Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (48/77) > >>

Scooolie:

--- Citace: zoom kdy 27. Října 2008, 18:16:29 ---Ted reknu neco hrozne kacirskeho a mily scoolie me bude kamenovat (nastesti pouze virtualne). Vime, ze komunisticky puc v roce 1948 se uskutecnil pod mirnou rezii SSSR, byl ovsem mozny jen a pouze diky tommu, ze v predvalecne Ceske Republice byla silna komunisticka strana a soc. dem. O cem to vypovida, ze situace nebyla tak uplne ruzova ze socialniho hlediska. Dnes se o tom uz moc nemluvi, ale jsou dokumenty, ktere to potvrzuji a nejen dokumenty politickeho razu, ale i literatura a filmy. (ja proste mam slabost pro filmy z 30 let) a pokud se na ne clovek diva z hlediska urciteho obrazu doby, tak tam najde ledascos, co se vymstilo prave v dobe kolem roku 48. Takze pozor na socialni aroganci, protoze to skutecne muze skoncit tam, kde nikdo z nas nechceme aby to skoncilo. Konec koncu na to (aroganci) do jiste miry dojeli i komunisti v roce 89.

--- Ukončit citaci ---

Nebudu Vás bít. ;D Celý československý První republiky byl levicový. Jistě, bylo tam intermezzo agrárnické vlády. Ale jinak to bylo nalevo od středu celou dobu. Silná KSČ a ČSSD před WWII ukazují jen na to, že nebyla vůle komunisty prostě zakázat.
Sociální arogance? Co to je? To jako, že se bohatší přestanou na chvíli hrbit a sypat úplatky chudším, aby je nepovraždili a nerozkradli jejich majetky?

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy 27. Října 2008, 18:21:15 ---To byla konkrétní námitka na konkrétní poznámku :)

BTW - ano Scooolie, v té odpovědi k zoom, v tom se lišíme (nejen). Jenže jak mi teď vysvětlej, že po zkušenosti z ČR se netřeba tohoto obávat? :)
A je tu ještě jeden problém. Sami píšou, že zkrátka soukromý sektor je riziko - riziko, že se to může položit, které je zaslouženě vykoupeno vyšším ziskem.
No jo, když se položí autodílna nebo hospoda, čert to vem, ale co když se položí instituce typu škola či nemocnice, to není úplně dobré.

A upřímně, dělám to nerad, neboť nemám rád bolševické posměšky na adresu současné krize, ale přece - ke komu nyní ty soukromé podniky spínají ruce? Já jesem pro zestátnění ala 1948, ale stát imho musí trh regulovat.

--- Ukončit citaci ---

Když se to položí, tak to holt převezme stát. Ovšem - na to bych rád upozornil - i stát se může prostě položit a zbrankrotovat.
Já nejsem proti státním zásahům, když je to třeba. V tom se shodneme.

zoom:
Scoolie, vsichni jsme unaveni, dneska jsem vsichni zanedbali sve pracovni povinnosti, (tedy krome rentieru a duchodcu mezi nami) a mame toho dost. Je to videt i na prispevcich a jejich verbalni kvalite. Dame si pauzu co rikate, vyspime se na to a zitra v podvecer si to treba rekneme trochu jinak. Co tomu rikate?

Scooolie:
Já unavený jsem, ale vede to ke mně jedině k tomu, že mluvím upřímně  :) A nic na tom, co jsme napsal měnit nemusím.

Elazar:
Tak mě to naopak vybičovalo k vrcholné pracovní aktivitě :) ale je fakt, že grafomanství se nemá moc přehánět.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi