Judaismus > Obecná náboženská debata

Židovství a křesťanství - body styčné a body rozdělující

<< < (29/41) > >>

Scooolie:

--- Citace: zoom kdy 10. Listopadu 2008, 14:00:58 ---No dovoluji si shrnout pod dojmem videa  nejsvětějšího místa křesťanství, jak tam ta křesťanská láska a poruzumnění vypadá v praxi a jak to tam židi rovnají a chovají se s respektem k těm starším mnichům. Nevím nevím, pojďmě být na sebe slušní a věřme tomu, čemu věřit chceme. Každý extra anebo společně, ale v úctě a slušnosti.

--- Ukončit citaci ---

To nejsou křesťani, to jsou pravoslavní  ;D ;)

(Vodník promine  :))

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 10. Listopadu 2008, 13:18:13 ---
--- Citace: Scooolie kdy 10. Listopadu 2008, 12:43:33 ---Já jsem ale neřekl ani slovo o práci. Naopak, já zastávám zcela opačný názor - že spása je z víry a ne ze skutků. Nemusím udělat vůbec nic, jen uvěřit a poprosit o milost. A v tu chvíli jsem spasen, stejně jak ten lotr na kříži vedle Ježíše.
--- Ukončit citaci ---
O tu práci ani tak nešlo. Spíš o toho nemilosrdného a jen zdráhavě se smilujícícho Boha...

--- Ukončit citaci ---

Kdepak. Šlo o to, zda se B*h smiluje natolik nad nekřesťany, že budou ospravedlněni i oni. A já se ptám, kde má takový názor oporu v Písmu (a opět odkazuji na „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. - Jan 14:6)

daniel lehotsky:
Ako k tomu prisli zeny a a deti Jericha ze oni sa stali objektom Bozi moci?Kedysi na Krete (za Osmanskej nadvlady)vypukovali zhruba kazdych dvadsat rokov povstania.Potom prisli jednotky z pevniny,porazili povstanie povrazdili muzov a odplavali.Medzi tym dospeli deti a mladenci a situacia sa opakovala.Nezastavam nazor(lebo to by bolo zas na dlhe debaty o spravnosti anespravnosti).To je historicky fakt.Uzaver si moze spravit kazdy sam.tak isto s potopu,ako k tomu prisli tie deti?Vzdy ked pride uz k takymto rieseniam je zle.takisto vojny,to je uz velmi zle,spatne.K otazke citacie Jan 14,16,treba sa skusit zamysliet preniest vyrok do hladiny ,,mystiky"(drasu,sodu)ci ide o Osobu,alebo urcitu hladinu,stav.(tazko sa popisuje,da sa snad len priblizit)-lebo je dost podobne zvolanie sufijskeho mystika ibn-Halladya ana-l-Hakk ja som Pravda a aj vyrok aham brahmasmi ,,ja som Brahma z upanisad.Celkovo nechcem Zrovnavat(co sa ani neda).Ale mozno by to bolo pochopitelnejsie pre inovercov.teda snad.

Vodník:

--- Citace: Scooolie kdy 10. Listopadu 2008, 14:51:20 ---To nejsou křesťani, to jsou pravoslavní  ;D ;)
(Vodník promine  :))
--- Ukončit citaci ---
Jistěže promine. Ale vzhledem k tomu kvanta másla, co má západní křesťanstvo na hlavě, vidím tento vtip poněkud reversně a není mi z toho veselo... :(

--- Citace: Scooolie kdy 10. Listopadu 2008, 14:53:37 ---Kdepak. Šlo o to, zda se B*h smiluje natolik nad nekřesťany, že budou ospravedlněni i oni. A já se ptám, kde má takový názor oporu v Písmu (a opět odkazuji na „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. - Jan 14:6)
--- Ukončit citaci ---
Šlo o to, že protestantský Bůh a protestantská láska jsou tvrdí, nesmlouvaví a, ano, nemilosrdní. A Janovu evangeliu bez Tradice nemůžete rozumět. Např. tento výrok má (musí mít) i jiný výklad než prvoplánově doslovný...

Vodník:

--- Citace: daniel lehotsky kdy 10. Listopadu 2008, 15:45:21 ---K otazke citacie Jan 14,16,treba sa skusit zamysliet preniest vyrok do hladiny ,,mystiky"(drasu,sodu)ci ide o Osobu,alebo urcitu hladinu,stav.(tazko sa popisuje,da sa snad len priblizit)-lebo je dost podobne zvolanie sufijskeho mystika ibn-Halladya ana-l-Hakk ja som Pravda a aj vyrok aham brahmasmi ,,ja som Brahma z upanisad.Celkovo nechcem Zrovnavat(co sa ani neda).Ale mozno by to bolo pochopitelnejsie pre inovercov.teda snad.

--- Ukončit citaci ---
Opět - BINGO!!  ;) (ale raději opravdu  :-X)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi