Judaismus > Obecná náboženská debata
Mesiáni
petahyah:
--- Citace: zoom kdy 2. Března 2009, 15:37:07 ---Pokud je mi známo a v této oblasti je mi toho známo dost, tak kdo věří v Ježíška, tak z teologického pohledu giur nepotřebuje, věří přece v něco, co je s židovstvím neslučitelné. Takže o mrtvých jen dobré, a téma bych opustila.
--- Ukončit citaci ---
Nejsem expert přes křesťanství, ale zdá se mi, že ve víře v Ježíše můžou být dost velké rozdíly. Některé "křesťanské" sekty mi přijdou méně heretické (nebo minimálně stejně) než třeba Chabad. Když může někdo konvertovat k judaismu a stát se Chabadníkem, tedy věřit že je Schneerson mesiáš, proč by po konverzi nemohl věřit, že je mesiáš Ježíš?
Je víra ve Schneersona slučitelná s židovstvím?
Ještě jsem neslyšel, že by někdo kdo věří v Ježíše usiloval o konverzi k mainstreamovému judaismu, ale proč ne. >:D ;D
eleazar:
A co teprve, kdyby chtěl někdo konvertovat na judaismus, protože by uvěřil jako gój v Schneersona? ;)
Jinak souhlas w/zoom.
Elazar:
--- Citace: petahyah kdy 2. Března 2009, 15:51:58 ---
--- Citace: zoom kdy 2. Března 2009, 15:37:07 ---Pokud je mi známo a v této oblasti je mi toho známo dost, tak kdo věří v Ježíška, tak z teologického pohledu giur nepotřebuje, věří přece v něco, co je s židovstvím neslučitelné. Takže o mrtvých jen dobré, a téma bych opustila.
--- Ukončit citaci ---
Nejsem expert přes křesťanství, ale zdá se mi, že ve víře v Ježíše můžou být dost velké rozdíly. Některé "křesťanské" sekty mi přijdou méně heretické (nebo minimálně stejně) než třeba Chabad. Když může někdo konvertovat k judaismu a stát se Chabadníkem, tedy věřit že je Schneerson mesiáš, proč by po konverzi nemohl věřit, že je mesiáš Ježíš?
Je víra ve Schneersona slučitelná s židovstvím?
Ještě jsem neslyšel, že by někdo kdo věří v Ježíše usiloval o konverzi k mainstreamovému judaismu, ale proč ne. >:D ;D
--- Ukončit citaci ---
--- Citace: eleazar kdy 2. Března 2009, 16:01:14 ---A co teprve, kdyby chtěl někdo konvertovat na judaismus, protože by uvěřil jako gój v Schneersona? ;)
Jinak souhlas w/zoom.
--- Ukončit citaci ---
Kolikrát ještě tyhle nesmysly budete vy dva psát a do nekonečna omílat?
daniel lehotsky:
...co je so zidovstvom nezlucitelne...To Zoom)presne tak,ale neviem co je Israel ontologicky.Je rasou?Narodom?zhromazdenim ziakov od praotca Abrahama a to zo vsetkych narodov zeme?,genetika"po rodicoch je jedna vec.Ale v Izraeli prichadza este jedna,,genetika",aby potom pocuval a porozumel a rozhojnoval zdelovane ucenie.A az tu prichadza rozuzlenie co znamena Izrael v,,teologickom" mysleni prorokov.Ale to je len uvaha. ;)
Vader:
Snazit se o ortodoxni giur a uctivat dva bohy je chucpe.
A uz to opravdu ukonceme, co melo byt receno, to receno bylo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi