Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
CZ volby 2008
Míla:
Scooolie, naprosto souhlasím až na to, že záleží na vedení nemocnice. Já už jsem hnusná, ale opět chci říci, že naše nemocnice je zisková, a protože není akciovka, tak zisk zůstává v nemocnici. Doplněný o dary za to se nakupují přístroje. Teď máme např. úplně nové CT. Přitom naši lékaři jezdí do Ameriky, Anglie, jsme výukovým střediskem,Problémy s VZP samozřejmně jsou,ale dají se ustát,vše znamená v úsporách ne na lékařských a sesterských platech, ale najít systém levnějších léků, které pacientům neškodí a pomáhají jim stejně, jako ty drahé a nejvíce šetříme na energii. Za jeden placený plyn díky kogenerační jednotce máme vytápění, vzduchovou techniku a ze zbytku vyrábíme elektřinu nejen pro sebe, ale kterou i prodáváme.Máme svoji lékárnu i prádelnu a stravovací provoz. V tom se dá šetřit. Já pro ně dělám jen bezpečnost práce a požární ochranu jako samostatná firma, ale hodně do toho vidím.Míla
Zina:
Scooolie máte naprostou pravdu,slušný člověk by tohle nevydržel.V tom je ten problém a nejen u nás.Já mám pocit,že se to rozrůstá jako mor.Kolikrát jsem si říkala za 10 nebo 15 let příjdou mladší nezatížení vším tím .... a ono pořád jedni a ti sami se drží zuby nehty a né a né odejít.(Mňačko psal skvělé).
Tamar:
--- Citace: Zina kdy 19. Října 2008, 23:24:48 ---Dnešní stav je jako začarovaný kruh.K moci se dostala sorta lidí pro kterou poctivost a slušnost jsou neznámá slova.
Příklad.Když byly volby za zastupitelstev volila jsem starostu našeho města,protože je to slušný člověk,poctivý až někdy moc.Je člen ODS.Nyní jsem nevolila. Přečtením kandidátů se mi promiňte(obracel žaludek).
--- Ukončit citaci ---
..když to máte těžké.. když se nám všem bude nad vším obracet žaludek, zalezem a vykašlem se na všechno.. .. tak třeba v UH - čistě na místní úrovni - zastupitelstvo si bude moct dál vymýšlet nesmysly a dělat si, co se jim zlíbí - např. svůj vybájený aquapark za teď už skoro 400 miliónů.. (už teď vědí, že roční ztráty z provozu se budou pohybovat v desítkách miliónů..)
Já netvrdím, že se nám podaří jim v tom zabránit.. ale nepokusit se o to.. ???
Scooolie:
Míla: Já samozřejmě mluvím jaksi teoreticky a obecně. což je vždy problém. Máte pravdu, že vždy záleží nejen na nastaveném systému, ale hlavně na lidech. Šikovní a slušní lidé dokáží zajistit slušné fungování podniku i za složitých podmínek, neschopní nebo chamtiví zase zničit i bezproblémový podnik v dobrém stavu.
Zina: Přijdou noví. Ale nebudou jiní. Nikdy to nebylo jinak a nikdy nebude. S čestnými výjimkami.
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 19. Října 2008, 23:54:07 ---
--- Citace: Zina kdy 19. Října 2008, 23:24:48 ---Dnešní stav je jako začarovaný kruh.K moci se dostala sorta lidí pro kterou poctivost a slušnost jsou neznámá slova.
Příklad.Když byly volby za zastupitelstev volila jsem starostu našeho města,protože je to slušný člověk,poctivý až někdy moc.Je člen ODS.Nyní jsem nevolila. Přečtením kandidátů se mi promiňte(obracel žaludek).
--- Ukončit citaci ---
Já netvrdím, že se nám podaří jim v tom zabránit.. ale nepokusit se o to.. ???
--- Ukončit citaci ---
Přesně! Boj s korupcí je jako boj s rozšířením potkanů v metropoli. Nikdy je nezničíme zcela. Ale když s nimi nebudeme bojovat, neudržíme je ani na snesitelné úrovni..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi