Moc dekuji za prani
, vidim, ze o recepty je tu velky zajem a tak jsem si pospisila a prinasim dalsi jemensky recept. Recept jsem si zapsala v lete, kdyz jsem prisla do Izraele, ucil me ho jeden z osmi
sourozencu meho pritele a to jeho sestria Adina
. Recept muze kazdy vyzkouset, je velmi jednoduchy na ingredience a zajimavy na pripravu, tim take napravuji prvni mene dostupny recept na Kube.
Ingredience: hladka mouka 1kg drozdi 40g 2lzice cukru 1/2lzice soli zloutek, trocha oleje
Priprava: 1. Testo: Do velke misy vsypeme mouku, drozdi, cukr, sul. Do druhe zvlast 4lzice mouky, vlijeme asi dva hrnky vrici vody, asi jeden studene, pro spravnou vlaznejsi teplotu. Pote vse smichame, rukama zpracujeme testo, ktere je tekutejsi konzistence.
2. Smazeni: Lachuch se smazi zvlastnim zpusobem. Na sporaku mirne nahrejeme panev, nekde vedle na taliri si rozmichame zloutek s troskou oleje, ktery pak na teplou panev roztirame ubrouskem. Pote nalijeme testo, asi jako na tluste palacinky a cekame dokud spodek neni dozlatova, pote odebereme, smazi se jen z jedne strany a trosku. Pokud se vam priprava povedla bude mit vrchni nesmazena strana krasne kulate dirky
. Na dalsi kazdou placku musime panev ze sporaku odebrat, dat dno pod studenou vodu, musi byt chladna a pote jiz pokracujeme stejnym zpusobem smazeni...
Lachuch se da jist snad se vsim, tady ho vetsinou pripravuji k silnemu slepicimu vyvaru s hilbeh a jakesi korenene smesi s bilym jogurtem.
***A na znamy chleb Kubane se pry uziji uplne stejne ingredience, akorat testo se udela hustsi(mene vody) a pote se uzavrene pece kolem 200*C.***