové, národní sociálové - a kupodivu nikdo z nich k tomu nepotřeboval diktaturu a vraždění oponentů.

Leninovy a Stalinovy spisy jsou také plné výroků o třídním boji a zničení celý částí společnosti.

Míla:
Scooolie, teď jste mě naštval. O Pavla Kohouta se neotírejte, protože jste v té době nežil, myslím, jako dospělí a nevíte, že ti lidé to mysleli upřímě, neměli žádné jiné úmysly. Bylo po válce. Pavel Kohout je jeden z nejčestnějších lidí, které osobně  znám a stýkám se s ním. Dokázal mluvit o svém zmýlení, ale takových bylo spoustu. Vy si ani nedovedete představit, co pro něho znamenalo vyhnání z vlastní země. Já jsem to s nimi prožívala, částečně. Nebudu mluvit o sledování. On to Michal Viewegh krásně napsal v knize "Báječná léta pod psa" Tak to skutečně bylo. Vy jste takový ježatý na všechno komunistický, v pohodě, ale nedokážete rozlišit, že mezi lidma byly rozdíly. Ty co věřili lepší společnosti, např. moji rodiče, kteří byly na svatební cestě v Mostě v roce 1932, kde všude byla krev, protože se tam střílelo do lidí a pak ti, kterým šlo o koryta, ale to máte teď taky!S pozdravem Míla

Elazar:
Pavel Kohout psal oslavné básničky na Stalina. Neváhal zneužít (nebo spíš využít) své postavení kulturprominenta, aby odstranil z hereckého života V. Ráže (za to, že mu přebral Vránovou...  ::) ) a stejně jako další "chudáček" Pelikán byl zodpovědný za to, že spousta nekomunistických intelektuálů a studentů končila v lepším případě u lopaty, v horším v gulagu. Tolik ke Kohoutově "čestnosti".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi