Judaismus > Obecná náboženská debata
Židovství a křesťanství - body styčné a body rozdělující
Scooolie:
--- Citace: Samuel kdy 6. Listopadu 2008, 20:30:33 ---
--- Citace: Scooolie kdy 6. Listopadu 2008, 20:17:55 ---
--- Citace: Samuel kdy 6. Listopadu 2008, 20:15:04 ---Scooolie, vy přeci víte, co znamená Israel pro židy. To přeci nechcete srovnávat s Vašimi příklady. Ostatně, když to trochu odlehčím, já maso nejím, takže by mě to osobně nerozhodilo :)
--- Ukončit citaci ---
Vím. Ale metr musí být stejný. Srovnávat to chci a musím. Chtějí-li Židé rovnost všude na světě, musí ji akceptovat i doma. Chtějí-li to mít doma po svém, pak musí akceptovat nerovnost ve vztahu k sobě ve zbytku světa. Jednoduchá matematika. Aplikuji ji důsledně i na muslimy ;)
--- Ukončit citaci ---
A já jen znovu opakuji. Slušný člověk nedělá věci, které ví, že druhému vadí. Já to také aplikuji na všechny bez rozdílu.
--- Ukončit citaci ---
A když bude někomu vadit rituální košer porážka? Třeba 70 % obyvatel EU? Zřeknou se jí Židé? ;)
Samuel:
Já Vám rozumím, kam to chcete převést, ale já to stále chápu více v té osobní rovině. Když mně osobně bude někdo trvale obtěžovat svou misijní činností (nebo nabídkami nepotřebného LUXu), tak zasahuje do mých osobních práv. Košer porážky se samozřejmě nemusí líbit mnohým (mně se nelíbí zabíjení zvířat pro potravu vůbec a jakoukoli formou), ale toto nechápu jako zasahování do práv konkrétního člověka. Mimochodem nevšiml jsem si, že by křesťané byli v Israeli na rozdíl od jiných zemí v té oblasti nějak omezováni. Jen ta misie je pro židy jaksi obtížná :)
zoom:
Jenomže když řeknu, že ten lux nechci a nemam na něj peníye, tak se na to ten prodejce vykašle.
Samuel:
Máte pravdu, v tom je vlastně ten podomní obchodník lepší :)
Pokud nemá ještě vedlejší činnost ve zprostředkování půjček :)
Scooolie:
--- Citace: Samuel kdy 6. Listopadu 2008, 20:40:11 ---Já Vám rozumím, kam to chcete převést, ale já to stále chápu více v té osobní rovině. Když mně osobně bude někdo trvale obtěžovat svou misijní činností (nebo nabídkami nepotřebného LUXu), tak zasahuje do mých osobních práv. Košer porážky se samozřejmě nemusí líbit mnohým (mně se nelíbí zabíjení zvířat pro potravu vůbec a jakoukoli formou), ale toto nechápu jako zasahování do práv konkrétního člověka. Mimochodem nevšiml jsem si, že by křesťané byli v Israeli na rozdíl od jiných zemí v té oblasti nějak omezováni. Jen ta misie je pro židy jaksi obtížná :)
--- Ukončit citaci ---
To je věc názoru. Někdo prostě zabíjení zvířat vnímá osobněji než nabídku nějakých letáčků (kterých si vezme co nejvíc a za rohem hodí do koše).
Omezení v Izraeli v rovině právních předpisů jsou, nicméně celkem rozumná (zákaz nabídek konverze za úplatek, apod.).
--- Citace: zoom kdy 6. Listopadu 2008, 20:42:44 ---Jenomže když řeknu, že ten lux nechci a nemam na něj peníye, tak se na to ten prodejce vykašle.
--- Ukončit citaci ---
Nikoliv. Schopný prodejce se nevzdá a nabídne vám úvěr :)
Tak Samuela už to mezitím napadlo dřív. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi