Judaismus > Obecná náboženská debata

Židovství a křesťanství - body styčné a body rozdělující

<< < (19/41) > >>

Tamar:
.. nevím, jestli toto do tohoto tématu vůbec patří, ale našla jsem - docela náhodou - program jakéhosi "biblického tábora" pro děti .. místy mě z toho malinko mrazí..

https://katecheze.wz.cz/tabor07/biblickyprogram.doc

..nejsem si jistá, jestli bych paní nebo slečně Petře svěřila jakékoli dítě..

Mám z toho pocit, že tvůrci tady toho vnímají některé významy tak posunutě a účelově, že ty děti z toho  musí mít v hlavinkách totální mišmaš..
https://katecheze.wz.cz/dokumenty/seder.doc

Elazar:
To, že řada křesťanských obcí dělá "seder" před velikonocemi, aby se tím duchovně přiblížili učedníkům, to je známá věc. Oni vědí, že to seder vlatsně není, my to víme, tak co. Ale chudáci děti  :D

V programu tábora spatřuji základní edukační nedostatek v tom, že děti budou ochuzeni o vysvětlení skutečné podstaty Abra(ha)movy smlouvy  ;D
I když na druhou stranu, ona by možná paní/slečna Petra to ještě chtěla s dětmi nacvičit a co potom...

Scooolie:
Jako manuál nic moc. Ale také nic strašného. Je to poměrně biflovací a manipulativní - ale takhle se vykládá třeba i občanská výchova (jasně, dnes to má různé jiné vzletné názvy) a dějepis na základkách nebo středních školách a nikoho to netrápí...

Mimochodem - Elazare, Vaše představa, že průměrný křesťan tuší, že existuje něco jako seder, je mylná  ;)

Tamar:
no to taky, ale jsou tam momenty .. třeba tady..
"na baličák nakreslete na jednu stranu boha, jakého měl Abram před svým vykročením v Cháran (pohanský bůh / modla). Na druhou stranu Boha, který Abrama povolal na cestu.."
 ??? ???

nebo tohle:
"Jenže Abraham věří, věří, že když mu Bůh dal jednou syna, i když už to bylo nemožné, tak se o jeho potomstvo postará i nyní... a tak svazuje Izákovi ruce za záda ... Lektor sváže dětem tkaničkou jejich ruce za záda za židli... "

..naše tábory bývají hodně drsné, ale na tohle téma bych si takhle netroufla.. ono to taky není téma pro hru na dětský tábor..

Tamar:

--- Citace: Scooolie kdy  9. Listopadu 2008, 00:25:50 ---Mimochodem - Elazare, Vaše představa, že průměrný křesťan tuší, že existuje něco jako seder, je mylná  ;)

--- Ukončit citaci ---
.. no hlavně mi připadá divná představa, že by seder mohl něčím připomínat poslední večeři Ježíše s učedníky..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi