Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
39 melachot
Elazar:
--- Citovat ---Škoda že jsem to nevěděl tak před 50 lety
--- Ukončit citaci ---
Spíš díky B-hu...
Pokud to budete dělat za účelem vydělání peněz a tyto peníze vyinkasujete třeba se spožděním 15 dnů, pak je to samozřejmě zakázáno. Pokud jste tak tupý, že potřebujete diskuzi o xx příspěvcích, abyste to pochopil, je to váš problém, ale pak se raději neptejte. :P
A není to midraš Šabat, ale mišna Šabat.
petahyah:
--- Citace: Vader kdy 3. Října 2008, 14:26:41 ---Jojo, mate pravdu Elazare, nema to smysl. B-huzel mam pocit, ze Petahyahovi neslo o informace, ale jen tak prudil.
--- Ukončit citaci ---
Pane Vadere myslíte si, že se učenci báli diskutovat o závažných ale kontroverzních tématech?!
Vader:
--- Citace: petahyah kdy 3. Října 2008, 14:50:38 ---Pane Vadere myslíte si, že se učenci báli diskutovat o závažných ale kontroverzních tématech?!
--- Ukončit citaci ---
Ale kdeze, diskutovali o sexu, velke a male potrebe, stejne jako o jinych vecech. Ale docela urcite netlachali naplano a jen tak ze srandy.
petahyah:
--- Citace: Elazar kdy 3. Října 2008, 14:45:58 ---
--- Citovat ---Škoda že jsem to nevěděl tak před 50 lety
--- Ukončit citaci ---
Spíš díky B-hu...
Pokud to budete dělat za účelem vydělání peněz a tyto peníze vyinkasujete třeba se spožděním 15 dnů, pak je to samozřejmě zakázáno. Pokud jste tak tupý, že potřebujete diskuzi o xx příspěvcích, abyste to pochopil, je to váš problém, ale pak se raději neptejte. :P
A není to midraš Šabat, ale mišna Šabat.
--- Ukončit citaci ---
Jo to je pravda, že je to mišna Šabat, už mi paměť moc neslouží. Ale původně jsem to psal dobře, ne? Šabat 7 že jo?
Já jsem mluvil o paušálu, to není opožděná platba! Paušál znamená že dostanu stejné peníze ať dělám o Šabatu nebo ne. Já jsem pochopil, že se o práci nejedná stejně tak to chápe MIŠNA ŠABAT 7.
eleazar:
--- Citace: petahyah kdy 3. Října 2008, 13:02:46 ---
--- Citovat ---v Tóře
--- Ukončit citaci ---
Jak v Toře? Nejsou snad Melachot odvozené právě z Tory? >:(
--- Ukončit citaci ---
Mišna narozdíl od Tóry není Božím Slovem, a tak to, co se tam píše není možno brát jako hotovou pravdu. Jestliže Mišna něco deklaruje jako práci, tak to tak být může, zrovna tak jako nemusí, ale závazné je to tak, jak je to slovo od slova právě v Tóře, a tam je to tak, jak Vám Vader zacitoval překlad.
Chcete-li nahradit Tóru Mišnou, tak se budete muset postavit do jedné řady s Teitelbaumem jr. a jelikož Vám radím pravý opak, tak si následky za následování Teitelbauma a Talmudu namísto Tóry připište na účet sobě samému.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi