Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
CZ volby 2008
Elazar:
--- Citace: zoom kdy 30. Října 2008, 17:09:36 --- Elazar OK, v tom pripade ovsem dnes nemohou na sebe pohlizet jako na obeti rezimu. To mi vadi. Dobre vystudoval , zaplatil za to urcitym ustupkem. Ovsem mohl profesne rust a dostal odpovidajici (jiste v te dobe) ohodnoceni a take moznosti (viz. prezident Klaus).
--- Ukončit citaci ---
To rozhodně, také lidé, které znám, na sebe jako na "oběti" nepohlíží - a ti co tak na sebe pohlíží (viz v jendom příspěvku výše), tak z těch je mi blivno možná ještě víc, než z těch, kteří ten režim dělali.
--- Citace: zoom kdy 30. Října 2008, 17:09:36 --- Ovsem ze v moralni rovine muzeme rict, ze byl takovy clovek obet, ale ne obet fakticka. A uz vubec nelze dnes rikat, ze byl pronasledovan apod. coz se tu a tam slysi. Proto si myslim, ze kazdy kdo vsoupil rekneme po 17 roce sveho veku do SSM by mel byt hodnocen stejne jako nekdo kdo byl v KSC. Nelze tady delit situace na light a hard version. To mi vadi. Ale mam ten dojem, ze jsme tema vycerpali.
--- Ukončit citaci ---
Určitě, pokud byl někdo režimem dohnán k tomu, že musel podepsat nějakou přihlášku, tak to je zkátka nátlak. Někdo nevydržel, měl strach (nebo třeba závazky, děti, rodinu) podepsal; někdo neměl, nepodepsal. Tak to chodí... Koneckonců, kolik procent obyvatelstva ČSSR v r. 1980 bylo v KSČ?
Jinak suhlas, od voleb teď je to tematicky zatraceně daleko ;)
eleazar:
Já znám také člověka, který, ač premiant ročníku, nebyl v 70-tých letech přijat na studium VŠCHT.
Scooolie:
Řekl bych to asi takto:
Dnes jsem v televizních zprávách viděl zarostlého Mejstříka jak s kyselým úsměvem vyklízí svoji kancelář v Senátu - a byl to pěkný pohled ;D
Jicchak:
Nevím jestli se neuchyluji od tématu nicméně po přečtení dnešního článku jak předseda komunistické strany Čech a Moravy varoval před Jisraelem soudruha Asada, mě nemile překvapilo, měl jsem o zdejších komunistech lepší mínění, komunismus rád nemám ale honění strašáka komunismu taky ne, pravděpodobně je to někdy zapotřebí, škoda, hloupé ideologie patří do koše, toto vzkříšení toho nejhošího co komunismus v sobě držel mi přijde zbytečné a líto.
Vodník:
--- Citace: Jicchak kdy 31. Října 2008, 08:44:45 ---Nevím jestli se neuchyluji od tématu nicméně po přečtení dnešního článku jak předseda komunistické strany Čech a Moravy varoval před Jisraelem soudruha Asada, mě nemile překvapilo, měl jsem o zdejších komunistech lepší mínění, komunismus rád nemám ale honění strašáka komunismu taky ne, pravděpodobně je to někdy zapotřebí, škoda, hloupé ideologie patří do koše, toto vzkříšení toho nejhošího co komunismus v sobě držel mi přijde zbytečné a líto.
--- Ukončit citaci ---
Při vší úctě, rabbi, Vy si opravdu myslíte, že antiisraelský postoj je "to nejhorší, co kommunismus v sobě držel"? Horší než desítky milionů mrtvých v gulagu, další desítky miliony zničených životů těch, kteří to (nebo psychiatrickou léčebnu) přežili, války a okupace, desítky milionů životů poznamenaných propuštěním ze zaměstnání a nepřipuštěním ke studiu, emigrací rozdělené rodiny, kulturní a ekologická devastace a v neposlední řadě současný morální marasmus obyvatelstva postkommunistických zemí? ???
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi