Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (41/77) > >>

Zina:
Scooolie mrzí mě velice vaše odpověd o učitelích.Dnešní učitelé jsou (fandové) svého povolání.

lechem:
Zdravím,

nemohu se nepřidat k Zině. Moje sestřenice je učitelka a učí dyslektické a dysgrafické děti. O prázdninách pro ně pořádá stanové tábory, během roku různé výlety atp. Dětem počítá vždy jen náklady (vstupenky, autobus, strava), jinak akce stojí vždy jen na dobrovolnících. Jediné na co si zanadává je vedení školy. Její manžel je kvalifikovaný řemeslník, a kdyby rodinný rozpočet nedotoval z víkendových melouchů, asi by toho musela nechat. Ale stále tu práci dělá ráda.

Lechem

Scooolie:
Ale neříkám, že ti kdo zbyli ve školství nejsou zapálení fandové a obětaví lidé. Jen říkám, že když dnes někdo v 23 letech úspěšně skončí pedagogickou fakultu, umí dva jazyky a chce se postavit na vlastní nohy, tak často ze školství odejde. A nastoupí ti méně šikovní absolventi, kteří se mimo školství neuchytí. Neplatí to samozřejmě vždy. Jak už jsem psal dříve, znám lidi ve školství (vysokém), kteří jsou ve své oboru špička, stíhají toho neuvěřitelně a také si slušně vydělají. Ovšem také tvrdě pracují.

Scooolie:
Abych doplnil - já jsem zejména reagoval na Váš postřeh, že ze školství odešli ti horší učitelé. Což si opravdu nemyslím. Naopak si myslím, že odešlo hodně kvalitních a dobrých, a to kvůli penězům. Takže v tomto směru já se stavím na stranu školství, které je zcela zjevně podfinancované - byť si myslím, že tenhle problém nemůže vyřešit progresivní zdanění ani milionářská daň a byť netuším, jaká by měla být výše přiměřeného platu učitele.

Zina:
Scooolie neznám méně úspěšné absolventy,kteří by ve škole vydrželi.Alespoň v mém okolí  nikoho takového.Dnes je doba a to je jeden z mala kladu,že každý ředitel chce kvalitního učitele.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi