Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (39/77) > >>

Scooolie:
No výborně. V případě půjčky je přiměřený úrok ospravedlnitelný jednak mírou inflace, dále mírou rizikovosti dlužníka a konečně právem půjčitele na přiměřený zisk (který pokrývá i to, že s penězi nemohl nakládat jinak a tedy, že mu nevydělávaly jinde). Čím je ospravedlněna "milionářská daň"? V jakékoliv výši?

Promiňte, ale Vaše odpověď ohledně absolventů VŠ, kteří v současné době zametají ulice ("neměli tolik štěstí jako já") mě neuspokojila. V této zemi je práce dost, pokud člověk je zdráv a chce pracovat, práci najde. Jedinými možnostmi, které mě napadají jako logické důvody, proč absolvent VŠ dělá metaře je, že buď 1) vystudoval na základě své volby zcela nepoužitelnou VŠ nebo 2) si metařením vydělá pěkné peníze, výrazně víc než kdyby využil svoje vzdělání z VŠ. V případě 1) je to jeho chyba, že nešel studovat něco praktičtějšího, v případě 2) ho netřeba litovat, protože si vydělá slušně.

Platy učitelů nejsou dobré, ale kdy budou dobré? Tj. Vy víte, jaký je správný plat učitele třeba na SŠ? Je to 20 hrubého, 30 hrubého, 40 hrubého? A navíc jsme zde odbočili od tématu, protože progresivní zdanění platy učitelů rozhodně nevyřeší.
(Mimochodem - nemyslím si, že se na učení vykašlali ti špatní učitelé. Skoro bych se bál, že spíše naopak. Obecně platí, že se na učení vykašlali ti, kdo staví jiné hodnoty před učitelství. Třeba finanční zajištění a spokojený život své rodiny, k čemuž nezanedbatelnou potřebou jsou peníze.)

Scooolie:

--- Citace: Vader kdy 27. Října 2008, 09:22:02 ---
--- Citace: Scooolie kdy 27. Října 2008, 09:10:35 ---Založení toho threatu bylo myšleno k debatě o volbách v ČR v roce 2008, jak plyne už z názvu.
Pánu jistě není nemilé, že se debatuje o navýsost vážných věcech. Mj. o nástupu k moci bezbožné a vůči věřícím vždy kruté komunistické strany. B*h má slitování s komunisty, ale zcela jistě si jako hanebný hřích oškliví komunistické učení.

--- Ukončit citaci ---

Tak co tu probiraj dane a kali na kazdeho politika, ktery nekope za ODS ? Ma to snad byt agitka na jine volby ? A ten vyrok o Grossovi bych bejt jima zvazil.

--- Ukončit citaci ---

K těm daním jsme se prostě debatou dostali. A s tím kálením se hluboce mýlí - neřekl jsem slovo křivé o KDU ani SZ. Přestože s nimi v řadě věcí - stejně jako s ODS - nesouhlasím, tak jsou to demokratické nekomunistické a komunisty nelegimitizující strany.
Výrok o Grossovi je v pořádku. Ať mě žaluje - pak bude muset odtajnit pozadí svých kšeftů.

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy 27. Října 2008, 09:19:31 ---
--- Citace: Scooolie kdy 27. Října 2008, 09:08:52 ---Pokud nebudou lepší, pak nebyl důvod měnit.

A srovnávat Dybu, Kočárníka nebo Čermáka se Šloufem (formálně placeným lobistou Lukoilu, fakticky agentem KGB v ČR), Grossem (korupčníkem, který si "vydělal" se smíchem do očí desítky milionů - a pořád ještě nevím, co za to komu dal) je legrační. Je to jiná liga.
Jediný, s kým by se dala tahle socanská esa srovnat je Vlastík Tlustý, jehož to k nim už také léta neodolatelně táhne.

Avšak máme tu i druhou rovinu: ČSSD legitimizuje komunistickou stranu. Ruší nepsanou dohodu o tom, že extrémisty nebude žádná demokratická strana brát do vlády.
https://zpravy.idnes.cz/komunisty-zapojime-do-vladnuti-v-krajich-rika-jiri-paroubek-plo-/domaci.asp?c=A081026_211822_domaci_abr
Dáváme přednost vytváření středolevých koalic, a kde to nepůjde, levicových koalic. Komunisté budou zapojeni do vlády v krajích.

--- Ukončit citaci ---

:D Vlastík ve srovnní s Ivanem toho nakradl přece jen o poznání méně.

Nepsaná dohoda... Máme na mysli OBA tu samou nepsanou dohodu, kterou porušil prezident Klaus, když si komouše pozval po volbách do Lán a což rudí s povděkem kvitovali jako "už se s náma počítá a prezident to posvětil..."?

--- Ukončit citaci ---

Tomu nevěřte. Ta paseka, kterou napáchal během té chvilky co stihl být ministrem financí, je neuvěřitelná. Nápověda: předpisy upravující loterie a kasina a páně Tlustého blízcí přátelé z těchto oborů. Tohle muselo být pro kohosi hodně drahé...

Ano tutéž. Klaus ji porušil. Účelově a krátkodobě. Ale porušil. Což neměl. A Paroubek se ji nyní chystá prostě zcela zrušit.

Elazar:
No jo, když ji může porušit prezident, deklarující se jako nadstranický a smýšením pravcový liberál, co by ji nemohl porušit levicový opoziční lídr... Nkdo musí určit standard.

Ech, pravda že Vlasta se vyznamenal, ale co LTO nebo monopol českého telecomu? To jsou taky pěkní kostlivci :) O kupónové privatizaci nemluvě.

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 27. Října 2008, 09:28:50 ---Výrok o Grossovi je v pořádku. Ať mě žaluje - pak bude muset odtajnit pozadí svých kšeftů.

--- Ukončit citaci ---

Tak v tom pripade se omlouvam ja za halucinace, ktere na me koukaji ze zdroju PCR i jinych. Protoze jen moje halucinace muzou vysvetlit tvoji..ehm.. neinformovanost. Nebo snad az do same konce sledujes kauzy politiku ODS, zatimco u jinych staci titulek z Blesku a smitec ?
Skoda mluvit, mel jsem to tema davno smazat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi