Judaismus > Obecná náboženská debata

Židovství a křesťanství - body styčné a body rozdělující

<< < (18/41) > >>

Scooolie:
Tak na závěr jednu ekumenickou, na které se lze shodnout  :) <a href="https://eretz.cz/images/110 REDL VLASTA - Boze muj.wma">Vlasta Redl - Bože můj[/url]

<a href="https://eretz.cz/images/111 REDL VLASTA - Huslicky.wma">a jednu bonusovou[/url]
<a href="https://eretz.cz/images/112 REDL VLASTA - Sbohem galanecko.wma">a ještě jednu[/url]
(stahujte rychle, věčně to tam nenechám  ;)

A tímto definitivně končím s debatami mimo téma.

Tamar:

--- Citace: Scooolie kdy  8. Listopadu 2008, 00:06:34 ---Tak na závěr jednu ekumenickou, na které se lze shodnout 
--- Ukončit citaci ---
tak tím si nejsem vůbec jistá..  :-[  :-[
pro mě tohle není absolutně věrohodné, ani umělecky, ani lidsky..   ;)  ;D

zoom:
Vážení nevím jestli v Tóře je něco přímo proti misii jako takové, nejsem dost vzdělaná abych to vysypala z rukávu, ale z historie pražské židovské obce je známo, že jezuité nutili židy chodít na kázání a tito, aby je nevnímali tak si dávali do uší špunty, když se na to přišlo, tak to dělali tak, že celou noc před kázánimi bděli, aby byli následujícího dne natolik unaveni, aby nemohli kázaní vnímat. A propos jezuité se učili také jidiš, aby mohli provádět misii lépe.
Ale k mému případu, domnívám se, že je nemorální a nekřesťanské pokud misionář osloví na ulici ženu, která na první pohled vypadá jako někdo kdo dodržuje židovské tradice a snaží se jí vnutit svoje názory. Jasně a slušně jsem mu řekla, že mě jeho misie nezajímá a nechci poslouchat jeho řeči. V tom okamžiku se mi měl omluvit a zmizet z mého zorného pole. Ale on pokračoval a šel vedle mě dál a pronášel zapáleně svoje pravdy. To už bylo skutečně obtěžování. Pokud to srovnám například s lidmi kteří teď před municipálními volbami přesvědčují kolemjdoucí o tom jak idelání je jejich favorit, tak těm stači říct, promiňte už jsem se rozhodla, budu volit pana X a ne vašeho pana Y. Tak mě nechají být. K poznámce váženého Achaba o chen tedy vlídnosti, jistě je třeba vlídně odmítnout = to poprvé, je-li ovšem misionář natolik natvrdlý, že si slušnou vlídnost vykládá jako váhání a jede dál po své linii, pak je vlídnost hřích, protože mě nutí poslouchat věci, které jsou v rozporu s mým náboženstvím a životem. K témuž doporučuji IGERET RAMBAN, tedy dopis Rambana synovi. Navíc mám problém s tím, který je sice spíš politicko-hospodářský, že mnozí kdo jsou dnes misionáři přijeli do Izraele jako židé či potomci židů a dostalo se jim všech ekonomických výhod, které já platím prostřednictvím daní. A to mi také vadí, pochopitelně kromě toho náboženského momentu.

daniel lehotsky:
dovolil by som si nesuhlasit ze,,alespon ja v jeho kazaniach mystiku nejak nevidim.mluvil v podobenstvach,ale to nie je mystika".Je rozdiel nevidiet a NEBYT tam.Staci precitat Janove evanjelium,namatkovo rozhovor s Natanaelom alebo Nikodemom.napr.Spravam o nom sa da mozno vselico vycitat,ale mystika to urcite nebude.S pozdravom dan.

eleazar:

--- Citace: zoom kdy  8. Listopadu 2008, 21:39:18 ---Jasně a slušně jsem mu řekla, že mě jeho misie nezajímá a nechci poslouchat jeho řeči. V tom okamžiku se mi měl omluvit a zmizet z mého zorného pole. Ale on pokračoval a šel vedle mě dál a pronášel zapáleně svoje pravdy. To už bylo skutečně obtěžování.

--- Ukončit citaci ---
Naprostý souhlas zoom, jestli je Ješu jeho vzorem, tak měl ten člověk jednat jako On sám (když Jej na magdalském pobřeží požádali, aby odešel, tak On nastoupil na loď a ve vší slušnosti se odebral zase jinam.) :P

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi