Judaismus > Obecná náboženská debata

Mesiáni

<< < (44/47) > >>

petahyah:

--- Citace: eleazar kdy  2. Března 2009, 13:58:31 ---
--- Citace: petahyah kdy  2. Března 2009, 12:40:24 ---
--- Citace: sad kdy 28. Února 2009, 19:51:11 ---Dobry vecer vsem.
Zidovska identita a mesianske obce...
Pan Primas byl povestny tim, ze se odmital ucastnit b-hosluzeb na erev shabat, aby nahodou neporusil B-zi Vuli. Jeste ze mu nebyl povolen giur...
Posleze si to si to zaniceny student Shulchan aruchu dost usnadnil...
V cem spociva zidovska identita, je-li zbavena kijum micvot, respektive se micvot stanou jakousi folklorni vonickou?

--- Ukončit citaci ---

Proč mu nebyl povolen giur?

--- Ukončit citaci ---
Ne tak docela, o giur žádal několikrát. Podle toho, co mně vyprávěl, tak dajenim by byli ochotní mu to dát.....ale vždycky zásáhl diabolis ex machina v podobě jednoho vysoce postaveného zaměstnance FŽO (nebyl to ten, kdo jej na giur připravoval), který se věděl, jak to M.P. s Ježíšem měl.....

Ještě dodám, že mu nebyl oznámen oficiální důvod, proč byla žádost o giur zamítnuta.

--- Ukončit citaci ---

A co měl s Ježíšem? V době giuru byl skrytým křesťanem?

petahyah:

--- Citovat ---
Ne tak docela, o giur žádal několikrát. Podle toho, co mně vyprávěl, tak dajenim by byli ochotní mu to dát.....ale vždycky zásáhl diabolis ex machina v podobě jednoho vysoce postaveného zaměstnance FŽO (nebyl to ten, kdo jej na giur připravoval), který se věděl, jak to M.P. s Ježíšem měl.....

Ještě dodám, že mu nebyl oznámen oficiální důvod, proč byla žádost o giur zamítnuta.

--- Ukončit citaci ---

M.P. chtěl konvertovat k judaismu jako tajný vyznavač Ježíše? To jako chtěl mít certifikát o konverzi a jako žid vyznávat Ježíše?

eleazar:

--- Citace: petahyah kdy  2. Března 2009, 14:08:19 ---
--- Citace: eleazar kdy  2. Března 2009, 13:58:31 ---
--- Citace: petahyah kdy  2. Března 2009, 12:40:24 ---
--- Citace: sad kdy 28. Února 2009, 19:51:11 ---Dobry vecer vsem.
Zidovska identita a mesianske obce...
Pan Primas byl povestny tim, ze se odmital ucastnit b-hosluzeb na erev shabat, aby nahodou neporusil B-zi Vuli. Jeste ze mu nebyl povolen giur...
Posleze si to si to zaniceny student Shulchan aruchu dost usnadnil...
V cem spociva zidovska identita, je-li zbavena kijum micvot, respektive se micvot stanou jakousi folklorni vonickou?

--- Ukončit citaci ---
Proč mu nebyl povolen giur?

--- Ukončit citaci ---

--- Ukončit citaci ---
A co měl s Ježíšem? V době giuru byl skrytým křesťanem?

--- Ukončit citaci ---
Nezlobte se na mě, ale nebudu zde hodnotit vztah zesnulého s Vzkříšeným. Řeknu Vám jen, že M.P. St.-Pavelské pojetí křesťanství zrovna nemusel.
Ale to není důležité.
Důležité je, že jeho mentor jej ke giuru doporučil. Bejt din neměl nic proti. Ale osoba, která do tohoto procesu neměla co strkat rypák intervenovala proti, a jelikož se jedná o vysokou schaibu, tak úspěšně. >:(

petahyah:

--- Citovat ---Nezlobte se na mě, ale nebudu zde hodnotit vztah zesnulého s Vzkříšeným. Řeknu Vám jen, že M.P. St.-Pavelské pojetí křesťanství zrovna nemusel.
Ale to není důležité.
Důležité je, že jeho mentor jej ke giuru doporučil. Bejt din neměl nic proti. Ale osoba, která do tohoto procesu neměla co strkat rypák intervenovala proti, a jelikož se jedná o vysokou schaibu, tak úspěšně. >:(

--- Ukončit citaci ---

Ono je asi těžké konvertovat k judaismu, když se o zájemci ví, že věří v Ježíše. Přiznám se, že tomu moc nerozumím  ;D  ???  >:D

zoom:
Pokud je mi známo a v této oblasti je mi toho známo dost, tak kdo věří v Ježíška, tak z teologického pohledu giur nepotřebuje, věří přece v něco, co je s židovstvím neslučitelné. Takže o mrtvých jen dobré, a téma bych opustila.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi