Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (55/77) > >>

Scooolie:

--- Citace: Zina kdy 28. Října 2008, 14:57:56 ---Scooolie: Myslet si dnes,že ve státních školách mohou být učitelé,kterým jde jen o jistotu platu každý měsíc je tak trochu demagogie.Nevím jak bych vám to vysvětlila:Každá škola má své žáky,učitelé a vedení(ředitel a spol.) Skladba žáků je dost důležitá.Sociální prostředí,schopnost učení.Učitel pokud si své hodiny odučí a tím to pro něho končí(neznám takového)nemá šanci dlouho toto povolání vykonávat.Učitel není jen to,že stojí před tabuli a vyloží danou látku.Má ještě X povinností.To,nechci tady rozepisovat.V soukromé škole se totéž od učitelé  očekává.Předpokládá se také,že soukromé školy navštěvují movitější žáci,tudíž mohou mít větší zájem na učitelích,aby byli aktivní atd proto také jsou ochotněji více takového učitelé finančně ohodnotit.Ve státní škole jsou určité normy/tabulky/ které se prostě nedají obejít.Leda různými odměnami(os.ohodnocení).Já tedy velký rozdíl v učitelích nevidím.Čím více dobrých učitelů bude,tím lépe.To,ale neznamená,že když je možnost výběru tak je zbytečností finanční stránka.

--- Ukončit citaci ---

Rozumím. Nakonec se ještě ukáže, že vlastně oba mluvíme o témže  :)

--- Citace: zoom kdy 28. Října 2008, 15:36:41 ---Eleazar - dekuji za vysvetleni. Jsem rada, ze jste se nad tim zamyslel. Pravda je, ze v 50 letech lide byli vezneni i popravovani, posilani do dolu a pracovnich lagru anebo k PTP a mnohdy to byli prave i obeti predchozi nacisticke totality, kteri se vratili z koncentraku a pak znova spadli do sparu komunisticke masinerie. MOhli to byt i komunisti nezide, abych nebyla podezirana ze zvysene sebestrednosti. Ale je treba ty veci vysvetlit a ne smahem je odsuzovat do jednoho pytle.
Me treba dnes take vadi, ze ustavu pro vyzkum totalitnich rezimu veli byvaly clen SSM, protoze ja povazuji SSM za stejny problem jako KSC a moc by me zajimalo jak se na to divate Vy a Scoolie.

--- Ukončit citaci ---

SSM byl řádově jiný než KSČ. Stejně jako u Hitlerjudeng byl vstup do SSM prakticky povinný, odmítnout možné bylo, ale nebylo to nic lehkého. Do SSM byly rekrutovány ještě nezletilé děti.

Naopak KSČ byla výběrová organizace, kde zájemce musel o členství aktivně usilovat, chodit dobrovolně na politická školení, souhlasit s cíli. Vstoupit mohli jen dospělí.

SSM byla přípravka, "KSČ light". V rámci SSM byly zamaskovány i bývalé skautské oddíly, modeláři, apod. Nic takového v KSČ samozřejmě nebylo. A navíc - do SSM byly verbovány nedospělé děti, které často prostě nevěděly, o co jde, jen šly tam, kam šli kamarádi.

(Jen technická poznámka: Nebyl jsem nikdy ani v KSČ ani SSM).

Elazar:

--- Citovat ---SSM byla přípravka, "KSČ light". V rámci SSM byly zamaskovány i bývalé skautské oddíly, modeláři, apod. Nic takového v KSČ samozřejmě nebylo. A navíc - do SSM byly verbovány nedospělé děti, které často prostě nevěděly, o co jde, jen šly tam, kam šli kamarádi.
--- Ukončit citaci ---

To je pravda, stejně tak Svazarm, pod tyhle hlavičky se často schovávali lidé, kteří prostě jen chtěli dělat to, co je bavilo, takže skautský oddíl přejmenovali na turistický oddíl pionýrské organizace děda vševěda nebo B-h ví koho...

--- Citovat ---SSM byl řádově jiný než KSČ. Stejně jako u Hitlerjudeng byl vstup do SSM prakticky povinný, odmítnout možné bylo, ale nebylo to nic lehkého. Do SSM byly rekrutovány ještě nezletilé děti.
--- Ukončit citaci ---
Pokud si pamatuju dobře, tak do SSM byly verbovány 6ti nebo 7mileté děti. Ohledně členství - no jo, když může být Papa ratzi v hitlerjugend, tak to že byl někdo v SSM je docela slabé kafe. Asi bych měl problém s funkcionáři SSM, to byla opravdu velká zvířata, nebo s někým, kdo byl v SSM aktivně angažován a teď se tváří jako největší chudinka (např. J. Hutka, P. Janda a mnozí jiní). To mi trochu vadí.

Scooolie:
Teď jste mi Elazare připomněl, že vlastně byla také Pionýrská organizace SSM - pěkně od 6 let Jiskry, od 9 Pionýři. Já jsem původně měl na mysli samotný SSM - od 14, resp. 15 let.

Musím dodat, že v PO SSM jsem byl. V oddíle Zlatý list, kde jsme chodili na túry a vedoucí nám říkala: "Skauti se jednou vrátí." ;) V Pionýru nebyl z naší třídy jen jediný žák, jehož otec byl zedník pevných zásad. Jeho syn pak samozřejmě byl také zedník a v posudku na učňák se zmínka o diverzním chování jeho rodičů, kteří zabránili členství v PO SSM samozřejmě objevila. Nicméně k přijetí na zedníka to nevadilo.)

zoom:
Tak potreti pisu prispevek o SSM  8) a budu ho psat klidne i poctvrte pokud to bude nutne. Jsem totiz presvedcena, ze omlouvat SSM jako ligth formu KSC je nepripustne. Nemluvim o turistickych oddilech pro male deti, ktere aby mohly existovat se musely prekabatit na pionyry, ale mluvim o mladych lidech na stredni skole, kteri vstupovali do SSM z vlastniho rozhodnuti anebo tlakem rodiny ve veku 15-18 let. Tehdy uz vedeli co delaji a proc. A nikoho nevyhodili ze skoly proto ze nebyl v SSM, pokud to nekdo rika, tak si vymysli. Asi nedostal doporuceni na VS, ale pokud se dobre ucil, tak to vec prilis neovlivnilo, zejmena pokud se takovy clovek hlasil na technicke anebo prirodovedne ci jine nepopularni  obory. Pokud byl nekdo funkcionarem SSM na vysoke skole a dnes si hraje na obet rezimu, tak lže. Sedmdesata a osmedesata leta nelze srovnat s lety padesatymi.

lechem:
Zdravím,

jeden příspěvek spíš k pousmání.
Chodí mi na dílnu vypomáhat brigádník, mladý chlapec. Při práci semeleme ledacos a já jsem povídal, jak mi zrušili skauta, když jsem do něj půl roku před tím vstoupil. A on říká, že vstoupil do jiskřiček a za půl roku mu je zrušili. Všichni jsme se zasmáli a vzápětí si každý z nás uvědomil, jak je to všechno relativní. Těm malým klukům, kterými jsme tehdy byli, vzali partu a kamarády a vůbec nás nezajímaly ostatní souvislosti. Jenom nám to bylo líto.

Lechem

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi