Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (45/77) > >>

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy 27. Října 2008, 15:29:22 ---
--- Citace: Scooolie kdy 27. Října 2008, 15:10:43 ---Vy si nádherně odporujete! Jak rád byste pomáhal státnímu sektoru, jen kdyby Vás stát řádně zaplatil  :D Tomu se ale neříká pomoc, ale byznys. Pomáhat tomu, kdo mě dobře zaplatí, to je prostě podnikání, vydělávání peněz  ;)

--- Ukončit citaci ---
Neodporuju. Jen tak mimochodem, byznys je úplně všechno, nikdy jsem netvrdil opak. Jak jsou v tom peníze, je v tom byznys. Kde tvrdím něco jiného
Druhá věc - a ta je ryze soukromá - je to, že já netoužím po plazmové televizi, obrovském domě a třech autech. Já chci uživit rodinu a své děti. Nic víc. Pokud nemůžu ani to, nemůžu dělat to, co jsem vystudoval. A je to vina politiků kteří raději dávají peníze na vytunelování podniků, než na něco, kde se jim to může vrátit.

--- Citovat ---Vše záleží na jediné věci - zda budou financovány dostatečnou mírou z veřejného zdravotního pojištění, resp. jiného zdroje.
--- Ukončit citaci ---

Z jakého veřejného zdravotního pojištění? Myslíte z toho, co je nařízeno státem?

--- Citovat ---Závisí na tom, zda bude dostatečně financováno
--- Ukončit citaci ---
Kým? V nemocnicích se neléčí je příbuzní Petra Kellnera, ale také staré abičky z Horní dolní, které si zlomily kyčel v krčku... Myslíte, že ty budou financovat chod nemocnic?
Průměrný plat v ČR je kolem 20000 Kč, průměrná cena jednoduchého lékařského zákroku mnohem větší.
Tržní hospodářství funguje tak, že co si a sebe nevydělá, to se zavře. Takže nemocnice v chudých krajích se zkrátka zavřou a lidé budou jezdit 300 km do Prahy, prootže ta je tak možná jediným regionem, který si na sebe vydělá.

--- Citovat ---Mimochodem to, co dělám ROZHODNĚ nedělám díky těm, co dělají činnost, kterou vy nazýváte "bez ambic". Opravdu ne.
--- Ukončit citaci ---
Nevíte o čem píšu - ale přeji vám, abyste to nikdy nevěděl a nemusel se to dovědět  ;)

--- Ukončit citaci ---

Příliš jednoduché závěry máte. Proč čekáte něco dobrého od politiků? Zvykněte si na to, že od státu se nedá čekat nic dobrého. A pak budete občas příjemně překvapen, namísto často otráven  :)

Ano z veřejného zdravotního pojištění, nařízeného státem, financovaného ale poplatníky - občany z jejich zdravotního pojištění. Že se naše VZP málem dostala před pár lety na buben byla chyba vedení této pojištovny v kombinaci s tím, že nebyla dostatečná možnost regulovat výdaje. Poplatky tohle maličko narovnaly omezením množství zbytečně poskytované péče - a ejhle VZP má miliardové přebytky.

Uffff! Financovat budou samozřejmě zdravotní pojišťovny. Kdo jiný?

Nevím o čem píšete, to je pravda. Zda je dobré to nevědět či ne proto nedokáži posoudit.

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy 27. Října 2008, 16:11:15 ---Já je chápu Scooolie, ale jak už jsem psal jednou, asi žijeme v jiném světě. V tom, kde žiju já, jsou samozřejmě špičková sanatoria, často živená důchodci ze SRN (strašný stereotyp, ale je to tak :) ), a české LDNky, připojené k nemocnicím, kde jen díky neuvěřitelně silným žaludkům a nervům sester (pracujících za minimální mzdy) mají pacienti jakž takž snesitelné prostředí.

A nebo ono ani nemusí být napojeno na perefktní systém pojištění, možná stačí nějaká ta bohatá církev, která zadotuje případný deficit  ;D

--- Ukončit citaci ---

No vidíte. A v mém světě jsou soukromé LDN napojené na veřejné zdravotní pojištění, kde si pacienti dále platí ubytování. Pacientovi - starobnímu důchodci tak sice z důchodu zbude jen kapesné, ale má péči, dostatek jídla, ubytování. Vše, co by jinak na téhle úrovni doma neměl. A ve státním jak sám píšete také asi ne...

Bohatá církev? No, až stát vrátí co ukradl, tak možná ano  ;D Zatím v CR neznám žádnou bohatou církev.

gvodrazka:
 :)
To Mr. Elazar: telegraficky jen k něčemu -
základní školy a sociálně slabší rodiny - mluvím nikoliv o nemajetných dětech, ale o dětech neprospívajících. Už za Franz Josefa se úplně chudí otrhánci dostali na vyšší studia, když se ukázalo, že to jsou "íkváči". TGM by o tom mohl povídat... ;D

učitelé: soukromý sektor je výsadou pro skutečně starší, zkušené,geniální učitele, nikoliv pro řadové, spokojující se s "odječením" osnov.

Soukromá policie? Nesmysl. Soukromý lovec odměn, vypsaných na "psance" neboli "outlaws"? Běžná praxe. "Mrtvolkář" Phil Marlowe ? Mozek, kterého je u státní police škoda... ;D

LDN? Velký problém, řešitelný jedině s výrazným přispěním majetných (dobrovolným přispěním: charita a daňové odpisy darů; nuceným: kompenzace jinak pojmenovanou daní) a pojišťoven. Menší část nákladů se bude hradit z finančně únosných příspěvků pacientů.

Armáda: jedna profesionální a pokud bude dostatečně uvědomnělé občanstvo, pak může být armáda založena na systému podle švýcarských milic.

Vážené paní Markéty Holubové jsem se dosud na nadhozené problémy neptal; rovněž tak bez ní nemohu mluvit za ní.
Troufám si však odhadnout, že ji podobné problémy jaksi míjí a že je nad ně povznesena - domnívám se, že žije svojí vědou, neboť je to dle mého názoru špičková teoložka a expertka, které kdyby se zachtělo, může být vědecky činná kdekoliv na světě.
Mám za to, že se o ní dá říci totéž, co vtiskl do úst Allan Marshall jedné postavě ve své knize "Už zase skáču přes kaluže", : "Chlapi, kdybyste si mohli s kuráží tohodle kluka podrazit boty, do smrti byste se o ně nemuseli starat...". :)

gv

zoom:
Scoolie: No jsem castecne negramotna Ok, ale presto si nedelam iluze. Mel jste nekoho v LDN? Byl jste nekdy v lecebne dele nez 5 minut. Byl jste nekdy v nemocici na odd. interna, kde jsou stari lide na doziti? Ja ano ted myslim v CR a je to dost strasne. Byla jsem take v privatnich LDN to je pochopitelne nebe a dudy, ale kdo na to ma dnes, kdy je situace jeste trochu unosna a stat dotuje, ale co by bylo pri uplne privatizaci.

gvodrazka:
 :(
Souhlasím, že současný stav LDN v Česku je alarmujícím fiaskem a že personál tam pracující jsou kaskadéři.

gv

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi