Judaismus > Obecná náboženská debata
Mesiáni
Tamar:
;) ;D ;) ..já u nich byla, u těch třineckých na Tu bišvat..
Do ješivy k nim chodit nebudu ;D ale jsou to milí lidičkové.. Jak jsem kdysi v létě posílala odkaz na profil s videjkem "Erev shabat u nás..." - dva mrňaví rozjívení kluci tam zpívali s maminkou Šalom alejchem - tak to je z Třince..
eleazar:
--- Citace: Elazar kdy 22. Září 2008, 07:53:36 ---Ehm, zdá se mi to, nebo má jden z těch šašků na kipě napsáno Rabi Nachman z Breslavi"? ::) Ten by vás hnal bičem...
--- Ukončit citaci ---
K Nachtmannovi jsem se nikdy nehlásil a co já pamatuji, tak v naší sektě nikdy nebyl přetřásán.
Není mi jasné, proč by jeho jméno měl mít mesián napsané kdekoliv (měl sice některé myšlenky podobné našim, ale nás by nejspíš opravdu hnal :)) a nosit jarmulku >:(
Max:
Teď jsem na to koukal. Na tom webu dokonce dávají odkaz na Breslov Radio - tedy na breslovské chasidim. Asi to mají v hlavě opravdu DOST pomotané.
eleazar:
--- Citace: Max kdy 22. Září 2008, 13:22:10 ---Teď jsem na to koukal. Na tom webu dokonce dávají odkaz na Breslov Radio - tedy na breslovské chasidim. Asi to mají v hlavě opravdu DOST pomotané.
--- Ukončit citaci ---
To mají, aspoň někteří. Kdybych tady mohl citovat z mojí korespondence s jejich mluvčím, tak by spousta křesťanů i židů valila oči. :P
Elazar:
Jednou jsem zabloudil na seznamu.cz (??) na diskuzní fórum ohledně judaismu... Myslím, že o tom tady psala Vaderova kámoška Luciana. Tam se to mesiány jen hemžilo, no děs a hrůza, co budu víc povídat, takže jsem raději rychle vzal klávesy na ramena. Jestli to jsou ti samí, pak se situace vyjasňuje. Celkově to na mě působí jako grupa pomatenců, co si na něco jen hraje. Smutné je, pokud tito lidé opravdu pocházejí z židovských rodin. To je tragédie.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi