Judaismus > Obecná náboženská debata

Mesiáni

<< < (31/47) > >>

daniel lehotsky:
Mila Sad,pisete,ze podla Codexu to uz je mozne,samozrejme,ved ja som napisal ..pochovavali",Ale,viete,ze spadnute myslienky,,verchussky"este stale posobia?Cadik nebude pochovany vedla rasu,(v tomto pripade ide o odpadlika),no aco sa bude diat ak bude vedla pochovany rasa(lason harista,ktory nestihol prist do Chesbonu?)Samozrejme oplotek ma svoj velky vyznam,samozrejme nevieme,co sa deje po smrti,natoz aby sme poznali uradky B-ozi,ale mame Pisma a mozeme rozmyslat,ovsmze nezavezne.Preco bol anjel smrti stvoreny Prvy den a smrt prisla az po...? ;)Napriklad.

sad:
Vazeny Danieli,
jiz v predchozim prispevku jsem napsala, ze pravidlo nepohrbivat rashu vedle cadika je obecne platne (nevztahuje se toliko na odpadliky).
Kdyz jsem rekla, ze nezname uradky B-zi, minila jsem tim, ze rozhodujici ve vztahu ke kazdemu jednotlivci je prave B-zi Vule (muzeme se Ji velmi priblizit, ale az na naproste vyjimky Ji nezname zcela).

Hezky den.

chawwa:
Milá sad, když jste to nakousla..pro mně Tóra závazná je.A "ústní Tóra" je plná dotatků nebo lépe řečeno, pro mně je to dotatek sám o sobě. Ale každý ať má, co jeho jest. Myslím, že jsme se tady vůbec nepochopili, co se týče křesťanství, jak jej známe v dnešní podobě a původního křesťanství-mesiánství(kterému byla cízí např. trojice aj.) Rozdíl v tom je,ikdyž tito "mesiáni" nebudou pochopeni ani křesťany ani židy. Soukromé zprávy patří do soukromí,tak nevím, proč to zmiňujete na fóru. Jste mohla říct rovnou, ať Vám píšu tady ;D. A když je to tady zvykem,tak by mně upřímně zajímalo,jak to všechno, co tady píšete, taky děláte..Jinak nevím, proč škatulkujete lidi někam, kde nepatří nebo posuzujete lidi, které vůbec neznáte. šalom balón

chawwa:
Apropo,sad,není to jen můj pohled, jak uvádíte. Možná by to chtělo hlouběji zkoumat ;). čůůs

Elazar:

--- Citace: chawwa kdy 23. Prosince 2008, 11:56:44 ---Milá sad, když jste to nakousla..pro mně Tóra závazná je.A "ústní Tóra" je plná dotatků nebo lépe řečeno, pro mně je to dotatek sám o sobě. Ale každý ať má, co jeho jest. Myslím, že jsme se tady vůbec nepochopili, co se týče křesťanství, jak jej známe v dnešní podobě a původního křesťanství-mesiánství(kterému byla cízí např. trojice aj.)

--- Ukončit citaci ---

I ono "původní křesťanství" bylo v rozporu s judaismem, tehdejším i dnešním. To je naprosto zcestná námitka.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi